16 Ağustos 2010 Pazartesi

23 Temmuz 2010

 

 



 


































































 

 


 

 


 

 























Bugün   23 Temmuz 2010 11 Şaban 1431 Temmuz: 10 Hızır 79 II.Meşrutiyet'in İlanı (1908) - Erzurum Kongresi (1919)-Hatay'ın anavatana katılışı (1936)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir kimse anne ve babası namına hac ederse, bu hac hem kendisi, hem de ana ve babası için kabul edilir ve ayrıca ana ve babasının ruhu semada müjdelenir. Ravi: Hz. Zeyd ibni Erkam (r.a.)


 


PEYGAMBERİMİZİ (S.A.V.) SEVMENİN ALÂMETLERİ


1.   Resûlullah'a (s.a.v) uymak, onun sünnetini işle­mek, söz ve fiillerine uymak, menettiklerinden, yasakla­dıklarından geri durmak ve edepleriyle edeplenmektir.


2.   Resûlullah'ın (s.a.v.) dinde yapılması için teşvjk et­tiği hususları kendi nefsinin hevâsına (arzularına) tercih etmek, sünnetlerini işlemeye çalışmaktır.


Resûlullah (s.a.v.) Enes b. Mâlik'e (r.a.): "Yavrucu­ğum! Kalbinde kimseye karşı bir kötülük beslememeğe çalış, gücün yeterse gece ve gündüz bunu yap. Yavru­cuğum, bu benim sünnetimdir. Kim ki benim sünnetimi ihya ederse o kimse beni sevmiş olur. Kim beni severse o, cennette benimle beraberdir." buyurmuştur.


3.   Bir iş insanların hoşuna gitmese de Allah'ın rızâ­ sına uygunsa onu tercih etmek.


4.   Resûlullâhı çok hatırlamak, ona çok salavât-ı şerîfe okumaktır. Çünkü kim bir şeyi severse onu çok anar. Resûlullâhı çok anmakla beraber, ona çok hürmet et­mek, ismini söylerken, huşu içinde bulunmaktır. Nitekim Ashâb-ı Kiram, Resûlüllahın (s.a.v.) âhirete irtihâlinden sonra onu ancak huşu ve tevazu içinde anarlardı. Tabii­ nin çoğunun hâli de böyle idi.


5.   Resûlullah'ın (s.a.v.) sevdiği kimseleri; ehl-i beytin­ den, pâk neslinden olanları, Ensârı ve Muhacirleri; bü­tün Ashâbmı sevmek ve onlara düşmanlık yapanlara düşman olmak, buğzedenlere buğzetmektir. Onun di­ninde bid'atler îcâd edip sünnetine muhalefet edenden uzaklaşmak, Resûlullah'ın dînine muhalif olan her şey kendisine ağır gelmektir.


6.   Resûlüllah'ın getirmiş olduğu ve onunla insanları hidâyete sevkeftiği Kur'ân-ı Kerîm'i sevmektir.


7.   Resûlullah'ın ümmetine şefkat ve merhamet et­mek, onlara nasîhat etmek, onlara faydalı olmaya, müş­külâtlarını gidermeye çalışmaktır. Nitekim Resûlullah (s.a.v.) mü'minlere çok merhametli ve şefkatli idi.


8.   Zâhid olmak; yâni kalbini dünyâya bağlamamaktır.


 


FIKRA


 


Temel’in eşi şiddetli soğuk almış doktor Linkosin iğne yazmış. Sabah Temel çıkarken hanımı yataktan seslenmiş; “Ula Temel, akşama dönerken Linkosin’i unutmayasun ha!” Akşam iş dönüşü, Temel her zamanki gibi kahvede Dursun’la tavla oynarken karısının ilacını ve eczanelerin kapanmak üzere olduğunu hatırlamış. Hemen kalkıp en yakındaki eczaneye doğru koşturmaya başlamış. Temel nefes nefese içeri girmiş; ancak ilacın ismi bir türlü aklına gelmiyor. Kapıda durup hatırlamaya çalışırken beceremeyince seslenmiş “Ula, say pakayum şu ilaçlarunu pana!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kitaplardan önce kendimizi okumaya çalışalım. Mevlana


YEMEK MENÜSÜ


·   KIY.TAZE FASULYE


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÖZMEN: (Tür.) - Güzel, etkili konuşan kimse.


Kız: SİMBER: (Fars.) Ka. - Göğsü gümüş gibi olan.


MANİ


 


Fındık bahçelerinde
Miras oynarım miras
O kırmızı yanaktan
Eğil öpeyim biraz


KARİKATÜR


 Kimin için


BİLMECE


Hangi on tatlıdır?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Karpuz)


 


 

 


 

 


 

 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi