13 Mayıs 2010 Perşembe

14 Mayıs 2010










































































Bugün 14 Mayıs 2010    30 C.Evvel 1431 Mayıs: 1 Hızır 9 Dünya Eczacılık Günü - Iğdır'ın Kurtuluşu (1920)-Cerbe Deniz Zaferi (1560)-Makteb-i Tıbbiye-i Şahane açıldı (1839)-İsrailin kuruluşu (1948)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah cemildir (güzeldir) güzelliği sever. Cömerttir.Cömertliği sever. Temizdir, temizliği sever.(İbn-i Adiyy). Allah beni cömert ve mütevazi bir kul olarak yarattı. Hakkı bile bile çiğneyen inatçı (cebbar) bir kimse yapmadı. (Ebu Davud).


 


FESADIN ARTTIĞI GÜNLERDE


Ebû Ümeyye eş-Şeybânî (r.a.) dedi ki: "Ey Ebû Sa­lebe! 'Ey îman edenler! Siz ancak kendinize bakınız (evvelâ kendinizi düzeltmeye çalışınız.) Siz hidâyette bu­lunduktan sonra dalâlette kalanlar size zarar veremez. (Mâide-105) mealindeki âyet-i hakkında ne dersin?"


Ebû Salebe el-Huşenî (r.a.): 'Ben o âyeti Resûlullâh'a (sav) sordum. Şöyle buyurdu: "İyiliği emredip, kötülük­ten sakındırın. Ne zaman ki cimriliğe boyun eğildiğini, hevâya (nefsin kötü arzularına) uyulduğunu, dünyanın (âhirete) tercih edildiğini, herkesin (kitap ve sünneti terk ederek) kendi görüşünü beğendiğini gördüğün zaman, bilhassa kendini (kurtarmaya) bak ve insanları bırak. İlerde muhakkak öyle günler gelecek ki o zamanda sabretmek, ateşi elle tutmak gibi (zor olacak)dır. O gün­de (hayır amelleri) işleyene, aynı ameli işleyen elli kışı­nın kazandığı ecir ve sevab vardır.


'Yâ Resûlallâh! Bizden mi, onlardan mı elli kişinin mü­kâfatı vardır?' diye sorduklarında 'Hayır, sizden elli kişi­nin mükâfatı (nı kazanacaklar)' buyurdu.


CEMÂZİYE'L-ÂHİR


Yarın girecek olduğumuz Cemâziyelâhir ayı, kamerî ayların altıncısıdır. Bu ayda,.mu'tât evrâd ve ezkara de­vam edilmelidir. (Duâ ve ibâdetler, Fazilet Neşriyat)


 


CEMÂZİYEL-ÂHİR AYI İÇTİMÂ' SAATİ, RU'YET VE BAŞLANGICI


Hicrî-Kamerî 1431 yılı Cemâziyelâhir ayı ictimâ'ı bugün (14 Mayıs Cuma) Türkiye saati ile 04.05'de.


Ruyet ise yine bugün (14 Mayıs Cuma) günü Türki­ye saati ile: 17.58'dedir.


Hilâlin görüldüğü yerler: Asya kıtasının batısı, Orta ve Kuzey Afrika ile Arap Yarımadası ve Avrupa kıtası. Hilal; Türkiye, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ye Arap yarımadasından da (güneybatısı hariç) görülebile­cektir. Hilâlin görüldüğü günü takip eden (15 Mayıs Cumartesi) günü de Cemâziyelâhir ayının (1)'ıdır.


 


FIKRA


 


Dilbilgisi dersiydi. Ögretmen çocuklara sordu: “Çocuklar... ‘Ben bağırmadım, sen bağırmadın, o bağırmadı’ deyince ne anlarsınız?” Ögretmen çok parmak beklerken kimse parmak kaldırmadı. Neden sonra Temel parmak kaldırdı: “Telaşa gerek yoktur, kimse bağırmamıştur!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür. Ama kimse önce kendisini değiştirmeyi düşünmez. V.Hugo


YEMEK MENÜSÜ


·   MERCİMEK ÇORBA


·   FIRIN PATATES


·   BULGUR PİLAVI


·   CACIK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜNGÖRMÜŞ: (Tür.) Er. - Ün görmüş.


Kız: SEVİL: (Tür.) Ka. - Her zaman sevilen, beğenilen biri olma temennisi.


MANİ


 


Bu kiraz budak budak
Olur, mu kiraz dudak
Yarımca’nın güzeli
Canımdır sana adak


KARİKATÜR


 


BİLMECE


En dik kuş hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Çay





 


 


 


 


 


 


 


thbird-motion3.gif picture by Lilith_RJ2


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler