16 Ağustos 2010 Pazartesi

21 Temmuz 2010









 






























Bugün 21 Temmuz 2010 9 Şaban 1431 Temmuz: 8 Hızır 77 Ay'a İlk İnsanın Ayak Basması (1969)-Ermenilerin Sultan İkinci Abdülhamid'e Yıldız Suikastı (1905)


HADİS-İ ŞERİF


 


Size bir ziyaretçi geldiğinde ona ikramda bulununuz. Ravi: Hz. Enes (r.a.)


 


"HESABA ÇEKİLMEDEN KENDİNİZİ HESABA ÇEKİNİZ"


Ey Allâhü Teâlâ'dan mağfiret talebinde olan din kar­deşler! Resûlullah (s.a.v.) "(Ahirette) hesaba çekilme­den kendinizi hesaba çekiniz." buyurdular Bir gizli ve sessiz mahalde kıbleye dönerek otur. İlk önce şunu tefek­kür eyle ki bu âleme gelmekten ve gönderilmekten gaye ye maksad nedir. Gelenlerden hiç birisi kalmamış ve kalan da yok. Elbette ve elbette bir gün sıra sana gelip Azrail kapını çalacak, sen de öleceksin. Allah'ın emirle­rinden ve yasaklarından işlediğin ve terk ettiğin her şey­den; zerreye varıncaya kadar birer birer sorup ve cevâbı­nı isteyecekler ve sen de ister istemez cevâp vereceksin. Hâl böyle olunca erginlik vaktinden şu ânına değin geçen ömrünün muhasebesini yapmalı; Allâhü Teâlâ'nın emir ve yasaklarından işlediğin ve terk ettiklerinden he­saba çekildiğin ânı iyice düşünmelisin.


Şöyle ki; gûyâ kıyamet kopmuş, bütün yaratılmışlar mahşere toplanmış ve mekândan münezzeh olduğu halde Allâhü Teâlâ, bütün Peygamberler, Ashâb-ı Ki­ram ve evliyanın tamâmının bulundukları hâli ve onların yanında mahcup olacağını düşün. Tefekkür et ki- yirmi dört saatin kaçı uyku, kaçı yemek-içmek, kaçı ibâdet ve kaçı günah ve faydasız işler ile geçmiştir.


Böylece geçen vakitlerden hesap ve azâb suâl ve cevap olunacak vakti güzelce düşün. Kendini ayıplaya­rak hepsine pişman olup istiğfar ederek bundan sonra da işlememeye azmet.


Bundan sonra îtikâda (inanmağa) ve (namaz oruç gibi) İslam'ın şartlarına dâir kitap hiç okumadı isen bulup oku­yarak bütün îtikâdını-inancını İslâm dînine ve ehl-i sünnet itikadına bağlamak lâzımdır. Zîrâ î'tikatta bid'at küfürdür I tıkad olmadıkça amel temelsiz bina gibidir.


Öyle olunca bu pişmanlık ile cân u gönülden tevbekâr olup Allah'ın farz kıldıklarını vakit ve zamânıyla edâ ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sünnetini yapıp ve mustehab olanları dahi mümkün olduğu kadar islemeve gayret etmelidir.


FIKRA


 


Temel’i kasabaya imam yapmışlar. Ramazanın ilk günü, akşama doğru herkesin gözü-kulağı top sesinde. Temel de akşam ezanı okumadan önce topçu ile koordinasyon sağlamak için kasabanın top atılan tepesine çıkmış. Görevli “Her şeyi hazırladım.” demiş. Ama bizim Temel sağlamcı. İlla da bizzat kontrol edecek. “Burası nedir? Çalişayi mi, şurasi nedir? Çalişayi mi?” derken top kazara ateş almış. Temel koştura koştura yarım saatte ancak camiye ulaşmış. Son bir güçle şerefeye çıkmış ve sesinin çıktığı kadar bağırmış. ”Ula uşaklar, haçan yarım saat önce patlayan top denemeydu. Sakın olaki orucu bozmayasuz. Taha beş dakika vardır!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Komşunu sev ama bahçe duvarını yıkma. G. Herbert


YEMEK MENÜSÜ


·   BARBUNYA PİLAKİ


·   PİLAV


·   YOĞURT


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SUYURGAL: (Tür.) Er. - İhsan, bağış, hükümdarca bağışlanan dirlik.


Kız: SUZAN: (Fars.) Ka. - Yakan, yakıcı. Yanan, yanıcı.


MANİ


 


Fındık toplayan gelin
Fındık dalda kalmasın
Gel biraz konuşalım
Aklım sende kalmasın


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İçimde akrep var, zarar vermeden turlar.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Tarak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi