24 Ağustos 2010 Salı

10 Ağustos 2010

































Bugün 10 Ağustos 2010  29 Şaban 1431 Temmuz: 28 Hızır 97 Sevr Antlaşması (1920)-Yarın Ramazan-ı Şerif'in 1.günüdür.


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: 'Hz. Allah sana hayırlı mukafat versin' derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur. Ravi: Tirmizi, Birr 86


 


HASTA ZİYARETİ VE TA'ZİYE


Hastaları görüp hal ve hatırlarını sormak ve onları ziyaret etmek, cenazelerinde bulunup kabre kadar gö­türmek, birbirimize karşılıklı haklarımızdandır.


Bu vazifeleri yapanlara büyük sevaplar vardır. Hadîs-i şeriflerde;


"Hastaları ziyaret eden rahmet deryasına dalar. İslam kardeşliği hakkını ödemek maksadıyla cena­zeye gidenlere de Uhud dağı gibi ecirler verilir." buyurulmuştur.


Cenaze defnedildikten sonra akrabasına; 'Hüküm, takdir, Allâhü Teâlâ'nındır. Mevlâ sabr-ı cemîl (metanet, bol sabır), ecr-i cezîl (çok sevap) ihsan buyursun.' gibi teskîn ve teselli sözleri ile ta'ziye edilir.


Taziye sadece cenazelere mahsûs değildir. Bir be­lâya, bir musibete uğrayan Müslüman'a taziyede bulun­mak da sünnettir.


Ölüm veya bir felâket ânında, hattâ ayağımıza bir di­ken batsa "İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn" (Biz Allah içiniz ve biz nihayet ona döneceğiz.) demek sünnettir.


RAMAZAN AYI İÇTİMÂİ, RU'YET VE BAŞLANGICI


Hicrî-Kamerî 1431 yılı Ramazan ayı içtimâi bugün 10 Ağustos Salı günü Türkiye saati ile 06.09'dadır.


Ru'yet yine bugün (10 Ağustos Salı) Türkiye yaz saati ile 18.12'dedir.


Hilâl'in görüldüğü yerler: Antarktika kıtasının kuzey batı kıyıları, Hint Okyanusu'nun batısı, Madagaskarın batı sa­hilleri, Afrika kıtasının güney kesimi ile Güney Amerika kıtasının tamamı.


Hilal; Türkiye, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap yarımadasından asla görülemeyecektir.


Hilâlin görüldüğü günü takip eden 11 Ağustos Çarşam­ba günü de Ramazan ayının (1)'idir.


 


FIKRA


 


Köyün gençleri Temel'e gelip: “Temel amca, sen eski avcılardansın bize avlanmayı öğretir misin?” demişler. Temel de onları kıramamış ve hep birlikte ava çıkmışlar. Ormanda gezerken küçük bir delik görmüşler. Temel: “Çocuklar ha bu gördüğünüz tavşan deliğidir. Silahı doğrultup bekleyeceksin. Tavşan çıktı mı, vurdun vurdun... Vuramadın gitti!” demiş. Biraz beklemiş ve tavşan çıktığı anda Temel onu halletmiş. Biraz daha gitmişler, bu sefer ilk delikten daha büyük bir delik görmüşler. Temel: “Aha bu da tilki deliğidir. Silahı doğrultup bekleyeceksin tilki çıktı mı, vurdun vurdun... Vuramadın gitti!” demiş ve tilki çıkınca onu da vurmuş. Biraz daha gitmişler bu sefer bir insan boyunda delik görmüşler. Temel: “Bu gördüğünüz de ayı inidir. Silahı doğrultup bekleyeceksin, ayı çıktı mı, vurdun vurdun, vuramadın gitti!” demiş ve daha öncekilerde olduğu gibi ayıyı da vurmuş. Biraz daha gittiklerinde, neredeyse 5 insan boyunda bir delikle karşılaşmışlar. Temel biraz çekinmiş: “Ula uşaklar... Bu kadar yeter, ha’di geri dönelim!” demiş. Gençler dönmek istememiş; “İllaki buraya da bakalım!” demişler. Temel ısrarlara dayanamamış. “Pekala herkes tüfeğini hazırlasın. Hep birlikte içeri girelim...” demiş. Hep birlikte dev gibi ine girmişler. Biraz sonra içerden silah sesleri gelmiş. Ertesi gün gazetelerde manşet: "Teröristler, Trabzon-Rize seferini yapan trene saldırdı!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Sorumluluğunu taşıyacağın fikrin adamı ol. A.Hamdi Tanpınar


YEMEK MENÜSÜ


·   KABAK DOLMA


·   MERCİMEK ÇORBA


·   YOĞURT


·   K.PAŞA TALISI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SONGÜN: (Tür.) Er. - Sonuncu, son olan. Eğilim, yetenek.


Kız: SOLMAZ: (Tür.) Ka.- Her zaman taze, körpe ve genç.


MANİ


 


Karadutun altında
Ben de bunun farkında
Ben yârimi kaybettim
Kuzuluk'un parkında


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Gözlemeyi en çok kim sever?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Terzi




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi