25 Ağustos 2010 Çarşamba

21 Ağustos 2010




































Bugün 21 Ağustos 2010 11 Ramazan 1431 Ağustos: 8 Hızır 108 Mescid-i Aksa'nın Yahudilerce Yakılması (1969) - II.Anafartalar Zaferi (1915)-Rusya'nın Çekoslovakya'yı işgali (1968)-Yaprakların sararması


HADİS-İ ŞERİF


 


Güneşin üzerine doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Adem (as) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş, o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de ancak Cuma gününde kopacaktır. Ravi: Müslim, Cum'a 5


 


YEME-İÇME ÂDABI


Ölmeyecek kadar yiyip içmek farzdır ki insan bu sayede ibâdetlerini yapabilir. İnsan hayâtını devam ettirecek helâl bir şey bulamazsa yenmesi haram olan bir şeyden; meselâ kendi kendine ölmüş bir hayvanın etinden hayatını devam ettirecek miktar yiyebilir.


Kuvvetini artırmak için doyuncaya kadar yiyip içmek mubahtır. Doyduktan sonra yiyip içmek ise sıhhate zarar vereceğinden haramdır. Ancak müsâfirlerine hürmet için veya ertesi gün tutacağı oruca kuvvetli bulunmak için biraz fazla yiyip içmekte bir mahzur yoktur.


Yemekten önce ve sonra eller yıkanmalıdır. Cünüp olan erkek ve kadınların ejlerini ve ağızlarını yıkamadan yiyip içmesi mekruhtur. Âdet gören kadınların da yemekten evvel ağızlarını yıkamaları evlâdır.


Yemeklerin başında "Besmele-i şerîfe" okumalı, sonunda da "Elhamdülillah" demelidir. Yemeğin evvelinde besmele unutulursa hatırladığında: "Bismillâhi fî evve-llihî ve âhirihî" denilmelidir.


Yemeklere az bir tuz ile başlamak ve tuz ile bitirmek sünnettir. Ekmek parçalarına hürmet etmeli, bunların üzerine tuzluk vesaire gibi şeyleri koymamalıdır. Parmakları, ağzı, bıçakları ekmekle silip atmamalıdır. Yemekleri pek sıcak olarak yememeli, yemek ve sulara üflememelidir. Yemek esnasında sâlih zatların menkıbeleri nakledilmelidir.


Ev sahibi, müsâfirlerin yanından ayrılmamalı, fazla suskun durmamalı ve müsâfirlerine bizzat hizmet etmelidir. Yemek arasında müsâfirlerine usandırmadan "Buyurunuz." demeyi de unutmamalıdır. Bu müstehabdır.


Ev sahibi kendilerine ziyafet verdiği zâtlara ağırlık verecek kimseleri bulundurmamalıdır. Müsâfirler de ev sahibinin rızâsı bilinmedikçe başkalarını ziyafete beraberlerinde getirmemelidirler.


Ziyafetten sonra hâne sahibinden müsâade istemedikçe ve "Allah'a ısmarladık" veya "Allah'a emânet olunuz." gibi bir duada bulunmadan çıkıp gitmemelidirler.


FIKRA


 


Astronotların yanlarına 10’ar kilo kişisel yük alma hakkı vardır. Temel 10 kilo sigara alır. Uzay aracı 8 ay süren görevinden döndüğünde, Temel elleri titreyerek aşağı iner ve haykırır; ”Ateşi olan var mı?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Sabahleyin erken kalkarak, gecenin gündüz olmak izin geçirdiği değişime şahit olmayanlar, yeryüzünde hiçbir şey görmemişlerdir. Alain


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ BAGET ROTİ


·   PİLAV


·   ÇORBA


·   KAZANDİBİ TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SUBHİ: (Ar.) Er. - Sabah vakti, şafak ile ilgili. - Türk dil kuralına göre "b/p" olarak kullanılır.


Kız: SUAD: (Ar.) Ka. - Mutlulukla, saadetle ilgili, mutlu. Sa'd isminin müennesidir.


MANİ


 


İn dereye dereye
İnemeyen atlasın
Yârimle ikimizi
Çekemeyen çatlasın


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Zır cahil bir zenciye ne der?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İlk göz ağrısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi