13 Haziran 2010 Pazar

12 Haziran 2010






















































 


































 













































Bugün 12 Haziran 2010 29 C.Ahir 1431 Mayıs: 30 Hızır 38 Fransızlar'ın Cezayir'i İşgali (1830)-Keban Barajı'nın temeli atıldı (1966)



HADİS-İ ŞERİF



 



-Farz ibadetlerinden sonra Allâh yanında amellerin en sevgilisi (rızâsına muvâfık olanı) , müslümanın kalbine sevinç koymaktır.()



 



RECEB-İ ŞERÎF



Yarın idrâk edeceğimiz mübarek Recep ayı, kamerî ayların yedincisidir. "Eşhuru hurum"dan olan bu ay, Şehrullah yâni Allâhü Teâlâ'nın ayıdır. Bu aya oruçlu gir­meli ve bu ayda çok iltica etmelidir.



Receb ayının Vinci günü oruç tutanlara 3 senelik, 2'nci günü oruç tutanlara 2 senelik, 3'üncü günü oruç tutanlara ise 1 senelik nafile oruç sevabı verilir. Bu, hadîs-i şerif ile sabittir. Üç günden sonra her gününe birer ay oruç sevabı verilir Bu ay Cenâb-ı Hakka mahsus bir ay olduğu için yalnız Zât-ı İlâhi'yi bildiren İhlâs Sûresi'ni çok okumak lâzımdır. Bilhassa bu aya hürmet olarak, ayrıca günde 11 defa İhlâs-ı Şerîf okumalı, tevhid, istiğfar ve salavât-ı şerifeyi ihmâl etmemelidir. Bu ayda 2 kandil vardır:



1.   İlk cuma gecesi "Regâib Kandili",



2.   Yirmi yedinci gecesi "Mi'rac Kandili"dir.



Bu ayın birinci gecesi bir teşbih namazı veya Receb-i Şerîf'in ilk onu zarfında bir defaya mahsus olmak üzere kı­lınan on rek'at namaz da ^ılınabilir. Önümüzdeki günlerde bu namazların kılınış şekli anlatılacaktır.



Receb ayında her gün, -başında ve sonunda 7'şer Fa­tiha ile- 100 İhlâs-ı Şerif okumak da çok sevaptır. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i enbiyâ yapılmalı ve oruç tutulmalıdır. Bu orucu 13, 14 ve 15'inci günlerinde tutanlar, Eyyâm-Bıyz'da oruç tutma sünnetini de yerine getirdiklerinden, nice hastalıklardan şifâ bulurlar. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)



DUÂ EDERKEN...



Duâ ettiğiniz vakit, doğudan batıya bütün Ümmet-i Mu-hammed'e birden duâ ediniz. Yalnız kendinize duâ etme­yiniz Bir beldeye yağmur yağdığında, o beldede olan bü­tün bağlar, bahçeler, tarlalar sulandığı gibi Allah katında makbul olan bir duâ sebebiyle Cenâb-ı Hak bütün halkı ilâhî ihsanına mazhar eyler.



Bu sebepten umûma, bütün Müslümanlara duâ eyle ki belki senin duan Allah katında makbul olur da bütün hal­kın ihyâsına, faydalanmasına sebep olmuş olursun. Bun­dan büyük nimet mi olur? Cenâb-ı Hakk cümlemizi duası makbul ve razı olduğu kullarından eyleye. Amin.



 



FIKRA



 



Temel, Dursun, Cemal suyun altında en çok kalma yarışması yapıyorlarmış. Dursun 15 dakika, Cemal 10 dakika durmuş çıkmışlar. 10 saat olmuş 20 saat olmuş. Temel’in cesedi karaya vurmuş. Daha sonra Fadime’ye baş sağlığı dilemişler. ”Üzülme”diye teselli etmek istemişler. Fadime: ”Önemli değil, yarışı kazandı ya!..” demiş.



GÜNÜN SÖZÜ



 



İyiliğin bilgisine sahip olmayana bütün diğer bilgiler zarar verir. Montaigne



YEMEK MENÜSÜ



·   ETLİ TÜRLÜ



·   BULGUR PİLAVI



·   CACIK



·   ÇORBA



ÇOCUĞUNUZA İSİM



Erkek: VAROL: (Tür.) Er. - Yaşa, uzun ve sağlıklı bir yaşamın olsun.



Kız: TABNAK: (Fars.) Ka. - Parlak.



MANİ



 



Yemenimin yeşili
Ben kaybettim eşimi
Ben bulursam eşimi
Ben bilirim işimi



KARİKATÜR



 



BİLMECE



Yarım kaşık,



Duvara yapışık.



Cevabı Yarın.



Dünkü Cevap: (sincap)




 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler