17 Ağustos 2010 Salı

25 Temmuz 2010




































Bugün 25 Temmuz 2010 13 Şaban 1431 Temmuz: 12 Hızır 81 İspanya'nın Emeviler Tarafından İşgali (711)-İlk Lokomotifin çalıştırılması (1814)-Yarın akşam Berat Gecesi


HADİS-İ ŞERİF


 


İnsana ölüm hazır olduğunda, onu Hak'dan alıkoyan ve terkettiği herşey derlenip toplanır, iki gözünün önüne getirilir. İşte o anda o insan şöyle der: "Ya Rabbi beni geri döndür. Umulur ki terkettiğim salih amelleri yapayım" Ravi: Hz. Cabir (r.a.)


 


BERÂT GECESİNDE İBÂDET


Yarın akşam Şa'bân-ı şerîfin 15'inci gecesi yâni Berât Gecesi'dir. Bu gecede hiç olmazsa bir Tesbîh Namazı kılınır. Berât gecesinde kılınması tavsiye edilen "Hayır namazı" vardır. 100 rek'atlik bu namazı kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nail olur.


Namaza şöyle niyet edilir:


"Yâ Rabbi, niyet ettim senin rızâ-yı şerîfin için na­maza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünyâ ve âhiret sıkıntılarından ha-lâs eyleyip, süedâ defterine kay deyle."


Her rek'atte Fatihadan sonra 10 İhlâs-ı şerîf oku­nur. İki rek'atte bir selâm verilerek 100 rek'ate tamam­lanır.


Namazdan sonra; Allâhü Teâlâ'nın "Hû" ism-i şerî-finin ebced hesabına göre değeri 11'dir. Resûlullah Efendimizin isimlerinden "Tâhâ"nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için,


Aşağıdaki 11 şey 14 adet okunur. Bunlar;


1.    İstiğfar: 14 kere,


2.    Salevât-ı şerîfe: 14 kere,


3.   Fâtiha-i şerîfe (Besmeleyle): 14 kere,


4.    Âyetü'l-Kürsî (Besmeleyle): 14 kere,


5.   Tevbe Sûresi'nin son 2 âyeti olan "Lekad câe-küm..." (Besmeleyle): 14 kere,


6.    14 kere "Yasin, Yasin..." dedikten sonra 1 Yâsîn-i şerîf. (Yâsîn-i şerîfte 7 zahirî, 7 bâtınî "mübîn" vardır, böylece o da 14 olur.)


7.   İhlâs-ı şerîf (Besmeleyle): 14 kere,


8.    Felak Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,


9.   Nâs Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,


 


10. "Sübhânellâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilahe illallâhü vallâhü ekber Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliy-yi'l-azîm": 14 kere,


11. Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdal-dir): 14 kere okunur ve duâ edilir.


(Dua ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


 


FIKRA


 


Temel Dallas’taki Dursun’u görmeye gitmiş. Dursun Temel’i havaalanında karşılamış. Dışarı çıkmışlar. Temel bir bakmış, 10 metre boyunda bir Limuzin! “Uyyy, amma da büyük bu, daa!” Dursun hafifçe gülmüş. “Temel burası Amerika! Burada her şey büyük!” Yola çıkmışlar, Dursun’un çiftliğinin kapısından girmişler. Git git bir türlü eve varamıyorlar. Temel saşkınlık içinde: “Uyy, amma da büyük çiftlik daaa!” Dursun gene hafifçe gülmüş. “Temel burası Amerika! Burada her şey büyük!” Neyse, akşam olmuş, yemek salonuna geçmişler. Salonun ortasında kocaman bir masa. Bir ucunda Temel, bir ucunda Dursun. Temel Dursun’u taa uzaktan zor seçiyor. “Uyy!..” diye bağırmış, “... amma büyük masa, da!” Dursun’un sesi gelmiş “Temel burası Amerika! Burada her şey büyük!” Yemekten sonra Temel’in tuvalete gitmesi gerekmiş. Dursun: “Temel, alt kata in, soldan üçüncü kapı...” diye tarif etmiş. Temel alt kata inmiş ama sol yerine sağdan üçüncü kapıya girmiş. Orası evin havuzunun olduğu yermiş. Her yer karanlık olduğu için Temel elektrik düğmesini ararken havuza düşmüş. Can havliyle bağırmaya başlamış: “Sifonu çekmeyiiin!.. Sifonu çekmeyiiin!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası, dostunun yüz karası, düşmanının maskarası. M.Akif Ersoy


YEMEK MENÜSÜ


·   KARNITARIK


·   ŞEHRİYELİ PLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SİNAN: (Ar.) Er. - Mızrak, süngü vb. silahların sivri ucu.


Kız: SİMİN: (Fars.) Ka. - Gümüşten, gümüş gibi, gümüşe benzeyen parlak ışıltı.


MANİ


 


Eğdim fındık dalını
Gel deşure deşure
Ölmeden koydun beni
Menşure teneşure


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Büyük baca küçük bacaya ne demiş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Gençlik)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi