1 Mart 2010 Pazartesi

23 Şubat 2010



















































Bugün 23 Şubat 2010     9 R.Evvel 1431 Şubat: 10 Kasım 108 Metin Yüksel'in Şehadeti (1979)-Peygamberimiz (s.a.v.)'in Veda Hutbesi'ni iradı (632)-Ardahan'ın kurtuluşu (1918)-Fırtına


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Biriniz bir müslüman kardeşinde bir dert gördüğünde, kendisini o derde uğratmadığı için Allah’a şükretsin. Fakat bu şükrünü, açıktan yapıp ta dertli kimseye duyurmasın. (İbn-i Neccar).


 


PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED MUSTAFÂ (S.A.V)


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 571 yılında Mekke'de doğdu, babası Kureyş kabilesinden Abdulmuttalib'in oğlu Abdullah'tır. Annesi Medineli Vehb'in kızı Âmine'dir. Pey­gamber Efendimiz (s.a.v.) ana karnında iken babası Medi­ne'de vefat etti. Altı yaşına geldiğinde annesi, sekiz yaşına girdiğinde de dedesi dünyâdan göçtüler. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) amcası Ebû Tâlib'in evinde büyüdüler. Yemen ve Şam taraflarına ticâret için gidip geldiler. Yirmi beş yaşında iken Hatîce validemizle evlendi. Ondan iki oğlu, dört kızı olup kızı Fâtıma (r.anha) hariç diğerleri Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) sağlığında vefat ettiler.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kırk yaşına vardığında, Cenâb-ı Hakk'ın emriyle Cebrail aleyhisselâm geldi ve ilk vahyi getirdi. Bütün insanları ve cinleri Müslümanlığa davet etmesini emretti.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) on üç sene Mekke'de insanları İslâm dinine davetle meşgul oldu. Mekke zenginlerinin çokları îmân etmediler. Allâhü Teâlâ düş-manlıkların, eziyetlerin çoğaldığı sırada îmân edenlerle birlikte Medine şehrine hicret etmelerini emretti. Evvel­ce birçoğu Müslüman olan Medine ahâlisi sevindiler. Şenlikler yaparak Peygamber Efendimiz'i (s.a.v.) karşı­ladılar. Mekke'den göç edip gelen 'Muhacir' kardeşle­rine, muhterem müsâfirlerine o kadar izzet ve ikramda bulundular ki kıyamete kadar unutulmayacaklardır.


Medine'de Peygamber Efendimiz (s.a.v.) on sene ya­şadı. Şehir iman nuruyla doldu, taştı. Müslümanlığı dün­yâya yaymak için Efendimiz ve Ashabı on sene içinde altmış defaya yakın asker çıkardılar. Yirmi yedisinde Pey­gamber Efendimiz (s.a.v.) de bulundu. Bazılarında büyük harpler oldu. Mekke, Jâif fetholdu. Bütün Arabistan'dan küfür, şirk, zulüm, cehalet kaldırıldı. Herkes malından, ha­yatından, yerinden emîn oldu.


Kur'ân'ımız tamamlanıp, dînimiz kemâle erdi. Peygam­ber Efendimiz de (s.a.v.) altmış üç yaşında Medine'de âhi-rete intikal ettiler. Yattığı oda içinde defnolundu. Medine'de yeşil kubbe altında kabr-i şerifinde diridir, Ravza-i Mutahha-rası kıyamete kadar Müslümanların ziyâretgâhı olacaktır.


 


FIKRA


 


Nasreddin Hoca’yı siyah cübbe giymiş halde gören biri sorar:


- “Hayrola Hocam cenaze mi var?” Hoca:


- “Cenaze yok ama ben hazırlıklı olayım dedim”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bilginin olduğu yerde bilenler, aklın olduğu yerde düşünenler vardır. Yusuf Has Hacip


YEMEK MENÜSÜ


·   EZOGELİN ÇORBA


·   PÜRELİ ET KIZARTMA


·   PİRİNÇ PİLAVI


·   YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ULAÇHAN: (Tür.) Er. - Sınır hanı.


Kız: TESRİR: (Ar.) - Sevindirme, sevindirilme. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Koyunum var karaman
Gaybolursa araman
Ben bir reçber kızıyım
Şehirliye yaraman


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Avukatlar niçin kadın gibi uzun elbise giyerler?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Bilinen yol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler