29 Mart 2010 Pazartesi

28 Mart 2010









































Bugün 29 Mart 2010   13 R.Ahir 1431 Mart: 16 Kasım 142 Antep Müdafaası ve Şahin Bey'in Şehit Edilmesi (1920)-Çaylakların gelme zamanı-Ağaçların yeşermesi-Haşeratın canlanması


HADİS-İ ŞERİF


 


Çocuklarınıza değer verin ve onları güzelce terbiye edin. (İbn-i Mace).


 


NASÎHAT: MÜSLÜMAN ARI GİBİDİR


Ebû Sebre (r.a.) buyurdu; Abdullah bin Amr (r.a.) bana Resûlullâhdan bir hadîs-i şerîf rivayet etti. Ben de onu anladım ve yazdım:


"Bismillâhirrahmânirrahîm, bu Abdullah bin Amr (r.a.) Resûlullâh'dan haber verdiğidir. O, Resûlullah Efendi-miz'in şöyle (s.a.v.) buyurduğunu haber verdi:


"Muhakkak Allâhü Teâlâ fuhşiyyâtı (çirkin şeyleri) ko­nuşanı, fuhşiyyâtı işleyeni, kötü komşuluk edeni ve sılâ-i rahmi (yakın akraba ile münâsebetini) keseni sevmez.


Muhakkak mü'minin misâli arı gibidir ki güzel ve hoş olanı yer, ondan ancak güzel ve hoş olan çıkar ve bir şeye düşse onu ifsâd etmez, onu mahvetmez.


Yine mü'min bir parça kızıl altın gibidir ki ateşe konu­lup körüklense değişmez, tartılsa noksan gelmez. İşte bu mü'mindir."


Tâbiîn'in büyüklerinden Mücâhid (r.a.) buyurdu; Mek­ke'den Medîne'ye giderken Hz. Ömer'in yanında bulun­dum; Ondan sadece Resûlullâh'ın şu hadîs-i şerîfini işittim; Resûlullah (s.a.v.) buyurdu:


"Mü'min arı gibidir ki onunla dost olsan faydası olur; müşavere etsen (danışsan) faydası olur; yanında otur-şan faydası olur. Onun her hâlinde nice faydalar vardır. İşte arı da böyledir. O her cihetten faydalıdır."


İbnü'l-Esîr merhum diyor ki: Arıdan ibret almalıdır. Zîrâ arı ile müslüman arasında şöyle benzerlik vardır:


"Arı arıyı tanır, zekîdir, eziyeti az; menfaati çoktur, ka­naatkardır, gündüzleri dâima çalışır, pislikten uzaktı;, ye­diği temizdir. Zira başkasının kazandığını yemez. Amiri­ne itaat eder. Arıyı işinden geri bırakan bâzı âfetler var­dır; karanlık, sis, rüzgar, duman, su ve ateş. Müslüman için de kendisini ameli işlemekten geri koyan bazı âfetler vardır; gaflet zulmeti, şek (şüphe) sisi, fitne rüzgarı, ha­ram dumanı, bolluğa aldanmak suyu ve hevâ ateşi


FIKRA


 


Temel'le Dursun ormanda yürüyorlar. Bir ara Temel Dursun'a sesleniyor:


- Dursun ormanın güzelliğine bak.


- Ağaçlardan göremiyorum ki.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Büyük adamların hatası, güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. Cu Kong


YEMEK MENÜSÜ


·   Vitamin çorba


·   İzmir köfte


·   Tel şeh pilav


·   Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UMURAL: (Tür.) Er. - Görgü, bilgi, deneyim kazan.


Kız: TATAR: (Tür.) 1. Bir Türk kavmi. 2. Posta sürücüsü. 3. Gül zambak gibi çiçeklerin açılmamış goncaları. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Merdiven indirdiler,
Atlara bindirdiler,
Kızım seni kahır eline gönderdiler,
Ağlar silinir silinir ağlar.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi meslektekiler bir gün bile çalışmazlar?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Baykuştur


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler