7 Eylül 2010 Salı

8 Eylül 2010






























Bugün 8 Eylül 2010    29 Ramazan 1431 Ağustos: 26 Hızır 126 Burhaniye, Kemalpaşa, Selçuk ve Manisa'nın Kurtuluşu (1922) - I.Süleyman'ın Budapeşte'yi Fethi (1529)-Dünya Okuma-Yazma Günü-Yarın Ramazan Bayramının 1.Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir. Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir. Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selam verendir.Ravi: Buhari, Edeb 62, İsti'zan 9; Müslim, Birr 25


 


BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?


 


Bayram namazının her iki rek'atindeki üçer adet fazla tekbirlere "zevâid tekbirleri" denir. Vâcıp olan bu tekbirler, birinci rek'atte kıraatten önce, ikinci rekatte kıraatten sonra alınır. Bayram namazı şöyle kılınır.


Birinci rek'atte "iftitâh tekbiri"nöen sonra eller bağlanır ve "Sübhâneke"öen sonra imâm sesli, cemaat ise aizlice "Allâhü ekber" diyerek eller kaldırılır ve yanlara salınır; ikinci tekbir alınır ve eller yanlara bırakılır, uçun-cü tekbir alınıp eller bağlanır. İmam açıktan Fatiha yi ve zamm-ı sûre okur, cemâat dinler. Rükû ve secdeden sonra da ikinci rek'ate kalkılır.


İkinci rek'atte imâm', önce Fatiha ve zamm-ı sûre okuduktan sonra birinci rek'atin başında alınan tekbirler bu kez kıyamın sonunda üç defa alınır ve^ eller hep yanlara salıverilir. Dördüncü tekbir ile rükua giderek namaz tamamlanır.


 


AREFE VE BAYRAM GECELERİ NE YAPMALI?


Arefe ve bayram geceleri mümkünse Hatm-i Enbiyâ, Hatm-i İstiğfar yapılır ve Tesbîh Namazı kılınır   Hatm-ı İstiğfar 1001 defa "Estağfirullâhe'l-azîm ve etubu ıleyk" diyerek istiğfar okumaktır.) (Duâ ve İbâdetler)


 


İSTANBUL 7.20 ESKİŞEHİR 7.14


ADAPAZARI    7.14 İZMİR     7.27


AFYON    7.14 İZMİT     7.16


AYDIN     7.25 KIRKLARELİ    7.26


BALIKESİR 7.24 KÜTAHYA    7.16


BİLECİK 7.16 MANİSA  7.26


BURSA    7.19 MUĞLA     7.23


ÇANAKKALE   7.30 TEKİRDAĞ   7.25


DENİZLİ 7.20 UŞAK     7.18


EDİRNE   7.29 YALOVA  7.18


FIKRA


 


İstanbul'da yaşayan bizim Temel av sporuna merak salar. Av için gerekli malzemeleri alır. Birkaç gün avlanır. Bir gün kahvede otururken Temel başlar maceralarını anlatmaya. Der ki, "Bir gün tüfeğimi aldım Belgrad Ormanı’na gittim. Yarım saat gezdikten sonra bir baktım beyaz bir ayı bana doğru geliyor. Tüfeğimi doğrultmamla ateş etmem bir oldu. Tek kurşunla ayıyı yere serdim!" der. O sırada arkadaşlarından birisi "Ha’di ulan oradan! Belgrad Ormanı’nda ayının ne işi var?" der. Temel bu lafın altında kalır mı. Hemen "Ulan ayı bu ne bilsin oranın Belgrad Ormanı olduğunu?" der.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur. Yusuf Has Hacip


YEMEK MENÜSÜ


·   KARNIYARIK


·   ERİŞTE


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜLASİ: (Ar.) Er. - Üçlü, üç şeyden meydana gelen.


Kız: SÜEDA: (Ar.) Ka. - Kutlu, uğurlu insanlar.


MANİ


 


Mani maniyeleyim mi
Bir mani söyleyeyim mi
İşaret et sevdiğim
Yanına geleyim mi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yazın en çok kim hava atar?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Maaş


 

1 yorum:

  1. İYİ BAYRAMLAR
    Ramazan bayramınızı tüm kalbi duygularımla tebrik eder. Nice bayramlara ailenizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişmenizi Mevlam'dan niyaz ederim.

    Sevgi ve Saygılarımla.

    YanıtlaSil

İzleyiciler