25 Ağustos 2010 Çarşamba

25 Ağustos 2010



































Bugün 25 Ağustos 2010   15 Ramazan 1431 Ağustos: 12 Hızır 112 Yavuz Sultan Selim Han'ın Çaldıran Zaferi'nden sonra Tebriz'e harekatı (1514)-Büyük İstanbul Yangını (1515)-Sam rüzgarlarının sonu


HADİS-İ ŞERİF


 


Ümmetimin kıyâmet gününde dünyada aldıkları abdest eserlerinden yüzleri, elleri ve ayakları nûrlu yani parlak insanlar olarak çağırılırlar. O halde içinizden bu parlaklığı daha ziyâde uzatmağa kimin gücü yeterse yapsın. Ravi: Buhari


 


ÎTİKÂF


îtikâf, cemâatle namaz kılınan bir mescidde veya mescid hükmünde bulunan bir yerde îtikâf niyetiyle bir müddet kalmaktan ibarettir.


îtikâf, vacip, sünnet-i müekkede ve müstehab olmak üzere üç kısımdır.


Lisan ile adanan îtikâf, vaciptir. Ramazân-ı Şerîfin son on gününde yapılan bir îtikâf, kifayet yoluyla müekked sünnettir. Başka zamanda ibâdet ve tâat maksadıyla bir mescitte bir müddet yapılan îtikâf da müstehabdır.


îtikâf m şartlan: îtikâfa girecek kimse; Müslüman ve akıllı olmalı, cünüplükten, hayız ve nifastan temiz bulun­malı, îtikâfa niyet etmiş olmalıdır. îtikâf, bir mescitte veya mescit hükmünde bulunan bir yerde yapılmalıdır. Vacip olan bir îtikâfta oruçlu bulunmalıdır.


Kadınlar için kendi evlerinde mescit olarak kullandık­ları yerler, birer mescit hükmündedir.


îtikâflının mescitten özrü olmadan çıkması veya ha­nımı ile münâsebette bulunması îtikâfını bozar. Fakat îtikâflının dînî, beşerî veya zarurî bir ihtiyaçtan dolayı mescitten dışarı çıkması, îtikâfı bozmaz: Cuma nama­zını kılmak için en yakın bir camiye gitmesi gibi.


 


ORUÇLA ALÂKALI İKİ SUAL


Sual: Bir kimse fecir doğduğu (imsak başladığı) halde doğmadı zannıyla sahur yapsa (bir şey yese veya içse) veya güneş batmamış olduğu halde battı zannederek iftar yapmış olsa (bir şey yese veya içse) ne lâzım gelir?


Cevap: Sâdece orucunu kaza etmesi lâzım gelir, kef-fâret lâzım gelmez. Çünkü bilerek iftar etmemiştir. Sual: Oruçlu kimsenin kan aldırmasının hükmü nedir? Cevap: Oruçlunun kan aldırması, orucunu muhafaza edemeyecek halde zayıf düşmesinden korkulursa mek­ruhtur. Böyle bir korku yoksa mekruh değildir. Ancak lâ­yık olan, bunu iftardan sonraya bırakmaktır.


 


FIKRA


 


Temel Amerika’ya gitmeyi kafasına koymuştur. Sonunda Dursun’u da ikna eder ve Amerika’ya doğru yüzmeye başlarlar. Yüzerler... Yüzerler... Derken, uzaktan Özgürlük Anıtı görünür... Temel nefes nefes Dursun’a döner ve; ”Ben kesuldum, döneyirum!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Peşlerinden gidecek cesaretiniz varsa; bütün rüyalar gerçek olabilir. Walt Disney


YEMEK MENÜSÜ


·   GEMİCİ KURU FASULYE


·   PİRİNÇ PİLAVI


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SUHEYB: (Ar.) Er. - Arkadaş, dost. Rasulullah'ın azatlısının adı.


Kız: SUDAN: (Tür.) Ka. - Su gibi güzel, parlak.


MANİ


 


Tarladadır ıspanak
Kökündedir köstebek
Görülmemiş be yârim
İki kız birden istemek


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kale tarihi değildir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kafa ütülenir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi