14 Ekim 2010 Perşembe

15 Ekim 2010



























































 

























Bugün 15 Ekim 2010 7 Zilkade 1431 T.Evvel: 2 Hızır 163 Türkiy'de Yeni Anayasa'ya göre İlk Meclis ve Senato Seçimlerinin Yapılması (1961)-Avrupa'da (halen kullanılan) Gregoryan Takvimi'nin kabulü (1582)-Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir kavmin (mahkemelerinde) haksız yere hükümler verilirse, o kavimde mutlaka kan yaygınlaşır. Bir kavm ahdinden dönüp gadre yer verirse, Allah onlara mutlaka düşmanlarını musallat eder.Ravi: Muvatta, Cihad 26


 


KIYAMETTE MÜMİNLER VE MÜNAFIKLAR


Allâhü Teâlâ, kıyamet günü mü'minler ve münafıklar arasında cereyan edecek bir hâdiseyi Hadîd sûresinde (15-17. âyetlerde) şöyle haber veriyor:


O (kıyamet) günü mü'min erkek ve kadınları görecek-sindir ki, (îmânları ve işledikleri sâlih amellerinden do­layı) nurları önlerinde ve sağ taraflarında koşar. Onlara (melekler tarafından) şöyle denilecektir:


Bugün sizin müjdeniz cennetlerdir ki, onların altların­dan ırmaklar akar, içlerinde ebediyen kalıcılarsınız. İşte bu, en büyük kurtuluştur.


O gün münafık erkekler ve münafık kadınlar îmân etmiş olanlara diyeceklerdir ki: "Bize bakınız, nurunuzdan bir parça ışık alalım(istifâde edelim, karanlıktan kurtulalım).


O münafıklara denilmiş olur ki: "Dönün arkanıza (dün­yâya) da bir nûr arayın.


Derken aralarına bir duvar çekilmiştir ki: Bir kapısı vardır, (mü'minlere âit) iç tarafında rahmet vardır. (Mü­nafıklara ait) dış tarafı ise onun tarafından da azap vardır.


(Münafıklar) o mü'minlere, biz sizinle beraber değil mi idik? diye bağrışırlar(mümin göründüklerini söylemek isterler).


Onlar da derler ki: "Evet, ve lâkin siz nefsinizi fitneye düşürdünüz (münafıklık ederek, ateşe doğru gittiniz, kendinizi helak ettiniz) ve mü'minler hakkında fenalık gözettiniz ve sizi bâtıl şeyler gurura, aldanışa düşürdü.


Tâ ki, Allah'ın emri (ölüm) geliverdi. Ve şeytan sizi, Allah ile aldattı (şeytan sizi Allah'a güvendirdi; "Günahın sana zararı yoktur, Allah affeder." diye keyifleriniz arka­sından koşturdu).


Artık bugün (ey münafıklar) ne sizden ne de kâfir olan kimselerden (kendinizi kurtarmak için ne kadar) kurtuluş fidyesi verecek olsanız da kabul edilmez. Sizlerin sığına­cağınız yer, cehennemdir. Sizin için evlâ (lâyık) olan odur.


Ve o ne kötü gidiş mahalli(yeri)dir. (Hadîd,  12-15)


 


FIKRA


 


Temel omuzunda papağanla eczaneye girer. Papağan -”Aspirin istiyorum!” der. Sonra fiyatını sorar, Temel’e 500 bin lira vermesini söyler, Temel parayı verdikten sonra dönüp gidecekken, “Paranın üstünü al!” der, para üstünü sayar, “Tamam gidelim...” der. Eczacı manzaradan çok etkilenmiştir. “Beyefendi...” diye bağırır, “...ner’den buldunuz bu kuşu?” Papağan yanıt verir; “Bunlardan Trabzon’da çok var!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hiç bir şey insan kadar yükselemez ve onun kadar alçalamaz ( Hölderlin )


YEMEK MENÜSÜ


·   KIYMALI BEZELYE


·   PİLAV


·   CACIK


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHİNTER: (Fars.) Er. - Çok yiğit, kahraman, şahin gibi.


Kız: ŞAHİKA: (Ar.) Ka. - Zirve, doruk, dağ tepesi.


MANİ


 


Sekiz sekiz on altı
Burası ceviz altı
Yarimin istediği kız
Ayakkabımın altı


KARİKATÜR


Rus İşi Komik Karikatürler!.. 


BİLMECE


Milletvekillerinin en çok yediği salata hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Soluk yüzlü ev sahibi





 





--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler