26 Nisan 2010 Pazartesi

25 Nisan 2010






































































Bugün 25 Nisan 2010     11 C.Evvel 1431 Nisan: 12 Kasım 169 Anayasa Mahkemesi Kuruldu (1962)-Sitte-i Sevr'in sonu-Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah eski dostluğu devam ettirmeyi, yani vefalı olunmasını sever. Öyle ise, onu devam ettirin. Deylemi).


 


İLMİHAL:...DEFTER, HESÂB, MÜKÂFAT VE CEZA


Mahşerde bütün yaratılmışlar toplanacak ve hep me­lekler saf saf durup adalet dîvânı kurulacak ve herkese ömrünü nereye ve malını nereden kazanıp nerelere harcamış olduğu sorulacaktır.


Önce Cebrail aleyhisselâm davet olunur. İlâhî dîvâ­nın heybetinden titreyerek geldiğinde Cenâb-ı Hak: "Be­nim sana emânet eylediğim emirleri ne yaptın?" deyin­ce: "Peygamberlere tebliğ ettim," diyecek ve peygam­berlerden sual olunduğunda, onlar da: "Yâ Rab, o bize tebliğ etti, biz de ümmetlerimize tebliğ ettik." diyecekler.


Kirâmen kâtibinin dünyâda yazdıkları defterler dağı­tılıp sahiplerine verilecek, herkes amel defterini okuyup dünyâda iken ne işlemiş ise tamamen yazılmış olduğunu görecek ve bir bir hesâbları görülecektir. Cenâb-ı Hakk o gün her mazlumun hakkını zâlimden alıyerecektir. Şöyle ki zâlimin hayrından mazlumun hakkı miktarını alıp maz­luma verecek ve eğer zâlimin hayırlı ameli yok ise maz­lumun hakkı kadar günâhını zâlimin üzerine yükletecek-tir. Hayvanların hakları da verilecektir. Şöyle ki biri diğe­rini dürtmüş ise o da onu dürtmekle hakkını alacaktır.


O gün herkes "Nefsî, nefsî" diyerek kendi başının çâ­resini arar ve her kimde az çok hakkı var ise ister. Kişi kardeşinden, anasından ve babasından kaçar.


Şehîdlere gelince, onlar cân verip Cennet almışlar ve Hak Teâlâ ile hesaplarını kesmişler iken onlar da kul hakkıyla hesaba çekilirler.


Mahşerde mizan kurulacak ve herkesin amelleri tartıla­caktır. Sevabı ağır gelenlere Cenâb-ı Hakk Cennet ve Ce­mâli ile lütuf ve ihsan eyleyecek, günâhı ağır gelenler Cehennem'e gireceklerdir. Ancak Cenâb-ı Hakk'ın sırf lü­tuf ve keremi ile affeylediği yâhûd bir taraftan şefaat edi­lenler Cehenneme girmekten kurtulur, Cennete girerler.


O gün peygamberler, şehîdler ve âlimler mü'minlere şefaat eyleyeceklerdir. Cenâb-ı Hakk, hayırlı ameli ile günahları denk olan mü'minlere de merhamet eyler. Onlar bir müddet 'Araf'ta bekledikten sonra onlar da Cennet'e giderler.


 


FIKRA


 


Aksehir'e tayin edilen bir kadi halkin silah satmasini yasak etmis Küçük bir çaki tasimak bile suç sayilir olmus Görevli memurlar siki bir takibe ve kontrole baslamislar Bir gün Nasreddin Hoca'nin üstünü basini aramislar Kusagin arasindan kocaman bir biçak çikinca sasirmislar:


- Bu da nedir Hoca ? Sen silah tasimanin yasak oldugunu bilmiyormusun ? demisler


- Evet demis, biliyorum Fakat bu silah degildir Kitaplarda bir takim yanlislar görünce bunun ucuyla kaziyorum


- Olur mu Hocam demisler, kocaman bir biçakla kitaptaki yanlislar kazinir mi?


- Olur, olur demis Hoca Siz bilmiyorsunuz ama bazi kitaplarda o kadar büyük yanlislar var ki bu biçak bile küçük kaliyor


GÜNÜN SÖZÜ


 


Eğitim,meyvenin kendisi değil,ilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir. Bernard Shaw


YEMEK MENÜSÜ


·   PATLICAN MUSAKKA


·   BULGUR PİLAVI


·   CACIK


·   SPANGLE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UZER: (Tür.) Er. - Becerikli, akıllı kişi.


Kız: TANEGÜL: (Tür.) Ka. - Biricik gül.


MANİ


 


Bu derenin uzunu
Aramadım buzunu
Aldım Çerkez kızını
Çekemedim nazını


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Hakan Şükür maçta sakatlanınca onu kim taşır?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Değişiklik olsun diye Samiye koymuş.

EA2009barra1.gif picture by Lilith_RJ2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler