22 Eylül 2010 Çarşamba

23 Eylül 2010
















































































Bugün 23 Eylül 2010 15 Şevval 1431 Eylül: 10 Hızır 141 Devlet Demir Yollarının (DDY) Kuruluşu (1856)-Çan'ın kurtuluşu (1922)-Sonbaharın başlangıcı


HADİS-İ ŞERİF


 


Ümmetimin tamamı affedilmiştir, ancak günahlarını ilan edenler müstesna! Ravi: Buhari


 


HÂCE ALİ RÂMÎTENÎ (K. S.)


Silsile-i Sâdât'ın on ikinci halkası olan Hâce Ali Râ-mîtenî (k.s.), Buhârâ'ya 10 km. mesafedeki Râmîten'de doğdu. Lakabı Hâce Azîzân'dır. Ali Râmîtenî Hazretleri dokumacılık yapardı. Dînî ilimleri mükemmel bir şekilde tahsilden.sonra Mahmud İncir Fağnevî Hazretlerine inti-sâb etti. Üstâzı Mahmud Fağnevî Hazretleri, vefatı yakla­şınca hilâfeti Ali Râmîtenî'ye emânet etti.


Alâüddevle es-Simnânî ile mektuplaşırdı. Birgün Şim-nânî, Hâce Ali Râmîtenî'ye bir haberci göndererek 'Bizler de sizler de fakîrlere, miskinlere hizmet ediyor, onlara yemek yediriyoruz. Biz zahmet çekerek bunu yapıyoruz, siz ise hiç zahmet çekmeden elinizde ne varsa onunla hizmet ediyorsunuz. Fakat insanlar sizden razı oluyor, size teşekkür ediyor, bizden razı olmuyor, şikâyetçi olu­yorlar. Bunun sebebi nedir?' diye sordu.


Ali Râmîtenî Hazretleri şöyle cevap verdiler. "Yaptığı iyilikleri başa kakarak hizmet edenler çoktur. Yaptığı iyiliğin kabulünü ümid ederek hizmet edenler ise az­dır. Sizler bu şekilde hizmet etmeye çalışın ki, hiç kimse size karşı öfkelenip şikâyetçi olmasın."


"Ey îmân edenler! Allah'a öyle tevbe edin ki nasph (ga­yet ciddî, müessir, öğütçü) bir teybe olsun..." mealindeki (Tahrîm Sûresi, 8.) âyet-i kerîmeyi şöyle tefsir buyurdular: "Burada hem işaret, hem de müjde vardır. Tevbeye ve günahlardan dönmeye işaret, tevbenîn kabul olunacağına da müjde vardır. Çünkü Allâhü Teâlâ, tevbeyi kabul etme­yecek olsaydı kullarına tevbe etmelerini emretmezdi. Em­rettiğine göre bu emir, tevbenin kabul olunacağının delîli ve müjdesidır. Lakin kabul edildiğinden şüphe etmeden kişi kendisini hep kusurlu, günahkar görmelidir.."


Hâce Ali Râmîtenî (k.s.) buyurdular: "Kişi amel et­meli, fakat buna rağmen hiçbir şey yapmadığına ve yaptığı amelde kusur ve noksanlar olduğuna inanma­lı ve tekrar amel etmeğe başlamalıdır."


Hâce Ali Râmîtenî (k.s.) irşâd emânetini, halîfelerinden Muhammed Baba Semmâsî (k.s.) Hazretlerine teslim etti­ler ve 721/1321 yılının Ziikâde ayında, yüz otuz yaşında âhirete irtihâl buyurdular. Buhâra'nın Râmiten kasaba­sındaki kabr-i şerîfleri hâlâ ziyaret edilir. Kuddise sirruh.


 


FIKRA


 


NASA Mars'a adam gönderecekmiş. Sadece bir kişi gidebilecek, giden de geri dönemeyecekmiş. İlk aday olan mühendise bu iş için ne kadar isteyeceğini sormuşlar: "1 milyon dolar..." demiş ve eklemiş, "... Kızılhaç’a bağışlayacağım." İkinci aday olan doktora da aynı soruyu sormuşlar. Doktor: "2 milyon dolar..." demiş, "... bir milyonunu aileme, bir milyonunu da tıbbi araştırmalara bağışlayacağım." Üçüncü aday olan Temel aynı soruya "3 milyon dolar!" diye cevap verince yetkililer diğerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon istediğini sormuşlar. Temel yetkililere doğru eğilmiş, kısık bir sesle: "1 milyonunu ben alırım, 1 milyonunu size veririm, mühendisi de Mars'a göndeririz."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·   TEPSİ KÖFTE


·   MAKARNA


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜPHAN: (Tür.) Er. - Doğu Anadolu'da Van gölünün kuzey kıyısındaki sönmüş volkan.


Kız: SÜMRET: (Ar.) Ka. - Esmerlik, karayağızlık.


MANİ


 


Yaylanın çimenini
Hep toplamış geyikler
Sevdalunun işine
Ne garuşur böyükler


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hiç hareket etmeden neyimizi değiştirebiliriz? 


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Amma gevezesin be kardeşim






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler