7 Mayıs 2010 Cuma

7 Mayıs 2010

























































 



 























Bugün 7 Mayıs 2010 23 C.Evvel 1431 Nisan: 24 Hızır 2 İlahiyat Fakültesi'nin Kuruluşu (1924)-Osmanlı-Amerikan Ticaret ve Dostluk Antlaşması imzalandı (1830)-Yağmurlar


HADİS-İ ŞERİF


 


Din kardeşinin yüzüne gülümsemen senin için bir sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman, bir sadakadır.Yolunu kaybetmiş kişiye doğru yol göstermen bir sadakadır.İnsanların gelip geçtiği yoldan, taşı, dikeni, kemiği, (eziyet verici her türlü nesneyi) kaldırman bir sadakadır. Kuyudan kova ile çektiğin sudan,din kardeşinin kovasına su dökmen, yine senin için bir sadakadır.  (Kütüb-ü Sitte).


 


"ANCAK MÜMİNLER KARDEŞTİR"


Dînde kardeşlik, Ensâr ve Muhâcirîn arasındaki yük­sek fazîletlerden olduğu gibi dînin de rükünlerindendir. Hadîs-i şerîfte: "Mîzânda sevabı en ağır gelecek hase­nat (iyi amel) güzel huydur. Kimin dili tatlı olursa dînde kardeşleri çok olur." ve


"Allâhü Teâlâ bir kimse hakkında hayır irâde buyu-rursa ona sâlih ve sâdık bir arkadaş ihsan eyler ki o arkadaş ona unuttuklarını hatırlatır, hatırlattıklarına da yardım eder." ve


"Kişi dostunun ve sevdiğinin dîni üzere hareket eder. Binâenaleyh sizden biriniz kendini anlamak isterse ar­kadaşlarına bakıversin." buyurulmuştur.


Büyük âlim Fahreddîn Râzî, Tefsîr-i Kebîr'de, "İslâm kardeşliği, din nazarında neseb kardeşiliğinden daha kuv­vetlidir. Çünkü din kardeşliği bulunmayanın neseb kar­deşliğine itibâr yoktur. Onun içindir ki bir müslüman vefat etse gayr-ı müslim kardeşi ona vâris olamaz" demiştir.


Âyet-i celîlede meâlen: "Ancak mü'minler kardeştirler: onun için iki kardeşinizin aralarını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete erdirilesiniz. (Hucurât-10)" buyurul­muştur. Bu âyet-i celîlede din kardeşliğinin ıslâhın sebe­bi olduğu ve bu ıslâhın ve kardeşliğin takvadan bulun­duğu beyân buyurulmuştur. Yani Allah korkusu kalpte gereği gibi yerleşirse Allah'ın hakkını ve kulların hakkını tamamen tanırsınız. Birbirinizin hukukunu tamamıyla tanıdığınız müddetçe aranızda ayrılık, fitne, düşmanlık ve harbe sebep olacak bir şey meydana gelmez.


Böyle olan bir kardeşliğin îcâbı kendisi için sevip arzu ettiği şeyi kardeşi için de istemek, onu sevindiren şeyin kendisini de sevindirmesi, ona fena gelecek şeyleri ken­dince de fena saymak ve onun bütün hâllerini kendisi gibi kabul ederek dâima yardımına koşmak gibi kâmil hasletler, huylardır.


Bundan anlaşılır ki her mü'min başkasından yardım beklemek değil, başkasına yardım eylemek gayretinde bulunmalı, irâdesini o yolda sarf eylemelidir.


 


FIKRA


 


Temel giyim eşyası satan bir dükkan açmış; tabelayı asmış: ”Temel ve Hamsi” Dostları “Bu nasıl isim yahu?” diye sorunca, ”Niye?..” demiş Temel “... ‘Paul & Shark’ oluyor ama!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hiç kimse, başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. J.K.Moorhead


YEMEK MENÜSÜ


·   İZMİR KÖFTE


·   SOSİSLİ MAK.


·   M. SALATA


·   K.PAŞA TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜNALAN: (Tür.) Er. - Adı duyulmuş, ün kazanmış.


Kız: SEVDEKAR: (a.f.i.) Ka. - Sevdalı.


MANİ


 


Fındık budaklanır mı
Dalları saklanır mı
Anasının yayında
Hiç kız kucaklanır mı?


KARİKATÜR


 http://img242.imageshack.us/img242/3094/278mx9.jpg


BİLMECE


Bir elmayı yerken kurt bulmaktan daha kötü olan nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Mısır



 


EApresente9aLiu2009.gif picture by Lilith_RJ2 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler