18 Ekim 2010 Pazartesi

16 Ekim 2010


























































Bugün 16 Ekim 2010 8 Zilkade 1431 T.Evvel: 3 Hızır 164 Aziz Mahmud Hüdai Hz. Vefatı (1628) - Dünya Gıda Günü-Yağmur mevsimi başlangıcı


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir kısım insan vardır, Allah'ın mülkünden haksız bir surette mal elde etmeye girişirler. Halbuki bu, Kıyamet günü onlara bir ateştir, başka değil.Ravi: Tirmizi, Zühd 41


 


ÂMENERRESÛLÜ'NÜN FAZİLETİ


Bakara sûresinin son iki âyeti îmân ve itikadı zarurî olan büyük esasları bildirmekte ve burada yedi duâ cümlesi bulunmaktadır. Bakara sûresi nazil olup Resû-lullah tarafından okunduğu zaman, her duâ cümlesi okundukça Allâhü Teâlâ tarafından "Duanı kabul ettim." buyurulmuştur.


Cebrail (a.s.), Resûlullâh'ın (s.a.v.) yanında oturur­ken, Peygamber Efendimiz kapı sesine benzer bir ses işitti ve başını kaldırdı. Cebrail (a.s.), 'Bu şimdiye kadar hiç açılmayıp yalnız bugün açılan bir gök kapısıdır.' dedi. Sonra o kapıdan bir melek indi. Cebrail (a.s.) 'Bu melek, bugüne kadar yeryüzüne hiç inmemiştir.' dedi. Melek selâm verdi ve Resûlullâh'a (s.a.v.),


"Seni, senden önce hiç bir peygambere verilmeyen iki nurla müjdeliyorum: Fatiha sûresi ve Bakara sûresinin son âyetleri. Bunlardan okuyacağın her harfe karşılık mutlaka sana, (o harfin sevabı) verilecektir." dedi.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:


"(Bakara sûresinin) Bu iki âyeti bir evde üç gece okunmazsa o eve şeytan yaklaşır."


"Her kim geceleyin Bakara Sûresi'nden (son) iki âyeti okursa ona (o gece âfetlerden ve şeytan şerle­rinden emîn olmak üzere) kifayet eder(yeter][."


"Allâhü Teâlâ Bakara Sûresi'ni iki âyetle (Amenerre-sûlü ile) sona erdirdi. Bunları bana arşın altındaki bir ha­zineden verdi. Bunları öğreniniz, hanımlarınıza ve ço­cuklarınıza öğretiniz.


"Kim üzüntü ve keder ânında Âyetü'l-Kürsi ve Bakara Sûresi'nin sonu(ndaki iki âyeti: âmenerresû-lü)nü okursa Allâhü Teâlâ ona yardım eder."


Hz. Ali (k.v.) buyurdular ki: "Bakara Sûresi'nin so­nundaki iki âyeti (Amenerrasûlü) okumadan uyuyacak aklı başında bir Müslüman bulunacağını sanmıyorum. Çünkü onlar arşın altındaki bir hazinedendir."


Cebrail (a.s.) Resûlullâh'a (s.a.v.) Bakara Sûresi'nin sonunda 'Amîn' demesini telkîn etti.


 


FIKRA


 


Temel ile Dursun şarküteri açmaya karar verirler. Her şeyi hazırlarlar. Açılıştan bir gün önce prova yaparlar. Dursun dışarı çıkar, müşteri gibi içeri girer; “İyi akşamlar... Sizde Pepsi var mı?” Temel kızar köpürür; “Burası şarküteri... Burada et, süt, yumurta, peynir var... Çık yeniden gir!..” der. Dursun tekrar çıkar, girer; “İyi akşamlar... Sizde Pepsi, Coca Cola, Fanta var mı?” Temel iyice kızar ve müşteri rolünü o oynamaya karar verir. İçeri girer; ”İyi akşamlar... Sizde pastırma, sucuk, et var mı?” Dursun; ”Var... Boşları getirdin mi?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsan evvela kendi içinde, sonra dışarıda mağlup olur ( Rockefeller )


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN PATATES


·   PİLAV


·   YOĞURT


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHİSTAN: (Fars.) Er. - Şah ülkesi.


Kız: ŞAHKAR: (Fars.). - Baş eser, en güzel eser. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Mani maniye kelam
Sevdiğime benden selam
Hiç incinip üzülme
Kovuşuruz bir zaman


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kitap deftere ne demiş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Laf salatası



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler