25 Ağustos 2010 Çarşamba

19 Ağustos 2010
































Bugün 19 Ağustos 2010   9 Ramazan 1431 Ağustos: 6 Hızır 106 Köprülü Fazıl Mustafa Paşa'nın Şehit Olması (1691)-Türk Denizaltıcılığı'nın başlaması (1890)


HADİS-İ ŞERİF


 


Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez; onu tehlikeye atmaz… Ravi: Müslim, Birr 58


 


YEMEK İKRAM ETMENİN FAZİLETİ


Resûl-î Ekrem (s.a.v.) buyurdular ki:


  "Allâhü Teâlâ kıyamet gününde şöyle buyurur: 'Ey âdemoğlu! Ben acıktım, sen bana yedirmedin.' Bunun üzerine kul der ki: 'Sen âlemlerin Rabb'isin, nasıl yediririm?' Allâhü Teâlâ buyurur: 'Bir din kardeşin acıkmıştı, ama sen onu doyurmadın. Onu doyurmuş olsaydın beni de doyurmuş olurdun.'


  "Cennette, içi dışından, dışı içinden görülen köşkler vardır. Allâhü Teâlâ bunları  yumuşaklıkla konuşan, yemek yediren ve insanlar uykuda iken gece namazı kılanlar için hazırlamıştır."


  "Din kardeşine, canının çektiği bir şeyi tattıran kişiye Allâhü Teâlâ milyon hasene (sevap) yazar, milyon hatâ­sını siler ve derecesini milyon kat artırır. Onu Firdevs, Adn ve Huld cennetlerinde yedirir."


Ca'fer bin Muhammed (k.s.) şöyle buyurdu: Din kar­deşlerinizle beraber sofrada oturmayı uzatınız. Çünkü kardeşlerinizle sofrada geçen zaman, ömürlerinizden hesap edilmez.


Resûl-i Ekrem (s.a.v.) buyurdu ki: "Biriniz sofrası önün­de kaldığı müddetçe, melekler ona istiğfar etmeye devam ederler."


Hz. Hasan (r.a.) buyurdu ki: "Kişi, kendisi için, anası babası için veya bunların dışında birilerine verdiği her şeyden hesaba çekilecektir. Ancak din kardeşlerine ık-râm ettiği yemek böyle değildir. Çünkü o, onu ateşten koruyan bir perdedir.


Hz. Ali (r.a.) buyurdu ki: "Kardeşlerimi az da olsa bir yemekte bir araya getirmem, benim için köle âzâd et­mekten daha sevimlidir."


Ashâb-ı Kiram, Kuran okumak için bir yere toplan­dıkları zaman bir şey tatmadan dağılmazlardı.


 


FIKRA


 


Temel kahvede sandalyede uyumuş ve düşmüş; ”Uyy, uyumuşum, düşmüşum!” Kalkmış, oturmuş; yine uyumuş ve düşmüş... ”Uyy, uyumuşum, düşmüşum... İyi ki az önce kalkmişum, değilse üzerime düşeceğimişum!...”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Saf mantıksal düşünce, dünyayı anlamamız için yeterli değildir.Gerçeğe ilişkin tüm bilgiler deneyimle başlar, deneyimle biter. Saf mantıksal bir çerçeve içinde sunulan görüşler boş bir gerçektir. Shirley Mc Lyne


YEMEK MENÜSÜ


·   SANDAL SEFASI


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÖZEN: (Tür.) Er. - Söylev veren, güzel konuşan hatib.


Kız: SÖNMEZ: (Tür.) - Parlaklığım, ışığını hiç yitirmeyen, her zaman canlı. -Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Kuyu dibinde kuyu
Uyu efendim uyu
Bana sarhoş diyorlar
İçtiğim üzüm suyu


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kadın ve politikacıdan ortak beklenti nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Benzin istasyonunda



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi