18 Nisan 2010 Pazar

17 Nisan 2010














































































Bugün 17 Nisan 2010     3 C.Evvel 1431 Nisan: 4 Kasım 161 Turgut Özal'ın Ölümü (1993)-Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul Adalarını fethi (1453)-Ali Fuat Başgil'in ölümü (1967)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim, çocuğu ölmüş bir kadını teselli ederse, cenette ona bir aba (palto) giydirilir.(Tirmizi).


 


İMAM MÂLİK (RH.)


Mâlikî mezhebinin kurucusu İmam Mâlik (rh.) Hicretin 93. yılında Medine-i Münevvere'de doğmuş ve 179 târi­hinde Medine'de vefat etmiştir. Çok yüksek bir ilme, üs­tün bir zekâya, büyük bir zühd ve takvaya sâhib idi. Mezhebi önceleri Endülüs'e, bütün Mağrib'e (Fas'a) ya­yılmıştı. Bugün de Fas, Sudan, Trablusgarb, Cezayir ve Yemen taraflarında mensubları bulunmaktadır.


Resulü Ekrem, (s.a.v.) Efendimiz'e pek büyük bir muhabbet ve hürmet beslerdi. Medine-i Münevvere için­de dâima yaya olarak yürür, hiçbir vakit hayvana bin­mezdi. Halbuki büyük bir servete sahipti, kapısında bir­çok kıymetli binek hayvanları bulunurdu. Bir gün İmam Şafiî, bunun sebebini sormuş, o da şöyle cevap vermiş­ti: 'Bir mübarek belde ki onun toprakları içinde Nebiy-yi zîşanın muhterem cismi medfun bulunmaktadır, ben orada nasıl olur da hayvana binebilirim?'


Halife Ebû Cafer Mansur'un amcazadesi ve Medîne emîri Cafer bin Süleyman, Hazret-i İmam'ı bir içtihadın­dan vazgeçmeğe zorlamış, red cevabı alınca o müba­rek imamın lâtif vücuduna, yetmiş kırbaç vurdurmuş, ve kendisini bir hayvana bindirerek teşhir ettirmişti.


Hazret-i İmam, kırbaçlar vuruldukça: 'Ya Rabbi! On­ları affet, çünkü onlar bilmiyorlar.' diyordu. Nihayet bayı­lıp düşmüş, sonra ayılınca da: 'Şahit olunuz, ben hakkı­mı beni döğene helâl ettim.' demiştir.


Hâlife Mansur, hâdiseden haberdar olunca Emir Ca­fer'i azletmiş ve Bağdad'a getirerek, hakkında ceza ve­rilmesi için İmam Mâlik'ten izin istemişti. Hazret-i İmam ise 'Hayır, ben onu affettim. Ben Resûlullâha akra­ba olan bir zatın kıyamette hasmı olmaktan haya ederim.' tarzında cevap vermişti.


Bu hâdiseden sonra halkın İmam Mâlik'e hürmet ve muhabbeti daha çokartmıştır. Halife Mansur, ertesi se­ne hac mevsiminde İmam Mâlik'ten özür dilemiş, daha ertesi sene veliahdı bulunan Mehdi Hicaz'a gelmiş, Hazret-i İmamı ziyaret ederek derslerinde bulunmuştur.


 


FIKRA


 


Hoca yer altında bir ahır yapmak hevesine kapılmış Toprağı kaza kaza her şeyden habersiz bir halde komşunun ahırına geçmiş Bir sürü öküz görünce koşa koşa karısının yanına gitmiş


- “Hanım, hanım!” diye bağırmış “Müjdemi isterim! Eski zamandan kalma bir ahır ve birçok öküz buldum”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmakta değil,aranan kişi olmaya da bağlıdır. Foster Wood


YEMEK MENÜSÜ


·   Ezogelin çorba


·   Tavuk döner(Salata)


·   Sade pilav


·   Kola


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: USBAY: (Tür.) Er. - Akıllı, saygın kişi.


Kız: TANZER: (Tür.) - San, altın renginde tanyeri. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Tarla bitirir misin?
Kaval öttürür müsün?
Aret benim yârime
Selam götürür müsün?


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Napolyon’un iki bacağı arasındaki kıllı şeyi nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Were (vör) geçmiş


 


43110594_1240832076_5707ffb342d1.gif picture by Lilith_RJ2  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler