13 Haziran 2010 Pazar

14 Haziran 2010



















































Bugün 14 Haziran 2010 2 Recep 1431 Haziran: 1 Hızır 40 Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşu (1846)-Avusturya'nın keşfi (1643)


HADİS-İ ŞERİF


 


-Kişi dostunun yolundadır.O halde sizden her biriniz dost edineceği kimseye iyi dikkat etsin.()


 


RECEB AYINDA KILINACAK NAMAZ


Recebin 1 'i ile 10'u arasında, 11 'i ile 20'si arasında ve 21 'i ile 30'u arasında olmak üzere sâdece birer defa kılınacak 10'ar rek'at Hacet Namazı vardır. Bunların her üçünün de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namazların sonlarında okuna­cak dualarda fark vardır.


Bu namaz, mü'min ile münafığı ayırır. Bu 30 rek'at na­mazı kılanlar, hidâyete ererler. Münafıklar bu namazı kıla­mazlar. Bu namazı kılanın kalbi ölmez. Bu 30 rek'at namaz Resûlullâh Efendimizin (s.a.v.) berberi Selmân-ı Pâk (r.a.) Hazretleri tarafından rivayet edilmiştir.


Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması efdaldir.


Kılınışı: Hacet namazına şu niyetle başlanır: "Yâ Rabbi, teşrifleriyle dünyâyı nura gark ettiğin Efendimiz hürme­tine, sevgili ayın Receb-i şerîf hürmetine, beni feyz-i ilâ­hîne, afv-ı ilâhîne, rıza-yı ilâhîne nail eyle, âbid, zâhid kulların arasına kaydeyle, dünyâ ve âhiret sıkıntıların­dan halâs eyle, rızâ-yı şerîfin için" Allâhü Ekber.


Her rek'atte 1 Fatiha, 3 Kul yâ eyyühe'l-kâfirûn, 3 İh-lâs-ı şerîf okuyup, 2 rek'atte bir selâm verilir. Böylece 10 rek'at tamamlanır.


& İlk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa "Lâ ilahe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihi'l-hayr. Ve hüve alâ külli şeyin kadîr" okunup duâ edilir.


*   İkinci on gün içinde yani Recebin 111 ile 20'si ara­sında kılınan 10 rek'atten sonra, 11 defa: "İlahen vahiden ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyûmen dâimen ebedâ" okunup duâ edilir.


*   Üçüncü on gün içinde, yâni Recebin 211 ile 30'u ara­sında kılınan 10 rek'atten sonra da 11 kere: "Allâhümme lâ mania limâ a'tayte, velâ mu'tiye limâ mena'te, velâ rad­ de limâ kadayte, velâ mübeddile limâ hakemte, velâ yen- feu ze'l-ceddi minke'l-ceddü. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l- a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-kerîmi'l-vehhâb. Yâ veh- hâbü yâ vehhâbü yâ vehhâb" okunup duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


 


FIKRA


 


Temel sevgilisi Fadime’ye “Fadime bu akşam bize gel, evde kimse olmayacak.” demiş. Fadime akşam olunca gitmiş, kapıyı çalmış, çalmış... Kimse yok!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


İyi söz söyleyen adamlar, herkesten fazla okuyanlardır. Hoffman


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN KÖFTE


·   MAKARNA


·   M.SALATA


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VECDET: (Ar.) Er. - Zenginlik, varsallık.


Kız: TACİRE: (Ar.) Ka. - Ticareti meslek edinmiş olan,


MANİ


 


Karanfil ektim gül bitti
Dalında bülbül öttü
Ötme bülbülüm ötme
Yârim gurbete gitti


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Dağda tak tak,


Suda cıp cıp.


Arşın ayaklı,


Burma bıyıklı.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Ateş Böceği)



 



























 





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler