16 Mayıs 2010 Pazar

15 Mayıs 2010







































































Bugün 15 Mayıs 2010    1 C.Ahir 1431 Mayıs: 2 Hızır 10 İzmir'in İşgali (1919) - Hava Şehitleri'ni Anma Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Nefsin arzularına (hevaya) uymaktan sakının. Çünkü o, (insanı) doğruya karşı sağır ve kör yapar. (Camiüssagir).


 


"NAZAR HAKTIR"


Nazardan Allâhü Teâlâ'ya sığınmalıdır. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurmuştur ki: "Kendisinin veya kardeşinin bir şeyi bir kimsenin hoşuna gidince bereketle dua etsin. Çünkü nazar değmesi hakdır."


Bizde "Mâşâallah, Tebârekellâh" denilmesi âdettir.


Bir hadîsi şerîfte de: "Her kim hoşuna giden bir şeyi görünce "Mâ şâallâh, lâ kuvvete illâ billâh" derse o şeye nazar (göz değmesi) zarar vermez."


diye buyurulmuştur.


Nazar değmesin diye çocukların elbisesine boncuk işlenmesi, nazarlıklar takılması caiz değildir. Bunlar câ-hiliyyet devrine âid bir âdettir.


Fakat ekin tarlalarında, bostanlarda birer değnek üzerine hayvan kafası takılmasında bir mahzur yoktur. Bunlar, hem birer korkuluktur; bazı zararlı kuşların, hay­vanların buralara gelip sokulmalarına mâni olur, hem de göz değmemesine bir sebep olabilir. Çünkü "İsâbet-i ayn" denilen göz değmesi çok kere vâki'dir. İnsana da, hayvana da, mala da değebilir. Öyle olunca tarlaya, bostana bakacak kimselerin gözleri ilk evvel bu yüksek korkuluklara dokunur. Artık ondan sonra ekinlere ve-sâireye dokunmasında bir zarar kalmayabilir.


TRAFİK KAİDELERİ


  Uzun yolda seyahat ederken sürücü dakikada bir, birkaç saniye  için  aynalardan  gerisini  kollamalıdır. Trafiğin yoğun olduğu hallerde bu daha sık yapılmalıdır.


  Fren yaparken göz ucu ile aynadan arkadaki trafik kontrol edilmeli, önünde kısalmakta olan mesafeyi doğ­ru değerlendirmeli ve geriden yaklaşan aracın durup duramayacağını hesaplamalıdır.


  İki yan aynası ve dikiz aynası ile önündeki yolu, solunu ve sağını, arkasını, otomobilin göstergelerini sık sık kontrol eden sürücü, hem hızını ayarlamış hem de devamlı bir göz jimnastiği yapmış olur. Bu hareketler uyuklamaya ve uyuşukluğa karşı faydalıdır.


 


FIKRA


 


Trende Temel ile çok güzel bir sarışın hanım aynı kompartımanda yolculuk ediyorlarmış. Temel “Korkma...” demiş, “... birazdan tünele gireceğiz. Ama ağzındaki sigarayı çıkar!” (Eyüp Karadayı/Ayıptır Söylemesi)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Herkes evinin önünü süpürürse sokaklar temiz olur. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·   KIY. BEZELYE


·   PİLAV


·   TARHANA ÇORBA


·   YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜNGÜN: (Tür.) Er. - Ün gün.


Kız: SEVİLAY: (Tür.) Ka. - Ay gibi her zaman sevil.


MANİ


 


Kirazımız dalbastı
Dalları kiraz bastı
Delikanlı söz etti
Kızlar yüzünü astı


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi yolda yürünmez?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yokuş



 


thc7-23.gif picture by LilithPostImagens3


 


   


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler