8 Haziran 2010 Salı

9 Haziran 2010






























 







































Bugün 9 Haziran 2010    26 C.Ahir 1431 Mayıs: 27 Hızır 35 Anafartalar Zaferi (1915)-Hazreti ebu Bekir (r.a.)'in halife seçilmesi (632)-Sultanahmed Camii ibadete açıldı (1617)



HADİS-İ ŞERİF
- Meddâhların (dalkavukların) yüzlerine toprak saçınız.



 



SÜNNETİN DİNİMİZDEKİ YERİ



"Kişinin koltuğuna kurulup benden hadîs rîakletmesi ve 'Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı var. Onda helâl olarak bulduğumuzu helâl sayar, haram olarak buldu­ğumuzu da haram sayarız.' demesi yakındır. Dikkat edin! Resûlullah'ın (hadîs-i sentlerinde) haram kıldığı da Allah'ın (Kur'ân'da) haram kıldığı gibidir."



İmrân b. Husayn (r.a.) şefaate dâir hadîs-i şerîfi zik­retti. Orada bulunanlardan bir kişi:



-   Ya İmrân! Siz bizlere hadîs rivayet ediyorsunuz. Fakat biz bunların Kur'ân-ı Kerîm'de aslını bulamıyoruz, dedi. İmrân (r.a.) bu söz üzerine o adama şöyle dedi:



-   Sen Kur'ân-ı Kerîm okudun mu?



-   Evet.



-   Kur'ân-ı Kerîm'de yatsı namazının dört, akşamın üç, sabahın iki, öğleyle ikindinin de dört rekat olduğunu bulabildin mi?



-   Hayır.



-   Peki bunları kimden öğrendin? Bizden öğrenmedin mi? Biz de Resûlullah'tan (s.a.v.) öğrenmedik mi? Siz Kur'ân'da kırk koyunda bir koyun, şu kadar deveye şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem(gümüş para) zekât düştüğünü bulabildiniz mi?



-   Hayır.



-   Öyleyse bunları kimden öğrendiniz? Bizden öğren­mediniz mi? Biz de Resûlullah'tan (s.a.v.) öğrenmedik mi? Yine Kur'ân'da "...Ve o beyt-i atîki (Kabe'yi) tavaf etsinler." (Hac- 29) âyetini görmediniz mi? Orada 'Ka­be'yi yedi defa tavaf edin, makamın arkasında iki rek'at namaz kılın' diye bir şeye rastladınız mı?



-   Hayır.



İmrân (r.a.), Siz Allâhü Teâlâ'nın Kur'ân'ında şöyle bu­yurduğunu duymadınız mı? (meâlen) "...Bir de peygam­ber size her ne (emir) verirse tutun, nehyettiginden (yasakladığından)de sakının..." (Haşr Sûresi, âyet 7)



İmrân (r.a.) daha sonra şöyle dedi: Biz Resûlullah'tan (s.a.v.) sizin bilmediğiniz şeyler öğrendik.



 



FIKRA



 



Temel bir dağ başında oturuyormuş ve en büyük zevki günlük gazete okumakmış. Fakat tembelmiş ve gazete alabileceği tek yer oturduğu dağın eteğindeki bakkalmış. Bu iş için hep Fadime’yi gönderirmiş. Fadime birgün bu işten sıkılmış ve pazartesi günü 7 tane o günün gazetesinden almış ve bir gazeteyi verip diğerlerini saklamış. Ertesi gün de Temel gazete isteyince bir gün önce aldığı gazetelerden birini “Ben çıkıyorum” deyip işlerini hallettikten sonra çıkarıp vermiş. Çarşamba günü yine Temel gazete istemiş. Fadime yine işlerini halledip Temel’e gazeteyi vermiş. Perşembe günü yine Temel gazete istemiş Fadime yine vermiş. Akşama doğru Temel Fadime’yi çağırıp; “Fadime...” demiş, “... dünyada ne salak insanlar var; dört gündür aynı adam aynı yerdeki ağaca arabasını çarpıyor!..”



GÜNÜN SÖZÜ



 



Kağıda dokunan kalem, kibritten daha çok yangın çıkarır. S.Fobes



YEMEK MENÜSÜ



·   Z.Y.PIRASA



·   BİBER DOLMA



·   EZO ÇORBA



·   YOĞURT



ÇOCUĞUNUZA İSİM



Erkek: VAKKAS: (Ar.) Er. - Okçu, savaşçı. Sahabe isimlerindendir.



Kız: TABENDE: (Fars.) Ka. - Parlayan, ışık veren



MANİ



 



Yeşil sandık kilidi
Üstünü güller bürüdü
O yar beni sarınca
İmam tahtam çürüdü



KARİKATÜR



 



BİLMECE



Fini fini fincan,



İçi dolu mercan.



Cevabı Yarın.



Dünkü Cevap: (radyo)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler