23 Ağustos 2010 Pazartesi

30 Temmuz 2010




























































Bugün 30 Temmuz 2010 18 Şaban 1431 Temmuz: 17 Hızır 86 Lehistan'ın Osmanlı'ya Katılması (1577)-Bismark'ın ölümü (1898)-Kızılerik fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


Cuma namazına üç grup insan katılır: Kişi var, namaza katılır, boş konuşma yapar. Bunun namazdan hissesi o konuşmasıdır. Kişi var namaza gelir dua eder. Bu kimse Allah'a duada bulunmuştur. Hz. Allah dilerse onun istediğini hemen verir, dilerse vermez. Kişi vardır, namaza gelir sadece dinler ve sükut eder, müminlerin arasından yararak geçmez kimseye eza vermez. Onun bu namazı, daha önce geçen cumaya ve fazladan da üç güne kadar (günahlarına) kefarettir. (Bu hal Yüce Hz. Allah'ın şu sözüne binaendir: 'Kim bir hayır yaparsa bu kendisinden on misliyle kabul edilir.'). Ravi: Ebu Davud, Salat 235


 


BİR MUAŞERET ÂDABI


Bir şey alırken sağ el ile alınır, sağ el ile yenilir, içilir ve musâfaha yapılır, abdest azalarını yıkamaya başlar­ken sağdan başlanır, ayakkabı ve elbise giyerken sağ taraf ile başlanır, cami ve mescidlere, evlere, odalara sağ ayak ile girilir.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Sağ elinizle yiyiniz, sağ elinizle içiniz, sağ elinizle alınız ve sağ elinizle veri­niz. Çünkü şeytan sol eliyle yer, sol eliyle içer, sol eliyle verir ve sol eliyle alır." buyurmuştur.


Kirli ve pis şeyler sol elle tutulur. Kiri temizlemek, bur­nu temizlemek, sümkürmek, istincâ yapmak veya bir necaseti (pisliği) yıkamak için sol el kullanılır. Ancak sol elin kesik olması veya bir hastalık gibi mazeretten dola­yı bunlar sağ elle yapılabilir.


Bir kimseye kitap veya herhangi bir şey sağ elle verilir.


Makam ve fazilet bakımından kendisinden üstün biriy­le yürürken, o kimseyi sağına alarak solundan yürünür.


İMÂM ÂHMED BİN HANBEL'DEN HİKMETLER


Yalan söylemek emniyeti yok eder.


Kibirli adamda akıl yoktur.


Üstünlük; fazilet, ilim ve irfan iledir. Sende olmayan meziyyetler ile seni medhedenin sende bulunmayan kötülük ile seni kötüleyeceğine emin ol.


İlim öyle yüce bir rütbedir ki azli yoktur.


Günahlar manevî hastalıklara sebep olduğu gibi te­mizliğe riayet, dikkat etmemek de maddi hastalıklara se­bep olur.


Kusursuz arkadaş arayanlar arkadaşsız kalırlar.


Senden bir şey istediği vakit vermediğin için sana kızgınlık gösteren, sâdık dost değildir.


Her şey için kerem vardır, kalbin keremi Rabb'inden razı olmaktır.


Bir kimsenin sâdık dostunun ölümü kendisi için zillettir.


FIKRA


 


Temel 90 yaşına gelmiş. Ölümden çok korkuyormuş. Bir gün yolda giderken Azrail’le karşılasmış. Temel, “Herhalde benim canımı almaya geldi.” diye düşünmüş. Sonra da içinden “Belki de çocuk taklidi yaparsam, çocuk olduğumu zanneder ve uzaklaşır.” diye geçirmiş. Başlamış “Ingaaaa, ıngaaaaa...“ diye bağırmaya. Azrail, yanına gelmiş ve Temel’in kulağına fısıldamış, “Addaa!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kendine hakim olan başkalarına da hakim olur. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·   KIYMALI PİDE


·   DOMATES ÇORBA


·   ÇOBAN SALATA


·   AYRAN


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SİRACEDDİN:  (Ar.) Er.  – Dinin  kandili, dinin verdiği aydınlık, ışık, ışıklandıran, aydınlatan. - Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır.


Kız: SİNEM: (f.t.i.) Ka. - Gönlüm, yüreğim, çok sevdiğim.


MANİ


 


Almışız kızınızı
Fındık çubuğu gibi
Bir daha verin bize
Eğleyin gönlümüzi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ateş olmayan yerde ne olmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Gökkuşağı)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi