21 Mart 2010 Pazar

21 Mart 2010









































 



































Bugün 21 Mart 2010   5 R.Ahir 1431 Mart: 8 Kasım 134 Çaldıran zaferi (1514) - Irak-ABD Savaşı Başladı (2003)-Manisa Mesir Şenlikleri (21-27 Mart)-Tortum'un Kurtuluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah Resülü: Tacirler (serbest meslek erbabı ve esnaflar), facirlerin (günahkarların) ta kendileridir, buyurdu. Ashap: Ey Allah’ın Resulü, Allah alış verişi helal kılmadı mı? Diye sordular. Allah’ın Resulü şu cevabı verdi: Evet, ama onlar sattıkları mallar hakkında konuşurlarken yalan konuşurlar. Yalan yere yemin ederler de günaha girerler. (Bu yüzden alış verişlerinin bereketi gider. Günahlara girerler).


Hadis (Ramuz).


 


KÂRLI ALIŞVERİŞ


Suheyb-i Rûmî (r.a.), Allah yolunda işkencelere uğra­tılan Müslümanlardan idi. Hz. Ali'den sonra, Medine-i Mü-nevvere'ye hicret etmek üzere Mekke-i Mükerreme'den yola çıktı. Bazı Mekkeliler arkasından yetiştiler ve 'Sen buraya çok fakir, hakîr olarak geldin. Yanımızda, ulaşa­mayacağın kadar bol servete eriştin! Sonra da servetini alıp gitmek istiyorsun. Vallahi, işte bu olmaz!' dediler.


Hz. Suheyb hemen hayvanından yere indi. Ok çanta-sındaki okları çıkardı ve 'Ey Kureyşliler! İyi bilirsiniz ki ben sizin en iyi ok atanlarınızdan birisiyim. Yemin ederim ki, ok çantamdaki okların hepsini size atarım, sonra da kılı­cımı çekerim. Bunlardan birisi elimde bulundukça bana yaklaşamazsınız. Elimde bunlardan hiçbir şey kalmayın­ca bana istediğinizi yapabilirsiniz. İsterseniz size serve­timin yerini göstereyim, siz de beni serbest bırakın.' dedi.


Müşrikler 'Evet, olur.' diyerek bu teklifi kabul ettiler. Hz. Suheyb, servetini onlara bıraktı ve yoluna devam etti. Rebîulevvel ayının ortalarında Küba'ya gelip Pey-gamberimiz'e (s.a.v.) kavuştu ve bir daha Peygamberi­mizden ayrılmadı.


O sırada, Peygamberimiz'in (s.a.v.) yanında Hz. Ebû Bekir ile Hz. Ömer (r.anhümâ) bulunuyordu. Suheyb, Yâ Resûlallah! Kureyş müşrikleri beni yakaladılar. Ben de servetimi vererek kendimi ve ailemi satın aldım!' dedi.


Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.) "Satış kârlı çık­tı, ey Ebû Yahya! Satış kârlı çıktı!" buyurdu ve şu âyet nazil oldu (meali): "Yine insanlardan kimi de vardır ki, Allah'ın rızasına ermek için kendini feda eder. Allah ise kullarına çok şefkatlidir." (Bakara Sûresi, âyet 207)


BEYİT:


Zahir bu ki âhîr yeri hâk olsa gerekdür


Ger dirheme muhtâc ola ger mâlik-i dirhem. (Ruhî)


Açıktır ki paraya muhtâc olanın da, parası çok olanın da sonunda yeri topraktır.


 


FIKRA


 


Temel banka soymak suçundan yargılanıyormuş. Son celsede yargıç kararı okumuş; Temel'in suçsuz olduğunun anlaşıldığını, tahliyesine karar verildiğini açıklamış.. Temel sevinçle ayağa fırlamış: “Uyy çözünü sevdiğumun haçim beyi, yani şimdu bu paralar benim oldu değil mu?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Çevrendekileri alçaltarak değil,kendini gerçekten yücelterek büyüyebilirsin. Reich


YEMEK MENÜSÜ


·   Ezogelin çorba


·   Hamburger köfte


·   Erişte


·   Ayran


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ULUŞAHİN: (Tür.) Er. - Ulu şahin.


Kız: TAZEGÜL: (Fars.) Ka. - Yeni açan gül.


 


MANİ


 


Gün kavuştu ırakta,
Gözüm karada akta,
Herkesin yarı geldi,
Benim yarım uzakta.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi ayda 28 gün bulunur?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Amma da boş adamsın






 


 


 




 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler