23 Ağustos 2010 Pazartesi

27 Temmuz 2010







































































Bugün 27 Temmuz 2010 15 Şaban 1431 Temmuz: 14 Hızır 83 Kore Savaşı'nın Sona Ermesi (1953)-Aden'in Süleyman Paşa tarafından fethi (1538)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ey Arz, benim de senin de Rabbimiz Allah'tır. Senin de, sende bulunanlarında, sende yaratılmış olanlarında, senin üzerinde yürüyenlerinde şerrinden Allah'a sığınırım. Arslanın, iri yılanın, yılanın, akrebin ve beldede ikamet edenlerin, iblisin ve iblis neslinin şerrinden de Allah'a sığınırım. (Peygamber Efendimizin gece okuduğu dua).Ravi: Ebu Davud, Cihad 80


 


ANA BABAYA İYİLİK


Bir kişi Peygamber Efendimiz'e gelip cihâd etmek için izin istedi. Resûlullah (s.a.v.) 'Annen baban hayatta mı?' buyurdu. O kişi 'Evet' eleyince Resûlullah (s.a.v.) 'onların hizmetinde (rızâlarını kazanmak için) çalış' buyurdular.


Onlara iyilik; ihtiyaçlarını görmek, sıkıntılarını gider­mek, onlara çocuklara muamele edildiği gibi yumuşak­lıkla muamele etmek, kendilerinden ve ihtiyaçlarından dolayı sıkılmamak, onlara hizmeti birçok nafile ibâdet­ten faziletli görmek, namazlardan sonra onlara duâ et­mektir. Onların yorulmasına fırsat vermemek, onlara karşı sesi yükseltmemek ve eziyet etmemek, yiyecek ve içeceklerin en güzellerini onlara ikram etmek ve onlar­dan izinsiz yolculuğa çıkmamaktır.


Ancak dîne aykırı olan arzu ve işlerinde onlara uyul­maz. Meselâ beş vakit namaz, zekât, oruç, keffâret, ne­zir gibi ibâdetleri terk etmek, zina etmek, içki ve şarap içmek, adam öldürmek, hırsızlık yapmak gibi haram olan isteklerinde onlara itaat edilmez. Çünkü Peygamber Efendimiz "Allâhü Teâlâ'ya isyan olan işlerde mahlûka itaat olunmaz." buyurmuştur.


Dînin razı olacağı ve mürüvvetin icâbı olan, meselâ yemek içmek, giymek gibi ihtiyaçlarını karşılamak, cefâ etmemek, ağır söylememek, hastalıklarına bakmak, ve­fatlarında defnetmek gibi yardımlarda bulunmalıdır.


Kişi, ana babasına karşı öfkelendiğinde, küçük­ken kendini nasıl yetiştirdiklerini, geceleri uykusuz kaldıklarını, yorulduklarını ve şefkatle muamele et­tiklerini hatırlamalı, Allâhü Teâlâ'nın "Onlara güzel söz söyle." emrini unutmamalıdır.


Şayet öfkelenip emirlerine muhalefet edilirse, daha sonra yaptığına pişman olup, özür dilemeli ve tövbe etmelidir.


 


FIKRA


 


Temel ile Dursun Toronto’ya gelmişler. Temel dünyanın en yüksek kulesi olan CN Tower’ı Dursun’a gösterip; “Burası o kadar yüksek ki, yukarıdan düştüğün zaman aşağıya gelene kadar 3 gün geçer.” Dursun: “Ölür müsün?” diye sorunca, Temel: “Ne zannettin ya! 3 gün yemeden içmeden yaşanır mı?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kibir bele bağlanan taş gibidir, onunla ne yüzülür, ne de uçulur. Hacı Bayram-ı Veli


YEMEK MENÜSÜ


·   KARIŞIK PİDE


·   DOMATES ÇORBA


·   KAŞIK SALATA


·   AYRAN


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SİMURG: (Fars.) Er. - Anka kuşu, masal kuşu.


Kız: SİMTEN: (Fars.) Ka. - Teni gümüş gibi güzel, parlak olan.


MANİ


 


Taş üstünde oturma
Kumaşını batırma
Sen benimsin ben senin
Gel Yanıma utanma


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Allah yapar yapısını. Bıçak açar kapısını.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Lamacun)



 





R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi