23 Mayıs 2010 Pazar

23 Mayıs 2010

































































 4563571027_6b61de195a_o.jpg picture by LilithPostImagens3



 























Bugün 23 Mayıs 2010    9 C.Ahir 1431 Mayıs: 10 Hızır 18 Victor Hugo'nun Ölümü (1885)-Dandanakan Zaferi (1040)-Çapa zamanı


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah, bir işi yaptığınızda o işin hakkını vererek doğru ve sağlam yapmanızı sever.  (Beyhaki)


 


İLMİHÂL:.........   ..........İSLÂMIN KAYNAKLARI


Ehl-i sünnetin ameldeki dört imamının mezhebleri ki­tap, sünnet, icmâ-ı ümmet ve kıyâs-ı fukahâ üzerine ku­rulmuştur. Bu dört kaynağa Edille-i Erbaa yahut Usûl-i Erbaa denir.


Bütün müctehidler, bu dört delîli kabul etmiş, dîn hü­kümlerini bu dört delîlden birine veya bir kaçına dayan­dırmışlardır.


Kitaptan maksat, Kurân-ı Kerîmdir.


Sünnet: Peygamberimiz'in mübarek sözleri, işledik­leri ve başkaları tarafından yapılan işlerde o işi tasvip mahiyetindeki sükûtlarıdır. Resulü Ekrem'in mübarek sözlerine "Sünnet-i kavliye", fiillerine "Sünnet-i fiiliye" denir. Yapıldığını gördüğü bir şeye karşı sükût edip red ve inkâr buyurmaması da bir "Sünnet-i takririye"dir ki, o şeyin caiz olduğuna delâlet eder.


İcmâ-ı ümmet den maksat, bir asırda bulunan bü­tün müctehidlerin bir hâdisenin dînî hükmü hakkın­da ittifak etmeleridir. Resûlullâh Efendimiz: "Ümmetim dalâlet (inançta ve amelde sapıklık) üzerine toplan­maz." buyurmuştur. Diğer bir hadîs-i şerîfte de: "Müslü­manların güzel gördüğü bir şey Allah katında da güzel­dir." buyurulmuştur. Binâenaleyh müctehidlerin bir me­sele hakkında rey (görüş) ve kanâatte bulunmaları, o mesele hakkında muteber bir hüccettir, delîldir.


Kıyâs-ı fukahâ'dan maksat da bir hâdisenin kitap, sünnet ve icmâ-ı ümmetle sabit olan hükmünü aynı ille­te dayandırarak o hâdisenin tam benzerinde de ictihâd yolu ile isbât etmekten ibarettir.


Artık ümmet üzerine bu delîllerin hepsini kabul etmek ameldeki mezheb imamına uymak bir vecîbedir, zaru­rettir. Bu delîller insanların haklarını, vazîfelerini bildiren İslâm hukukunun inkişâfını te'mîne mahsûs birer ulvî feyz ve hikmet menbaıdır. Müslümanların dînî hayâtı bu dört feyizli hikmet ve maslahat kaynağından asla müs-tağnî olamaz. İSİMLERİMİZ: Erkek: Hâlid, Kız: Halide


 


FIKRA


 


Temel’e anlatıyorlardı.


- Yerçekimi kanunu olmasa herkes havada uçacaktı.


- Uyy uşağum!.. Peçi pu kanun ne zaman kabul edildi?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


·   MERCİMEK ÇORBA


·   K.BUDU KÖFTE


·   ÇOBAN SALATA


·   KAZANDİBİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜSTER: (Tür.) Er. - Çok değerli kimse.


Kız: SEYHAN: (Ar.) 1. Ürdün'ün ötesinde Hz. Musa'nın mezarının bulunduğu şehir. 2. Adana ovasını yararak İskenderun körfezine dökülen nehir. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Kar yağıyor yağıyor
Abamı giyeceğim
İhtiyara varıp da
Goca mı diyeceğim


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir limonun yarısına ne denir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Aslında çivi tam çakılmamış.


 


 


 


 


 


4564156856_2f7b22ac3a_t.jpg picture by LilithPostImagens3


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler