4 Nisan 2010 Pazar

3 Nisan 2010

































































 


fk7jsy.gif picture by Lilith_RJ2























Bugün 3 Nisan 2010   18 R.Ahir 1431 Mart: 21 Kasım 147 Çaldıran, Özalp ve Saray'ın Kurtuluşu (1918)-Bereketli yağmurlar-Çiçeklerin açma ve bülbüllerin ötme zamanı


HADİS-İ ŞERİF


 


Suçsuz yere (mazlumen) öldürülen kişinin, Allah katında 5 ödülü vardır. Kanının ilk damlası yere düştüğünde günahları bağışlanır. Cennetteki yerini görür. Keramet (soyluluk) elbisesi giydirilir. Büyük korkudan, yani kıyametin dehşet dolu sıkıntılarından güvencede olur. (Ramuz).


 


NASİHAT:...AMELLERİN KARŞILIĞI NİYETLERE GÖREDİR


Dünyâ ehlinin hâli dört kişinin hâli gibidir:


Allah'ın kendisine mal ve ilim verdiği kul: Bu kul


bu mal nimetini harcamakta Rabb'inden korkar, o mal ve ilimle sıla-i rahimde bulunur (yakın akrabasını ziyaret eder), Allah'ın bu nimette hakkı olduğunu bilir. (Yani, Allah'ın hakkını Allah'ın rızâsının olduğu yere verir.). Bu kul, Allah katında en üstün derecelerdedir.


Allah'ın ilim verip mal vermediği kul: Bu kulun niyeti doğrudur. 'Eğer malım olsaydı falan (malını hayır­da harcayan)ın yaptığı gibi yapardım.' der. İşte o niye­tine göre karşılık görür ve ikisinin sevabı da aynıdır.


Allah'ın mal verip ilim vermediği kul: Bu kul ceha­leti yüzünden malını nefsinin hevâ ve hevesi yolunda harcar, nimeti infakta (malı harcamakta) Rabbinden korkmaz ve yakın akrabasını sıla-i rahimde bulunmaz (ziyaret etmez), Allah'ın bu malda hakkını tanımaz. İşte bu kimse Allah katında en kötü mertebededir.


Allah'ın mal da ilim de vermediği bir kul: Bu kul, 'Malım olsaydı bu malda (malını nefsinin arzu ve heve­si yolunda harcayan) falanın yaptığı gibi yapardım.' der. Bu da niyetine göre karşılık görecektir ve her ikisinin günahı da aynıdır.


MUTFAĞIMIZ:   REVANİ (6 kişilik)


Malzemeler: 6 adet yumurta, 3 çorba kaşığı irmik, 150 gr tercihan tereyağı, 1 çorba kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı şeker, 3 kaşık un


Şerbet için: 2 su bardağı şeker ve su


Yapılışı: Yumurtanın beyazı bir kaba koyulup beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpılır. Sırasıyla yumur­tanın sarısı ve şeker ilave edilerek çırpmaya devam edi­lir. İrmik ve un katılır, biraz daha karıştırılır. Karışım, yağlanmış tepsiye bir buçuk parmak kalınlığında dökü­lür. Kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Fırından çıkınca, üzerine kaynatılmış şerbet dökülür.


 


FIKRA


 


Akıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir delinin oturmuş, birşeyler yazdığını gördü: - "Kolay gelsin ne yazıyorsun?" - "Mektup yazıyorum efendim." - "Yaaa..Kime yazıyorsun?" - "Kendime.." - "Peki ne yazılı mektupta?" - "İlahi doktor bey, deli misiniz siz.. Mektubu daha almadım ki içinde ne yazdığını bileyim?"


GÜNÜN SÖZÜ


 


Güzel sözler petekten damla damla sızan bal'a benzer;insanın ruhuna tad verir. Hz. Süleyman


YEMEK MENÜSÜ


·   Düğün çorba


·   Nohut


·   Tel şeh. Pilav


·   K. Turşu


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: URALP: (Tür.) Er. - Kentli yiğit.


Kız: TAMAY: (Tür.). - Dolunay, ayın ondördü. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Dut üstüne dut buldum
Yârimi evlenmiş buldum
Evlenirse evlensin
Ben yenisini buldum


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Türkiye’nin en namuslu ilçesi hangisidir?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Sarhoş


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler