7 Nisan 2010 Çarşamba

8 Nisan 2010














































































Bugün 8 Nisan 2010   23 R.Ahir 1431 Mart: 26 Kasım 152 Şer'iye Mahkemeleri'nin Lağveilmesi (1924)-Koca Ragıp Paşa'nın vefatı (1763)-Sağlık Haftası (8-14 Nisan)-Yağmurlar-Nusretiye Camii Açıldı (1826)


HADİS-İ ŞERİF


 


Her şeyin bir hakikatı vardır. İmanın hakikatı ise şudur: Kul, başına gelen şeyin her şart ve durumda mutlaka ona gelecek olduğunu bilmelidir. Başına gelmeyen şeyin de, hiçbir şekilde kendisine erişmesinin mümkün olmadığına inanmalıdır. (Ebu Davud).


 


KUR'ÂN-I KERÎMİN FAZÎLETİ


Resûlullâh sallallâhü aleyhi vesellem: "Muhakkak ki ileride zifiri karanlık geceler gibi fitneler olacak." buyu­runca Ashâb-ı Kiram (Aleyhimürrıdvân) "Ey Allah'ın Re­sulü ondan kurtuluş nasıl olur?" dediler.


Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdu ki: "Allâhü Teâ-lâ'nın kitabıyla... Onda sizden öncekilerin haberleri, siz­den sonrakilerin haberleri ve sizin aranızdaki meselelerle alâkalı hükümler vardır. O bir şaka değildir, Hak ile bâtılı ayıran ilâhî bir kelâmdır. Kim onu kibirlenerek terk ederse Allah onun belini kırar. Kim de doğru yolu ondan başka­sında ararsa, Allah onu sapıklığa düşürür. O, Allah'ın sağlam bir ipidir, apaçık bir nurudur, dosdoğru bir yoldur.


Yine o öyle bir kitaptır ki, onun sayesinde insan sapıt­maz, bâtıl fikirleri kanmaz, insanları doğru itikad ve sâlih amellere irşad eder. Âlimler ona doymaz, mütta-kîler (Allah'tan hakkı ile korkanlar) ondan usanmazlar. Onun ilmini bilen ilerler, onunla amel eden sevap kaza­nır, onunla hükmeden âdil olur, ona sımsıkı sarılan doğru yolu bulur."


"Bu Kur'ân'ı okuyun. Çünkü Allâhü Teâlâ size her harfine on hasene (ecir, mükâfat) verecek: Ama şunu bilin ki ben size 'elif lâm mîm' bir harftir, demiyorum. Ve lâkin, elif bir harftir, lam, bir harftir, mim, bir harftir."


"Her kim Kur'ân'ı okur da başka birine kendisine veri­lenden daha faziletlisi verilmiş olduğu görüşünde bulu­nursa Allah'ın büyüttüğünü küçük saymış olur.


"Allah katında Kur'ân'dan daha faziletli hiçbir şefaatçi yoktur; ne peygamber, ne de melek."


"Ümmetimin şereflileri hamele-i Kur'ân(Kur'ânı öğre­nip onunla amel edenler)dir."


"Kur'ân'ı ezberleyerek okuyan hafız, vahiy getiren meleklere benzer. Kur'ân'ı hafız olmayarak okuyan ve bu suretle okumak kendisine zorluk veren kimse için de iki ecir vardır: (Kur'ân okumak ecri, zorluk ecri)"


"Evlerin en hakiri Allah'ın kitabından bir şey bulunma­yan boş olan evdir."


 


FIKRA


 


Adamın biri, bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. - "Allahım sen namazımı kabul et." Ağaçtaki adam: - "Etmem", diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - "Allahım sen kıldığım namazı kabul et." - "Etmem." Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - "Allahım sen namazımı kabul et", demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - "Etmem", deyince adam sinirlenmiş. - "Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gerilimle başa çıkmanın iki yolu vardır: Birincisi, küçük şeylere iltifat etmemektir. İkincisi, her şey küçüktür. A.Robbins


YEMEK MENÜSÜ


·   Şehriye çorba


·   Arnavut ciğeri


·   Sade pilav


·   Meyve suyu


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: URAZ: (Tür.) Er. - Şans, talih.


Kız: TASVİR: (Ar.) Ka. 1. Betimleme. 2. Resim.


MANİ


 


Annem entari almış
Yanında eklemesi
Tak bir nişan yüzüğü
Kolaydır beklemesi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ayağını yorganına göre uzatmayan ne olur?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Numaracı


2cormlc.gif picture by Lilith_RJ2


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler