14 Haziran 2010 Pazartesi

15 Haziran 2010





































































































 




























Bugün 15 Haziran 2010 3 Recep 1431 Haziran: 2 Hızır 41 Darüşşafaka'nın Kuruluşu (1873)-Ezan-ı Muhammed'in ilk okunuşu (622)-I.Kosova Zaferi ve Murat Hüdavendigar'ın şehadeti (1389)-Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılması (1826)-Güney rüzgarları


HADİS-İ ŞERİF


 


-Siz ne haldeyseniz, başınıza o halde insanlar getirilir.()


 


EZÂN-I MUHAMMEDİ


Ezan, lûgatta bildirmek demektir. Dinde, farz namaz­lar için belli vakitlerde ma'lûm şekil ile okunan mübarek sözlerden ibarettir. Ezan okuyana "müezzin" denir.


Farz namazlar için ezan okumak, bu namazların kılı­nacağını ilân edip bildirmek, kitap ve sünnetle sabittir. Fakat İslâm'ın başlangıcında namaz vakti gelince bir müddet: "Essalâte, essalâte (namaza, namaza)" veya: "Essalâtü câmiatün (namaz toplayıcıdır)" deniliyordu.


Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hicretinin birinci yı­lında, Medine-i Münevvere'de Mescid-i Nebevî inşâ edi­lip tamamlanmıştı, Ashâb-ı Kiram toplanarak cemâatle namaz kılmaya başlamışlardı. İşte bu sırada Peygam­ber Efendimiz (s.a.v.) namaz vakitlerinin duyurulması hususunda ashabı ile istişarede bulundu. Nihayet As­hâb-ı Kirâm'dan bazı zatların aynı şekilde görmüş oldukları sâdık rüya ile ve sonra vahiy ile bildiğimiz gibi ezan okunmaya başlanmıştır. Bu ezan Müslümanlığın en büyük alâmetlerinden biridir ve erkekler için vâcib kuvvetinde sünnet-i müekkededir.


Ezân-ı Muhammedi ile halka hem namaz vakitleri, hem de namazların kılınacağı bildirilmiş olur. Bununla beraber, bütün dünyâya karşı İslâm dininin esasları; Allâhü Teâla'nın birliği, Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) Allah'ın resulü olduğu, necat ve felahın yani kurtuluşun namaz ibâdetinde olduğu ilân edilmiş, bildirilmiş olur.


Yeryüzünde namaz vakitleri değişik saatlere rastla­maktadır. Bu bakımdan dünyâda ezan okunup namaz kılınmayan hiçbir saat yoktur. Ezan ile İslâm ma'betleri-nin minarelerinden bütün insaniyet âlemine Allâhü Teâla'nın varlığı, birliği, azameti, Muhammed Mustafâ'­nın (s.a.v.) peygamberliği, namazm felah ve necata; dünya ve âhirette kurtuluşa sebep olduğu, yüksek bir sesle ilan edilmektedir.


 


FIKRA


 


Temel papağan aldıktan bir hafta sonra dükkan sahibine bir mektup yazmış. "Kusursuz diyerek sattığınız papağan kusurlu çıktı!" Dükkan sahibi mektubu okuyunca meraklanıp telefonla Temel'i aramış “Papağanın ne kusuru var? Temel, “Ke... ke.... ke... kekeleyur!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir. Sokrates


YEMEK MENÜSÜ


·   PATLICAN KARNIYARIK


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VECDİ: (Ar.) Er. - Coşkunlukla ilgili, coşkunlukla oluşan.


Kız: TAÇNUR: (Ar.) Ka. - Işıktan nurdan taç.


MANİ


 


Elmayı atan bilir
Şeftali satan bilir
Kızların kıymetini
Yalınız yatan bilir


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Dağdan gelir, taştan gelir,


Bir kükremiş arslan gelir.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (balta,balık,leylek)











 



 





 





 





 





 





 





 





 





 





 










 



 



 

 














 












































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler