27 Nisan 2010 Salı

27 Nisan 2010










































































Bugün 27 Nisan 2010     13 C.Evvel 1431 Nisan: 14 Kasım 171 Kanuni Sultan Süleyman Han'ın doğumu (1495)-Sultan II.Abdülhamid Han'ın hal'i, Suktan Reşad'ın tahta çıkışı (1909)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim günah işleyip de tövbe eden kimseyi, işlediği o günahtan dolayı kınarsa, kendisi o günahı işlemeden ölmez. (İmam Ahmed).


 


SULTAN İKİNCİ ABDÜLHAMİD HAN


  Sultan Abdülhamid Han'ın fevkalâde çalışkanlığı ve hususî hayâtının intizâmı hayretle bahsedilen meziyyetlerindendir: Meselâ vefatına kadar yaz kış ılık duş yap­mış ve hiçbir gün fasıla vermemiştir! Mesaî saatleri gayet muntazamdır ve yorulmak bilmeden çalışır. Mühim telg­raflar ve haberler geldiği zaman gece uykusundan bile uyandırılabilir.


  Sultan, haysiyyet, vakar ve namus timsâlidir: On dört sene Mâbeyn kâtipliğinde bulunmuş olan eski Dâhiliyye Nazırlarından Reşid Bey'in hatıratında onun bu en bariz vasfına: "Kelimenin tam mânasiyle afîf idi: Yâni kimsenin ırzına ve kesesine göz diktiği görülmemiştir." diye şehâdet edilmektedir.


  Sultan Abdülhamid Han çok iktisatlı olmakla bilinir: Şehzadelik hayatı çiftliklerinin mahsûlâtiyle ticâret ya­ parak, parasını işleterek, mülklerinin idaresiyle bizzat meşgul olarak geçmiştir. Kardeşlerine borç verdiğinden bile bahsedilir! Beşinci Murad'ın cülusunda bir milyon altından fazla borcu olduğu hâlde, Sultan Abdülhamid Han tahta çıktığı zaman yalnız nakdî serveti yüz bin
altından fazladır. Saltanatı devrinde de dâima idareli davranmış, umûmun menfaatine âit işlerde kendi kese­ sinden pek çok fedakârlıklarda bulunmuştur.


  İkinci Abdülhamid'in en büyük hususiyetlerinden biri de kan dökmekten son derece çekinmesidir. Reşid Bey hatıratında bu noktayı şöyle anlatır: "Kâtiplik hizmetinde bulunduğum on dört sene zarfında âdi cürümlerinden dolayı haklarında idam hükmü verilenler elbette yüzü geçmiştir. Pâdişâh bunların arasında yalnız birinin, ana­sını ve babasını katletmiş bir canavarın idamı hükmünü
tasdik etti. Diğerleri hakkındaki idam cezalarını, müeb­bede, yahut yirmi, yirmi beş sene, hattâ daha az kürek cezasını dâima hapis cezasına tahvil etmiş olduğu, hâ­len Hazîne-i-Evrak kayıtları ile de sabittir." Otuz üç sene süren saltanat devrinde idam edilenlerin tamâmı birkaç kişiden ibarettir.


 


FIKRA


 


adam doktora gider;


-->doktor bey galiba karımda işitme kaybı başladı ne yapabiliriz. diye sorar.


Doktor:


-->önce işitme kaybı derecesini öğrenmemiz lazım.belirli mesafelerden karınıza seslenin ve hangi mesafeden duyabildiğini ban bildirin . demiş.


adam eve gitmiş ve mutfağın kapısında durup seslenmiş:


-->hanım bu gün yemekte ne var?


ses yok...biraz daha yaklaşmış ve yine seslenmiş:


-->hanım yemekte ne var?


yine ses yok. bu sefer iyice yaklaşmış ve tekrar sormuş:


-->hanım yemekte ne var?


kadın sinirli bi ses tonuyla:


-->üç seferdir köfte diyorum ya be adam...


GÜNÜN SÖZÜ


 


Eğer herkes,dost sandığı kimselerin kendi arkasından söylemiş olduklarını duymuş olsaydı, dünyada dost kalmazdı. Pascal


YEMEK MENÜSÜ


·   KARNIYARIK


·   ŞEH.PİLAV


·   CACIK


·   REVANİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UZHAN: (Tür.) Er. - Ülke ve halkına faydalı olan.


Kız: TANAY: (Tür.) - Şafak ve ay. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Mavi başlık başında
Ateş yanar karşımda
Haklısın be yârim
Cahillik var başımda


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Dişi kertenkeleye ne ad verilir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Mustafa Sandal


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler