11 Nisan 2010 Pazar

10 Nisan 2010































































































Bugün 10 Nisan 2010     25 R.Ahir 1431 Mart: 28 Kasım 154 Emniyet Teşkilatı'nın Kuruluşu (1845)-Şair Nabi'nin vefatı (1712)-Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Zandan sakının. Çünkü zan, insanın içinden geçen en yalancı düşüncedir. İnsanların gizli ve özel hayatını araştırmayın. Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın. Birbirinize karşı üstünlük yarışına girmeyin. Birbirinizi kıskanmayın. Birbirinize karşı kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeşler olun! (Buhari).


 


MÜMİN TAZE EKİN GİBİDİR


Bütün varlığını geçici şeylere bağlayan her gönül, za­rara ve tehlikeye namzettir. Çünkü o geçici cazibe bir gün yok olacaktır. Hangi geçici varlık vardır ki, sana sen­den önce yıkılıp gitmeyeceğinin ve senin bütün emelle­rini sana bağışlayacağının sözünü ve te'minâtını vere­bilir? Ayağının altındaki yer, başının üstündeki güneş bile sana bu te'minâtı veremez. O te'minâtı Hayy ve Kayyûm olan Allâhü Teâlâ'dan başka verebilecek hiçbir şey yoktur. Ve hakikaten ibâdet onun hakkıdır ve ancak ona ibâdet edenlerdir ki, diğer ümitlere, korkulara, ken­dini tamamen kaptırmaz ve vazifesi yolunda şaşırmaz ve onlardan herkes faydalanır.


Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz buyurmuştur ki:


"Mü'min taze ekin gibidir, rüzgâr estikçe yatar, fakat yine doğrulur, kalkar. Kâfir ise çam ağacına benzer, rüzgâr estikçe gürler, amma bi* kere yıkı­lırsa bir daha kalkamaz." Çünkü kâfir ölümlüye, mü'min ise dâima diri olan Allah'a bağlıdır.


Resûlullâh'ın (s.a.v.) vefatı üzerine bütün ashâb-ı Kiram çok üzülmüş ve şaşırmış idiler. Hz. Ömer (r.a.) bile "Peygamber vefat etmedi ve etmez, her kim öyle derse vururum." demeye kadar varmıştı. Fakat Hz. Ebû Bekir efendimiz derhal,


"Ve Muhammed de ancak bir peygamberdir. Ondan evvel de peygamberler gelip geçmiştir. Eğer o ölse ve­ya öldürülse siz gerisin geriye mi dönüvereceksiniz? Ve her kim gerisin geriye dönerse elbette Allâhü Teâlâ'ya hiçbir zarar vermiş olamaz ye Allâhü Teâlâ şükreden-lere mükâfat verecektir." (ÂN İmran-144) mealindeki âyet-i kerîmeyi okuyup:


Ey mü'minler! Eğer Muhammed'e ibâdet ediyorsanız, işte o vefat etti ve eğer onu gönderen yüce Allah'a ibâ­det ediyorsanız o ölmez, diridir." buyurunca Ashâb-ı Kiram kendilerine gelmişlerdi. Bu hakikat her zaman, hakikatin ta kendisi ve bu kanun, her vakit geçerli olan bir kanundur.


 


FIKRA


 


Hoca habire döşeme tahtalarını söküp tavana, tavan tahtalarını da söküp döşemeye çakıyor Bunu gören komşular merâkla olayın nedenini sormuşlar


 


- “Yakında evleneceğim, demiş Hoca, İnsan evlenince evin altı üstüne gelir derler ya, bende bari şu tamirle iki masrafı bir edeyim dedim!”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gerçek cesaret,yalnız ayıp ve hatadan korkmaktır. Cenap Şehabettin


YEMEK MENÜSÜ


·   Sebze çorba


·   Hindi kapama


·   Soslu makarna


·   Yoğ.Patlıcan


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: URGUN: (Tür.) Er. 1. Vurulan, vurulmuş. Vurgun, aşık. 2. Gizli.


Kız: TARHUN: (Ar.) - Hekimlikte kullanılan ıtırlı bir bitki. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Çiçekler başındadır
Sürmesi kaşındadır
Kara gözlü sevdiğim
Henüz genç yaşındadır


KARİKATÜR


 


BİLMECE


En çok acı çeken dağ hangisidir?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Posta pulu


thKeefers_Dividers3049.gif picture by Lilith_RJ2


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler