6 Haziran 2010 Pazar

6 Haziran 2010


 
































Bugün 6 Haziran 2010    23 C.Ahir 1431 Mayıs: 24 Hızır 32 İhtiyarlık Sigortası'nın Kabulü (1949)-Fatih Sultan Mehmet'in Kırım'ı fethi (1475)


HADİS-İ ŞERİF


 


-Gizli ve âşikâr her işinde,Allah' dan korkmayı tavsiye ederim..()


 


MÜMİNLERİN ANNESİ HAZRET-İ ÂİŞE (R. ANHÂ)


Hz. Âişe (r.anhâ) Resûl-i Ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimizin muhtereme hanımı, Hz. Ebû Bekir'in kızı, bütün müminlerin validesi (annesi)dir.


Bu muhtereme validemiz, Resûl-i Ekrem'e çok hizmet­lerde bulunmuş, ondan çok ilim ve irfan almış, neşrettiği din ilmi ile İslâm âlemini aydınlatmıştır. Hazret-i Âişe'nin zekâsı, dirayeti, nezâheti(iffeti ve temizliği), ilmî kudreti fevkalâde idi. Onun nezâhetini Kur'ân-ı Kerîm ilân etmek­tedir. Onun bu nezâhetine aykırı bir söz söyleyecek bir Müslüman tasavvur edilemez. Böyle bir söze cesaret edenlerin -Kur'ân-ı Azîm'in tezkiyesine, bütün müslü-manların hüsnü şahadetine aykırı bulunacağı cihetle-İslâmiyet'le hiçbir alâkası bulunamaz. ^ Cebrail aleyhisselâm, Resûl-i Ekrem vasıtasıyla Hz. Âişe'ye selâm vermiş, Âişe-i Sıddîka validemiz de selâmını almıştır. Cebrail (a.s.)'ın bu iltifatı, Hz. Âişe'nin Allâhü Teâlâ nezdindeki yüceliğine bir delildir. Aişe-i Şıddîka validemiz, Ashâb-ı Kirâm'ın dînin hükümlerini en iyi bilenlerindendir.


Ashâb-ı Kiram arasında çok hadîs-i şerîf rivayet eden yedi zât vardır ki, bunlardan biri de mü'minlerin annesi Hz. Âişe'dir. Hazret-i Âişe validemiz babası Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer, Hz. Fâtıma ve Sa'd b. Ebî Vakkas'tan hadis rivayet etmiştir. Hz. Ömer ve oğlu Abdullah, Ebû Hureyre, Ibn-i Abbas (radıyallâhü anhüm) gibi birçok sahâbî de kendisinden hadis almıştır.


Peygamberimizin en sevdiği zevcesi olan Hz. Âişe, Resûlullâh Efendimizden 2210 hadîs-i şerîf rivayet buyurmuştur. Dinimizin birçok hükmü bu hadîslere dayanmaktadır.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) onun evinde ve mübarek başı onun kucağında iken vefat etti ve onun evine defn-olundu. Babası Hz. Ebû Bekir, peygamberlerden sonra insanların en faziletlisidir. Ashabın büyükleri dînî hususta bir müşkilât olduğu zaman ona müracaat ederlerdi. Hicretin 58. senesinde Ramazan ayında Medîne-i Münev-vere'de vefat etmiş, Ebû Hureyre (r.a.) namazını kıldırmış, Baki' kabristanına defnedilmiştir. (Radıyallâhü teâlâ anhâ)


 


FIKRA


 


Fadime ile Temel ormanda yürüken Fadime duygulanmış ve Temel’e;


- Uy... Temel şu romantizmi cöreyi musun daaa?


- Ağaçlardan cöremiyrum daa!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Karanlığa küfretmektense, bir küçük ışık yakın, daha iyi edersiniz. Andre Gide


YEMEK MENÜSÜ


·   ISPANAK BORANİ


·   TARHANA ÇORBA


·   YOĞURT


·   BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VAHİDDİN: (Ar.) Er. - Tek din, dinin tekliği.


Kız: ŞÜKRİYE: (Ar.) Ka. - İyilik bilme, minnettarlıkla ilgili, iyilik bilen.


MANİ


 


Su üstünde sarayım
Dur şu yâre sorayım
Yârimden gelen mektubu
Tülbendime sarayım


KARİKATÜR


 


BİLMECE


El eker dil biçer.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (yıldız )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler