23 Eylül 2010 Perşembe

24 Eylül 2010































































R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...


Zhou Mingdi is the 63 years old man from Hue can write with hundreds of parts on his body, such as nose, foot, mouth, hands. Take a look at some interesting photo




















Bugün 24 Eylül 2010 16 Şevval 1431 Eylül: 11 Hızır 142 II. Selim'in Tahta Çıkışı (1566)-Uyvar Kalesi'nin fethi (1663)-Yaprak dökümünün başlaması-Bolvadin'in kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Akılca en tamam olanınız Allah'ı en şiddetli seveninizdir. Ravi: Gazali


 



EBÛ EYYÛB-İ ENSÂRÎ'NİN (R.A.) MİHMANDARLIĞI


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Mekke'den hicret edip Medine-i Münevvere'ye ulaştıklarında devesi üzerinde Ensâr-ı Kirâm'ın evlerinin önünden geçerlerken her biri ayrı ayrı Peygamberimizin kendilerine müsâfir olmasını rica ediyorlardı.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Devem nereye gidip durursa orada kalırım." buyurdular. Peygamberimizin devesi boş bir arsada Bi'r-i Cemel önünde çöktü. Biraz bekledikten sonra kalkarak Hz. Hâlid bin Zeyd'in (Ebû Eyyûb Ensârî) (r.a.) evlerinin önüne çöktü. Sonra yine eski yerine dönüp oraya çöktü. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "İnşallah kalacağımız yer burasıdır." buyurarak deveden indiler. Ebû Eyyûb Ensârî (r.a.), müsâade ala­rak Zeyd bin Hârise'nin yardımıyla eşyaları kendi hane­lerine taşıdılar.


Ebû Eyyûb Ensârî (r.a.) eşi ile beraber Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) çok ikramda bulundular. Ufak bir şeyde tereddüt etseler Resûl-i Ekrem'den (s.a.v.) sorar­lar ve her şeyi o şekilde hazırlayıp tertip ederlerdi. Bun­dan dolayı pek çok dualara mazhar olmuşlar ve birçok hadîs-i şerîf rivayet etmişlerdir.


Ebû Eyyûb Ensârî (r.a.) Peygamberimizin (s.a.v.) söz­lerini, fiil ve hareketlerini taklid eder ve onlara son derece bağlı olarak hayatında tatbik ederdi. Tam bir ihlâs ve mu­habbetle Peygamber Efendimizin (s.a.v.) maiyyetinde muhafız olarak bulunan zâtlarla birlikte, Peygamberimiz her nereyi teşrif buyursalar yanından bir an dahi ayrıl­mamışlardır.


Hicretin yedinci ayında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) mübarek devesinin evvelâ çökmüş olduğu boş arsayı satın alarak Mescid-i Saâdet'in inşasına başlanıldı.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Mescid-i Saadetlerinin ve Hâne-i Saadetlerinin inşası tamamlandıktan sonra kendi hanelerine taşınmışlardır. Ebû Eyyûb Ensârî (r.a.) yedi ay kadar Peygamber Efendimizin (s.a.v.) mihman­darlık vazîfesiyle müşerref olarak dünya ve âhiretin en büyük nimetlerine nail oldular.


 


FIKRA


 


Temel kurumuş dere yatağının üzerindeki köprünün altından eşeğini geçirmeye çalışır ama eşeğin kulakları köprüye değir. Temel alır eline kazmasını köprünün altını yıkmaya başlar. Tam bu sırada vali arabasıyla köprünün üstünden geçmektedir. Durumu öğrenmeye çalışır ve Temel’e bir yöntem önerir: “Köprüyü yıkacağına yeri kazsana!” Temel bakar, bakar ve “Valiye bak... Biz kulakları deyiruk, o ayaklari anlayi...”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Ya başlamamalı, ya da bitirmeli... Ovidius


YEMEK MENÜSÜ


·   KARIŞIK DOLMA


·   MERCİMEK ÇORBA


·   YOĞURT


·   BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜVARİ: (Fars.) Er. 1. Atlı. Atlı asker. 2. Gemi kaptanı.


Kız: SÜNDÜS: (Ar.) Ka. - Eskiden altın veya gümüş tellerle nakışlı olarak dokunan bir çeşit ipekli kumaş. Kur'an'da cennet elbisesi anlamında Kehf: 31, Duhan: 53, İnsan suresi 21. ayetlerde mezkurdur.


MANİ


 


Altını bozdurayım
Sıraya dizdireyim
Elma armut değülsün
Cebimde gezdireyim


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hiç kimsenin okuyamadığı yazı hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Düşüncemizi

s of this bizarre artist.

 







 

R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...



R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...




R~U~K~H~S~A~N~A - we are different from Others !!!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler