15 Haziran 2010 Salı

16 Haziran 2010

































































































 
























Bugün 16 Haziran 2010 4 Recep 1431 Haziran: 3 Hızır 42 Barbaros'un Haçlı Donanması'na Karşı Zaferi (1535)-Yarın akşam mübarek Regaib Kandili-Ezan-ı Muhammedi'nin tekrar asli lafızlarıyla okunmasının TBMM'ce serbest bırakılması (1950)


HADİS-İ ŞERİF


 


İnsanlar arasında, iyilik ve hayrın anahtarları şerrin ve kötülüğün kilitleri olan kişiler vardır. İnsanlar arasında şerrin anahtarları, hayrın kilitleri olan kişilerde mevcuttur. Ne mutlu, Allah’ın iyilik ve hayrın anahtarlarını eline verdiği kimselere!... Yazıklar olsun, kötülük ve şer anahtarlarını eline alan kişilere!..


(Ramuz).


 


REGÂİB GECESİ VE BU GECEDE YAPILACAK İBÂDETLER


Receb-i Şerîfin ilk cuma gecesi, yâni yarın akşam Regâib Gecesi'dir. Bu geceyi oruçlu olarak karşılanmalıdır.


Regâib gecesi, akşamla yatsı arasında 12 rek'at Hacet namazı kılınır. İki rek'atte bir selâm verilerek kılınan bu namazda, Fâtiha'dan sonra her rek'atte 3 Innâ enzel-nâhü... ile 12 İhlâs-ı şerîf okunur.


Namazdan sonra, 7 Salât-ı Ümmiye okunup secdeye varılır. Salât-ı Ümmiye şudur:


"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedini'n ne-biyyi'l-ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim."


Secdede 70 defa "Sübbûhun Kuddûsün Rabbünâ ve Rabbü'l-melâiketi ve'r-Rûh" okunur. Secdeden kalkıp bir defa "Rabbiğfir verham ve tecâvez amma tâ'lem. İnneke ente'l-e'azzü'l-ekrem." okunur. Tekrar secdeye varılıp yine 70 defa "Sübbûhun Kuddûsün Rabbünâ ve Rabbü'l-melâiketi ve'r-Rûh" okunur.


Secdeden sonra duâ edilir. Duada Allah'a şu şekilde iltica etmelidir: "Allâhümme bârik lenâ Recebe ve Şa'bâne ve belliğnâ Ramazân."


Regâib Gecesi'nden sonraki gündüzde, yani cuma gü­nü öğle ile ikindi arasında 2 rek'atte bir selâm verilerek 4 rek'at teşekkür namazı kılınır. Her rek'atte 1 Fatiha, 7 Âyetü'l-Kürsî, 5 İhlâs-ı şerîf, 5 Kul eûzü birabbi'l-felak, 5 Kul eûzü birabbi'n-nâs sûreleri okunur.


Namazdan sonra 25 defa "Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l-azîmi'l-kebîri'l-müteâl", 25 defa "Estağ-firullâhe'l-azîm ve etûbü ileyk" diyerek istiğfar ve sonra da duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat) İHLÂS SÛRESİNİN FAZİLETİ


Tabiînden Ebû Gâlib (r.a.) anlatıyor: Hz. Ömer'in oğlu Ab­dullah (r.anhümâ) Mekke'ye geldiğinde bizde müsâfir olurdu. Geceleri teheccüd namazı kılardı. Bir gece sabaha karşı bana:


"Ey Ebû Gâlib! Kalkıp namaz kılmayacak mısın? Hiç olmazsa Kur'ân'ın üçte birini de okursun." buyurdu. Ben:


"Sabah olmak üzere, Kur'ân'ın üçte birini nasıl okuyabili­rim?" dedim. Şöyle dedi:


"İhlâs sûresi (Kul hüvallâhü ehad) Kur'ân'ın üçte birine denktir."


 


FIKRA


 


Temel'in kızı evlilik hazırlığı içindedir. Babasından evlilik hakkında görüş alır. Temel, “Cit kizum anana sor, o penden daha iyi pir evlilik yaptu!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İyi görüneceğine, iyi ol. Sallust


YEMEK MENÜSÜ


·   SEBZELİ PİLİÇ


·   PİLAV


·   EZO ÇORBA


·   KABAK TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VECİD: (Ar.) Er. 1. Bir şeyin güzelliği karşısında kendini kaybedecek dereceye gelmek, coşkulanmak. 2. Tanrı sevgisinden dolayı duyulan coşkunluk, sevinç.


Kız: TAFLAN: (Tür.) - Gülgillerden kışın yaprağını dökmeyen bir bitki. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Yeşil ipek bükerim
Yâre gömlek dik erim
Sen orada ben burada
Hasretini çekerim


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Sıra sıra odalar,


Birbirini kovalar.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (sel)



i235528404_42697_7.gif picture by Lilith_RJ2   



 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler