22 Haziran 2010 Salı

23 Haziran 2010


























































































Bugün 23 Haziran 2010 11 Recep 1431 Haziran: 10 Hızır 49 Yaprak Aşısı Zamanı-Hz.Ali'nin halife seçilmesi (656)-Turgut Reis'in şehadeti (1565)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Ümmetimin sonlarına doğru, mescidlerini süsleyip te kalplerini harabeye çeviren topluluklar görülür. Onlar, elbisesine verdiği önemi, dinine vermeyecek.Dünyalığı yerindeyse, dinlerine ne olduğuna aldırmayacak.   (Ramuz).


 


RECEB AYINDA KILINACAK NAMAZ


Receb'in 1 'i ile 10'u arasında, 11 'i ile 20'si arasında ve 21 'i ile 30'u arasında olmak üzere sâdece birer defa kılınacak 1O'ar rek'at Hacet Namazı vardır. Bunların her üçünün de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namazların sonlarında okuna­cak dualarda fark vardır.


Bu namaz, mü'min ile münafığı ayırır. Bu 30 rek'at na­mazı kılanlar, hidâyete ererler. Münafıklar bu namazı kıla­mazlar. Bu namazı kılanın kalbi ölmez. Bu 30 rek'at namaz Resûlullâh Efendimizin (s.a.v.) berberi Selmân-ı Pâk (r.a.) Hazretleri tarafından rivayet edilmiştir.


Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması efdaldir.


Kılınışı: Hacet namazına şu niyetle başlanır: "Yâ Rabbi, teşrifleriyle dünyâyı nura gark ettiğin Efendimiz hürme­tine, sevgili ayın Receb-î şerîf hürmetine, beni feyz-i ilâ­hîne, afv-ı ilâhîne, rızâ-yı ilâhîne nail eyle, âbid, zâhid kulların arasına kaydeyle, dünyâ ve âhiret sıkıntıların­dan halâs eyle, rızâ-yı şerîfin için", Allâhü Ekber.


Her rek'atte 1 Fatiha, 3 Kul yâ eyyühe'l-kâfirûn, 3 İh-lâs-ı şerîf okuyup, 2 rek'atte bir selâm verilir. Böylece 10 rek'at tamamlanır.


*   İlk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa "Lâ ilahe illallahü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâyemûtü biyedihi'l-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr" okunup duâ edilir.


*   İkinci on gün içinde yani Receb'in 11'i ile 20'si ara­sında kılınan 10 rek'atten sonra, 11 defa "İlahen vahiden ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyûmen dâi-men ebedâ" okunup duâ edilir.


*   Üçüncü on gün içinde, yâni Receb'in 21'i ile 30'u ara­ sında kılınan 10 rek'atten sonra da 11 kere "Allâhümme lâ mania limâ a'tayte, velâ mu'tiye limâ mena'te, velâ rad­ de limâ kadayte, velâ mübeddile limâ hakemte, velâ yen-feu ze'l-ceddi minke'l-ceddü. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-kerîmi'l-vehhâb. Yâ veh- hâbü yâ vehhâbü yâ vehhâb" okunup duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


 


FIKRA


 


Temel’in annesi ölmüş. Cenaze namazında bir kenarda duruyormuş. Soranlara; “Pen cenaze namazı kılmasını pilmeyrum.” diyormuş. Bir müddet sonra kayınvalidesi ölmüş. Namazda Temel’i en ön sırada görenler; “Hani sen cenaze namazı bilmezdin?” Temel; “Pu cenaze namazu teğil çi, payram namazu!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsanlar ancak hayalleriyle yaşar ve biraz yaşamaya başlayınca tüm hayallerini kaybederler. Voltaire


YEMEK MENÜSÜ


·   ETLİ NOHUT


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VEKİL: (Ar.) Er. 1. Başkasının yerine ve adına hareket eden veya konuşan. 2. Asıl vazifelinin yerine çalışan, bir vazifeyi geçici olarak idare eden. 3. Hükümet üyesi olan kimse, bakan, nazır. 4. Kur'an'da Allah'ın ismi olarak da geçmektedir.


Kız: TAİBE: (Ar.) Ka. - Tevbe eden. Günahlarından dolayı pişmanlık duyup Allah'tan af dileyen, müslüman.- Türk dil kuralına göre "b/p" olarak kullanılır.


MANİ


 


Anne bana terlik al
Sakın yeşil olmasın
Gideceğim oğlanın
Kız kardeşi olmasın


KARİKATÜR


Evlilik 


BİLMECE


Yeter Çektiğim!


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (yumurta)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler