20 Eylül 2010 Pazartesi

21 Eylül 2010



































Bugün 21 Eylül 2010 13 Şevval 1431 Eylül: 8 Hızır 139 Sultan II.Abdülhamit'in doğumu (1842)-Askerlerimizin Güney Kore'ye Gidişi (1950)-Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Allahu Zülcelal hazretleri buyurdu ki: Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe iki ortağın üçüncüsü ben olurum. Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından çekilirim. Ravi: Ebu Davud, Büyu 27


 


EHL-İ SÜNNETİN ALÂMETLERİNDEN


...Hulefâ-yı Râşidîn'i zikretmek hutbenin şartlarından olmasa da Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat'in -Allah onların sa'yini meşkûr eylesin- alâmetlerindendir.


Bunu ancak kalbi hasta ve itikadı bozuk olan kimseler bilerek terk eder.


Fare edelim ki bunu yapan, taassup ve inatla terk et­memiştir. Peki, "Her kim bir kavme benzerse o onlar­dandır." tehdidinin cevabında ne der? Ve töhmete düş­mekten nasıl kurtulur? Hâlbuki Peygamber Efendimiz "Töhmet mevkîlerinden kaçının." buyurmuştur.


Eğer bu kimse Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer'in üstün­lüğü hususunda şüphe içinde ise o Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat yolunu terk etmiştir.


Eğer o, Hz. Osman ye Hz. Ali'ye muhabbet hususun­da tereddüt içerisinde ise yine bu ehl-i sünnetten çıkmış demektir...


Ona büyük din imamlarından nakledildiği gibi Hz. Ebû Bekir ye Hz. Ömer'in üstünlüğünün sahabe ve tabiînin icmâı ile sabit olduğunu anlatmak gerekir.


Bu imamlardan birisi de İmam Şafiî'dir (rh.).


Şeyh Ebu'l-Hasan el-Eş'arî, önce Hz. Ebû Bekir'in sonra Hz. Ömer'in diğer bütün ümmet üzerine üstün­lüğünün kat'î olduğunu söylemiştir.


Halîfeliği sırasında, Hz. Ali'nin, memleketin kürsüsün­den kendi taraftarlarından büyük bir kalabalığa karşı "Ebû Bekir ve Ömer bu ümmetin en fazîletlileridir." de­diği tevatür üzere rivayet olunmuştur.


İmam Zehebî, bu sözün Hz. Ali'den seksen küsur kişi tarafından nakledildiğini söylemiş ve onlardan bir kıs­mının isimlerini saymıştır... (Mektubat-ı İmâm-ı Rab­bani, 2-15)


BEYİT:


Altun ile mîzanda bir gelse dahi seng


Sıklette bir olmak ile kıymette bir olmaz.


(Kemal Paşazade)


Altın ile taşlar aynı ağırlıkta olsa da kıymetleri aynı olmaz.


 


FIKRA


 


Temel bir iş için bir fabrikaya başvurmuş. Fabrika da 12 tane vesikalık fotoğraf istemiş. Temel kara kara düşünmeye başlamış, ‘vesikalık fotoğrafı nasıl çektirecem ben şimdi’ diye. Durumu İdris’e açıklamış. O da demiş ki: “Geniş bir arazide bi çukur kazarız, sen sadece vesikalık kısmın gözükecek şekilde çukura girersin. Ben de senin resmini çekerim.” demiş. Temel kabul etmiş, yer ve zamanı ayarlamışlar. Buluşma vaktinden önce Temel buluşma yerine gidip 12 tane kuyu kazmış. İdris gelince saşırmış: “Ya’u Temel, niye 12 kuyu kazdın ki?” demiş, “... ben zaten 12 tane fotoğraf makinesi getirmiştim. Hiç gerek yoktu kazmana!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz. Özdemir Asaf


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ IZGARA


·   MISIRLI PİLAV


·   TAVUK SUYU ÇORBA


·   KAZANDİBİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜRRE: (Ar.) Er. 1. Para kesesi. 2. Hediye. 3. Osmanlı devletinde halifelik makamınca Mekke ve Medine fakirleri ile alimlerine gönderilen para.


Kız: SÜMEYRE: (Ar.) Ka. 1. Meyve çağlası. 2. Kıvrılmış yaprak.


MANİ


 


Dozer geliyor dozer
Çekilin sizi ezer
Benim sevduğum oğlan
Sinan Özer’e benzer


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Avukatlar niçin kadın gibi uzun elbise giyerler?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Bilinen yol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler