11 Ekim 2010 Pazartesi

11 Ekim 2010




































Bugün   11 Ekim 2010   3 Zilkade 1431 Eylül: 28 Hızır 159 Mudanya Antlaşmasının İmzalanması (1922)-Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve mükafatını da Cenab-ı Haktan bekleyerek, ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. Ravi: Tecrid-i Sarih c.1, s. 45.


 


"...VE HİKMET VERİLENE ÇOK BİR HAYIR VERİLMİŞTİR."*


Eyyûb Aleyhisselâma îmân ettikleri halde, hastalık ile imtihan edilmesi üzerine dinini bırakanlardan üç kişi, bir gün Eyyûb Aleyhisselâmın yanına gittiler, onu suçladı­lar, ağlattılar, onu kınamalarını uzatıp durdular. O sıra­da, oradaki bir Müslüman genç, "Siz ey olgunluk yaşın­daki kişiler! Siz, onun ile uzun müddet yaptığınız sohbet ve arkadaşlıkta, kendisinin haktan başka bir şey yap­madığını bilmiyor musunuz?


Şunu iyi biliniz ki, Allah, sevdiği kullarını imtihan eder. Bu onların hayırlı olmalarındandır. Eyyûb (a.s.), sıhhatli iken, siz, ona kardeş olmuş değil miydiniz?


Hikmet ehlinin belâ sırasında üzüntülü olan kardeşini, kınaması, uğradığı beladan dolayı ayıplaması doğru ol­maz. Fakat onunla birlikte ağlaması, onun için Allah'tan mağfiret dilemesi yakışır.


Allah'ın azamet ve celâlini düşününüz. Dillerinizi ke­secek, kalplerinizi parçalayacak olan ölümü anmanız gerekmez mi?


Âciz ve dilsiz olmadıkları halde, rastgele konuşmak­tan korkarak Allah için susan kullar bulunduğunu bil­miyor musunuz?


Halbuki onlar, Allah'ı ve Allah'ın âyetlerini bilen, ilim, akıl ve fesahat sahibi kişilerdir. Fakat onlar, Allâhü Teâlâ'nın azameti anıldığı zaman, kalpleri burkulur, dil­leri tutulur, Allah'ın azamet ve heybetinden korkarak akılları başlarından gider, kendilerine geldikleri zaman, pâk amellerle Allâhü Teâlâ'ya doğru yarışırlar.


Onlar iyi ye sâlih kimseler oldukları halde, kendilerini zâlimlerle bir sayarlar.


Onlar; akıllı ve Allah'tan korkan kişiler oldukları halde, kendilerini kusurlu kişilerle bir tutarlar." dedi.


Eyyûb Aleyhisselâm, gencin bu sözlerini işitince, "Hik­met, yaştan, saç ağarmasından veya uzun tecrübeden değildir. Muhakkak Allâhü Teâlâ hikmeti, küçüklerin de, büyüklerin de kalbine rahmetiyle yerleştirir." buyurdu.


*Bakara sûresi 269. âyetinin mealinden.


 


FIKRA


 


Temel İngiltere'ye gidecekti. Onun için bir arkadaşından İngilizce hakkında bilgi istemişti. Arkadaşı Türkçe kelimelerin son hecesinin uzatılması halinde İngilizce olacağını söyledi. Temel uçağa bindi. On dakika sonra hostesi çağırmak için: "Hosteeees." O da ne hostes gelmişti. Temel İngilizce'yi sökmeye başladığını düşünüyordu. Havaalanından çıktı: "Taksiiiii." Vay be, taksi de durmuştu. Temel ağır ağır kendini kaptırdı: "Hoteeeeeeel." Otele gitti. Odasına çıktı, duş aldıktan sonra bara indi: "Viskiiiii." Daha sonra Londra sokaklarında dolaşmaya başladı. Parkta bir adam gördü:


- Merhabaaaaa, nasılsınıııız?


- İyiyiiiiim, sağoooooool!


- Türk müsünüüüüüz?


- Eveeeeet!..


- Kardeşim Türksün de, neden iki saattir İngilizce konuşuyorsun?


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsanlar vardır ki, ancak bir müddet ağızlarda dolaşan türkülere benzerler ( La Rochefoucauld )


YEMEK MENÜSÜ


· K.BUDU KÖFTE


· ÇORBA


· MAKARNA


· KAZANDİBİ TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHDAR: (Fars.) Er. - Dallı, budaklı ağaç.


Kız: ŞAHDANE: (Fars.) Ka. - İri inci tanesi.


MANİ


 


Edep bir taç imiş
Nuru Hüda’dan
Giy al o tacı
Emin ol her beladan


KARİKATÜR


 karma komik karikatürler


BİLMECE


Memur maaşı ile bulgur pilavı arasındaki benzerlik nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İnek



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler