13 Ağustos 2010 Cuma

13 Temmuz 2010

































Bugün 13 Temmuz 2010 1 Şaban 1431 Haziran: 30 Hızır 69 Kültür Bakanlığı'nın Kurulması (1971)-Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Tebriz'i fethi (1534)-Hz.Aişe validemizin vefatı (678)


HADİS-İ ŞERİF


 


Müsafaha edin ki, kalblerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin. Ravi: Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 16


 


SALEVAT GETİRMEK


Âyet-ı celîlede "Muhakkak ki, Allâhü Teâlâ ve me­lekleri peygamber üzerine salâtta bulunurlar. Ey imân etmiş kimseler, onun üzerine salâtta, teslimi­yetle selâmda bulunun." (Ahzâb-56) buyurulmuştur. Yani, Allâhü Teâlâ ve melekleri, Muhammed Mustafâ'nın şan ve şerefini dâima ta'zim ederler. Ey îmân edenler, siz de, elinizden geldiği kadar ona hürmet ve saygıda kusur etmeyerek, salâtta bulun meselâ "Allâhümme salli alâ Muhammedin ve sellim" deyiniz, demektir.


Allâhü Teâlâ'dan salevât; rahmet ve mağfiret etmek, meleklerden ve insandan salevât; istiğfar, yani onlar için rahmet ve mağfiret istemektir.


Resûlullah'a salevât getirmek, Hicret'in ikinci yılında, Ahzâb Sûresinin 56. âyetinin indiği ve Resûlullah'a salevât ayında (Şa'bân) emrolundu.


Resûlullah'a salevât getirmek Allâhü Teâlâ'nın emrine uyarak, rızâsını istemek ve Resûlullah'ın üs­tümüzde olan hakkını ödemektir.


Resûlullah'a salevât getirmemiz, hâşâ ki, onun için Allâhü Teâlâ katında şefaat değildir. Allâhü Teâlâ bize iyilik edene mükâfatı, yâni iyilikle karşılık vermeyi ve karşılık vermekten âciz olduğumuza da duâ etmemizi emretmiştir. O halde Allâhü Teâlâ üzerimizde hadsiz, hesabsız hakkı olan Resûlullâh Efendimize, başka bir şeyle karşılık vermekten âciz olduğumuzu bildiğinden, salevât-ı şerîfe okuyarak karşılık vermeği emretti.


Resûl-i Ekrem'den başka peygamberlere de, -anıldık­ları zaman-, salâtü selâm okumak faziletlidir. Hadîs-i Şerifte, "Bana salevât okuduğunuz zaman, Allâhü Teâlâ'nın bütün peygamberlerine de salevât oku­yun. Zira Hak Teâlâ beni peygamber olarak gönder­diği gibi, onları da gönderdi." buyurulmuştur.


Kısa bir salevât-ı şerîfe: 'Allâhümme salli alâ sey-yidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed.'


 


FIKRA


 


Kalpazanlar yanlışlıkla 18 milyon liralık banknotlar basmışlar. Bu banknotları nasıl elden çıkaracaklarını düşünürlerken akıllarına bizim Temel gelmiş. Temel’e bir 18 milyonluk banknot uzatıp, bozmasını istemişler. Temel almış parayı, şöyle bir bakmış, “İki dokuzluk mu olsun, yoksa üç altılık mı?..” demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Mutluluğu tatmanın tek çaresi, onu paylaşmaktır. Byron


YEMEK MENÜSÜ


·   ARNAVUT CİĞERİ


·   ÇORBA


·   M.SALATA


·   TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜFYAN: (Ar.) Er. - Ashab-ı kiramın meşhurlarından bazılarının ismi. Süfyan-ı Sevri: Kelamcı, muhaddis, alim.


Kız: SIRMA: (Tür.) Ka. 1. Altın yaldızlı veya yaldızsız ince gümüş tel. 2. Rütbe gösteren sarı şerit. Sırmadan yapılmış.


MANİ


 


Yatma yeşil çimene
Uyur uyanamazsın
Verme beni ellere
Gönül dayanamazsın


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Uzaktan baktım bir karataş yanına gittim dört ayak bir baş.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Baş)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi