24 Ağustos 2010 Salı

16 Ağustos 2010














 
























Bugün 16 Ağustos 2010   6 Ramazan 1431 Ağustos: 3 Hızır 103 Hacı Bektaş Veli'nin Vefatı (1271)-Milli Kütüphane açıldı (1948)-8 Yıllık kesintisiz eğitimin TBMM'de kabulü (1997)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ey Allah'ın Resulü. dendi, hangi kadın daha hayırlıdır?' "Kocası bakınca onu sürura garkeden, emredince itaat eden, nefis ve malında, kocasının hoşuna gitmeyen şeyle ona muhalefet etmeyen kadın!" diye cevap verdi. Ravi: Nesâi, Nikâh 14


 


ZEKÂT VERME ŞEREFİ


İslâm dininin şartlarından olan zekât ibâdeti Kur'ân-ı Kerîm'de otuzdan fazla yerde namazla beraber zikro-lunmuştur. Allâhü Teâlâ (meâlen):


'...Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekâtı verir­lerse yollarını açık bırakınız...' (Tevbe-5) diğer bir âyet-i kerîmede (meâlen):


... Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar, zekâtı verirlerse dinde kardeşleriniz olurlar...' (Tevbe-11) buyuruyor.


Cenâb-ı Hakk'a karşı malımız ile olacak kulluk, zekâ­tımızı vermekle olur. Zengin (nisab miktarına mâlik) olanlar malının kırkta birini her sene zekât olarak ver­melidirler. Peygamber Efendimiz (s.a.v.):


"Karada ve denizde mal, ancak zekâtın verilmemesi sebebiyle telef olur." buyurmuştur.


Müslümanlar bu gibi ibâdetleri yaparken gönlünde ferah, ruhunda zevk ve sürür duymalıdır. Çünkü Mevlâ, kendisini almaktan kurtarmış, vermek şerefiyle şeref-lendirmiştir. Zenginlerimizin bu şerefi takdir edemeyip de borçlarını vermekte ağır davranmaları veya hile yol­larına sapmaları cehalettendir. Bu, ibâdetin ruhunu, sü-rûrunu, şeref ve hakikatini takdir edememelerindendir.


Zekât, namaz gibi de değildir. Bunu ihmalde hem Hakk'a isyan, hem de kul hakkına tecâvüz vardır. Cim­riler hakkında Kur'ân-ı Kerîm'de (meâlen):


"Allâhü Teâlâ'nın kendilerine lütfundan olarak ver­diği şeyde cimrilik edenler onu kendileri için hayırlı sanmasınlar. Hayır o, onlar için bir serdir. O cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde boyunlarına dolana­caktır. Ve göklerin ve yerin mîrâsı Allâhü Teâlâ'nın-dır. Ve Hak Teâlâ yaptığınız her şeyden tamamiyle haberdardır." (Âl-i lmran-180) buyurmaktadır.


Hâsılı, aklı, iz'ânı ve îmânı tam bulunan bir Müslüman bu gibi yolsuzluğa asla cesaret etmemelidir.


 


FIKRA


 


Dursun iki gündür kendisinden haber alınamayan Temel’in kapısını kırıp içeri girmiş. Bir de ne görsün, Temel ayağından tavana asılmış, sallanıyor.


- Uyy, Temel, ne ediyisun?


- Fadime beni terkettu, ben de kendimi intihar ettim!


- İyi de, intihar edenler boyunlarından asıliyılar.


- Yok be uşağum... Bi’ seferinde öyle ettum, az daha boğuliyidum!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur. Benjamin Franklin


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN PİLİÇ


·   PİLAV


·   M.SALATA


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SOYSAL: (Tür.) Er. - Uygar, medeni.


Kız: SONVER: (Tür.) Ka. - Son olması istenen çocuklara verilen isimlerden.


MANİ


 


Dereler akar akar
Karışır denizlere
Kurşunlara diz yârim
Verme beni ellere


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Dokunmadan tutulan şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kaplumbağa



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi