25 Mart 2010 Perşembe

26 Mart 2010
























 


 


 























Bugün 26 Mart 2010   10 R.Ahir 1431 Mart: 13 Kasım 139 (Edirne) Balkan Şehitlerini Anma Günü-Çaylak fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


Biriniz gönlünden, müslüman kardeşine faydalı bir öğüt geçiriyorsa, onu söylesin. (İbn-i Adiyy).


 


TEFSİR:   MAL VE EVLÂD İMTİHANDIR


Her halde mallarınız ve evlatlarınız bir imtihan vesilesidir." Sizi bir takım zahmetlere ve günahlara sokmağa sebeptir. Sizi bir takım hayırlardan, tâatlardan alıkoyan bir imtihandır, mihnettir. "Halbuki büyük ecir ancak Allah yanındadır." O halde Allah sevgisini, Allah'ın zikrini, tâatını mal ve evlâd sevgisine tercih etmeli, mal ve evlâd kaygılarıyla uğraşırken Allah'a ibâdet ve tâatı ihmal etmemelidir.


"Onun için gücünüz yettiği kadar Allah'tan kor-kun." Fitneden ve Allah'ın rızasına zıt şeylerden sakınıp Allah'ın korumasına sığınarak takva yolunu tutun. Allah'a lâyık olan tam hakkıyla takva yapamazsanız bile gücünüz yettiği kadar yapın, korunun, Allah'ı zikredin, gafil olmayın, gaflette kalmayın "Ve dinleyin ve itaat edin." Ve Allah'ın emirlerini, yasaklarını, nasîhatlarını dinleyin. Dinlediklerinizi tutup tatbik edin.


"Ve infâk yapın." Övünmek ve biriktirmek için mal toplamak hırsına kapılmayıp gerek çalışarak kazandıklarınızdan ve gerek yeryüzünden çıkan mahsûllerden, Allah'ın size verdiği şeylerden ailenizin nafakalarını verin sonra ana baba, en yakın akraba, yetimler ve miskinler için yardım, zekât ve sadaka verin. Müslümanlar ve fakirlerin menfaati, İslâm'ın yayılması ve müdafaası ile Allah yolunda hizmet, iyilik ve takvada yardımlaşmak için gücünüz yetebildiği kadar verin.


"Nefisleriniz için hayır yapın." Allah'ın himayesinde korunmanız için kendiniz hakkında en hayırlı, en faydalı olanı işleyin. Yani, büyük mükâfat ancak Allah yanındadır. Dünya zevki sönecek, ancak Allah yanındakiler kalacaktır. Bundan dolayı mallar ve evlâd derdi ve hırsıyla Allah'ı ve kendinizi unutup da hayır için harca-maktan geri kalmayın.


"Ve her kim nefsinin hırsından korunursa işte onlar felah bulanlardır." Onun için gücünüz yettiği kadar Allah'tan korkun da hırslı ve cimri olmamağa çalışın.


 


FIKRA


 


Temel Londra'da otelin birinin odasında kara kara düşünüyor. "Ben aşağıdan içki isterken laz olduğum anlaşılır mı acaba?” Geçiyor aynanın karşısına ve prova yapıyor: "Bana bir visku... Yok böyle anlarlar... Bana bir raku... Böyle de anlarlar... Bana bir bira... Tamam!" diyor, "... böyle iyi anlamazlar!" Aşağıya iniyor, tezgaha dirseklerini dayıyor ve sesleniyor; "Barmen bana bir bira..." Barmen Temel’i biraz süzdükten sonra soruyor: “Birader sen laz mısın?" Temel: "Uuuy nasıl anladın?" "Burası resepsiyon... Bar karşıda!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol! Mevlana


YEMEK MENÜSÜ


·   Yayla çorba


·   Karnabahar


·   Salçalı makarna


·   Baklava


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ULUTEKİN: (Tür.) Er. - Yüksek şahsiyetli ve sakin kişilikli.


Kız: TAYF: (Ar.) 1. Görüntü. 2. Bileşik bir ışık demetinin bir pirizmadan geçtikten sonra ayrıldığı basit renklerden oluşmuş görüntü. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Gayadan öküz bakar
Öküzün arnı sakar
Delikanlı dururken
Sakallıya kim bakar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Karanlıkta neyimizi göremeyiz?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Eşeğin dikiz aynaları olmadığı için


 


 


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler