23 Mayıs 2010 Pazar

22 Mayıs 2010

















































































 





















Bugün 22 Mayıs 2010    8 C.Ahir 1431 Mayıs: 9 Hızır 17 Nenehatun'un Vefatı (1955)-Büyük İstanbul zelzelesi (1766)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah Resülü: Cennet bahçesine uğradığınızda kendinizi besleyiniz, buyurdu. Sahabiler: Ya Resulallah, Cennet bahçeleri nerededir? diye sordular. Peygamberimiz: Allah’ın anıldığı, zikir mescidleridir, buyurdu.(Tirmizi). İbn-i Abbas’ın rivayetinde:İlim meclisleridir, buyurdu.(Taberani). Ebu Hureyre’nin rivayetinde: Mescidlerdir, buyurdu. Sahabiler: Beslenmek nedir? diye sordular. Resulüllah: Subhanallah, Elhamdülillah ve Allah u Ekber (demek)dir buyurdu.(Tirmizi). (Taberani).


 


"KEŞKE BİZ DE MÜSLÜMAN OLSA İDİK"


Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki: "Kıyamet günü ebe­dî cehennemlikler, cehennemde toplandığı ve müslü-manlardan Allah'ın dilediği bir kısım da cehennemde bulunduğu vakit kâfirler, bunlara 'Siz Müslüman değil miydiniz?' diyecekler, onlar 'Evet' diyecekler 'O hâlde gördünüz ya, Müslümanlığınızın size hiç faydası yok­muş. İşte siz de bizimle beraber ateşte yanıyorsunuz' diye ayıplayacaklar. Onlar; hayır öyle değil; bizim birta­kım günahlarımız vardı, Allâhü Teâlâ bizi onunla ceza­landırdı.' diye cevap verecekler.


Binâenaleyh Allâhü Teâlâ o kâfirlere gadap edecek ve fazlı ile rahmetiyle müminlerden olanların kurtarılmasını emredecek de ateşten çıkacaklar ve işte o vakit kafirler 'Ah, keşke biz de müslüman olsa idik' diyecekler.


İbn-i Abbas'dan (r.a.) şöyle rivayet edilmiştir: Cenâb-ı Allah, müslümanları peyderpey rahmet ve şefaatine ka­vuşturacak ye nihayet 'Müslüman olan cennete girsin' buyuracak. İşte o zaman kâfirler, müslüman olmayı te-mennî edecekler.


Bu rivayetler kâfirlerin Müslüman olma arzularının en şiddetli olduğu zamanları ifâde etmektedir. Yoksa âhi-rette onların bu temennileri ve pişmanlıkları her an ve ebediyen devam edecektir.


O kâfirler inkâr ettikleri zaman haklarında Allâhü Teâlâ şöyle buyuracaktır: 'Bırak onları, yesinler.' Onların der­di hayvan gibi yiyip içmek, şehvetlerinin arzusu peşinde koşmaktır. Binâenaleyh, bırak yesinler. 'Hayvânî zevk-leriyle boguşadursunlar,' Allah korkusu, âhiret, hesab düşüncesi ile alâkadar olmayarak keyf ededursunlar. 'Ve emel (umut, hayal) kendilerini oyalasın'; İşlerimiz düz­gün gidecek, uzun ömürler süreceğiz, dünyâdan istediği­mizi alacağız' diye kendilerini aldatarak akıbetten, âhiret-ten gafil olsunlar. 'Sonra bilecekler', başlarına geleceği görecekler, ne halt ettiklerini anlayacaklar, âh diyecekler, ama iş işten geçmiş bulunacak.


 


FIKRA


 


Temel paraşütle inerken aşağıdan yükselen Cemal’i görmüş;


- Nereden celeysun?


- Cephanelikten!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hekimlerin yaptığı en büyük hata ruhu düşünmeden yalnız bedeni tedaviye teşebbüs etmeleridir. Eflatun


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ IZGARA


·   SPAGETTİ


·   YAYLA ÇORBA


·   SÜTLAÇ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜSTEK: (Tür.) Er. - Yüksek, yüce.


Kız: SEYFİYE: (Ar.) Ka. - 1. Kılıçla ilgili kılıç şeklinde. 2. Askerlikle ilgili. Askeri.


MANİ


 


Cuma köyün yolları
Dönüm geliyor dönüm
Cuma köyünden kız almak
Ölüm geliyor ölüm


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Termometrenin düşmesi neyi gösterir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ankara 06 olduğundan.



 



yel-rose.gif picture by Lilith_RJ2  


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler