23 Ağustos 2010 Pazartesi

26 Temmuz 2010



 


 






























































 





















Bugün 26 Temmuz 2010 14 Şaban 1431 Temmuz: 13 Hızır 82 Boğdan (1476) ve Teşaver Kalelerinin Fethi (1552)-Bu akşam BERAT GECESİ


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ım Aczden, tembellikden, korkaklıktan, düşkünlük derecesine varan ihtiyarlıktan, cimrilikten sana sığınırım. Keza kabir azabından sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesindende sana sığınırım. Ravi: Buhari, Da'avat 38


 


BERÂET KANDİLİ


Şâbân-ı Şerîfin 15. gecesi Berâet Kandili'dir. Bu gece birçok mü­him hâdiselerin tefrîk edildiği; gelecek seneye kadar kulların rızıkları, ecelleri ve olacak hâdiseler husûsiyle Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) şefâat-i tâmme (büyük) salâhiyetinin verildiği mübarek bir gecedir.


Cenâb-ı Hakk buyurdu ki (meâlen): "Hâ Mîm. Kitab-ı mübîn hakkı için biz o Kur'ân'ı mübarek bir gecede indirdik..." (Duhân Sûresi, âyet 1,2,3) Bu inzal, Kur'ân-ı Kerîmin Levh-i Mahfuz'dan dünyâ semasındaki Beyt-i Ma'mûr'a bir defada toplu hâlde indjrili-şidir ki bazı müfessirlere göre Berâet Gecesi'nde olmuştur. Ayet âyet indirilmesi Kadir Gecesi'nde başlamıştır.


Peygamberimiz'e tam şefaat salâhiyetinin verilmesi: Peygam­ber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyorlar ki: "Şâbân'ın 13. gecesi Cebrail (a.s.) bana geldi ve "Yâ Muhammedi (sav.) Kalk, ümmetin için isteyeceğini iste." dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) de ümmeti için ilticada bulundu. Sabaha yakın Cebrail (a.s.) tekrar gelerek "Yâ Mu-hammed (s.a.v.) Cenâb-ı Hakk ümmetinin üçte birini sana bağış­ladı." buyurdu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Yâ Cebrail! Geriye kalan üçte ikisinin hâli ne olacak?" buyurarak ağladı. 14. gece Cibrîl (a.s.) tekrar gelerek evvelki gece gibi Peygamberimizi kaldır­dı. Peygamberimiz (s.a.v.) sabaha kadar ümmeti için ilticada bulun­du. Sabaha doğru Cebrail (a.s.) yine gelerek "Müjde, yâ Muham-med! (s.a.v.) Cenâb-ı Hakk ümmetinin üçte ikisini bağışladı." buyurdu. Peygamberimiz "Yâ Cebrail, kalan üçte birinin hâli ne olacak?" buyurarak gözyaşı döktüler. Berâet Gecesi'nde de Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) ümmeti için sabaha kadar gözyaşları ile duâ ve iltica ettiler. Cebrail (a.s.) "Müjde, yâ Muhammedi (s.a.v.) Muhakkak Hz. Allah -Allah'a şirk koşanlar hâriç- ümmetinin hep­sini sana bağışladı. Muhammed! Başını semâya kaldır, bak ne görüyorsun?" buyurdu. Yerden arşa kadar bütün melekler sec­deye kapanıp ümmet-i Muhammed için istiğfar ediyorlardı.


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: "Her kim bu gece yüz rek'at namaz kılarsa, Allâhü Teâlâ ona yüz melek gönderir. Bunlardan otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu cehennem aza­bından emânda olduğunu söyler, otuzu da dünyâ âfetlerini ondan def eder. On melek de o kimseyi şeytânın tuzaklarından muhafaza eder."


 


FIKRA


 


Asansör bozulmuş... Kapıcı Temel asansöre not yazmış: “Asansör bozuktur, lütfen yan apartmanınkini kullanınız!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kim ilim arama yolunda olursa, cennet de onu arama yolunda olur. Hz. Ali (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·   IZGARA KÖFTE


·   ŞEH PİLAV


·   M.SALATA


·   EZO ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SİNA: (Ar.) Er. 1. Arap yarımadasının Mısır ile birleştiği yerde bir üçgen oluşturan yanmada. 2. Bu yarımadada bulunan dağ. 3. Hz. Musa'ya Allah'tan levhaların (sözlerin) geldiği dağ.


Kız: SİMRUY: (Fars.) Ka. - Gümüş yüzlü, gümüş gibi parlak, ışıltılı yüzü olan.


MANİ


 


Altınlarım alay değil
Gümüşlerim kalay değil
Attın bana sevdayı
Çekmesi kolay değil


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi macun yenir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Büyüklerin yanında sigara içmeye utanmıyor musun?)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi