18 Ekim 2010 Pazartesi

17 Ekim 2010











































Bugün 17 Ekim 2010 9 Zilkade 1431 T.Evvel: 4 Hızır 165 II.Kosova Zaferi (1448) - İlk Türk Tugayı'nın Kore'ye Çıkışı (1950)-Gökçeada'nın kuruluşu (1923)


HADİS-İ ŞERİF


 


Her peygamberin, Allah Teala'dan bir dileği vardı ve Allah indinde icabet ve kabul olundu. Fakat ben duamı kıyamet gününde ümmetime şefaate tahsis ve tehir ettim Ravi: Buhari


 


İLMİHAL: NAMAZA GİRİŞ


Namaz kılacak kimse, önce üzerinde ve namaz kıla­cağı yerde, namazın sahih olmasına engel olacak pislik cinsinden bir şeyin bulunmamasına dikkat eder.


Abdest alır, kıbleye döner. Kendini dünya düşüncele» rinden mümkün mertebe çeker. Allah'ın manevî huzu­runda olduğunu hatırından çıkarmaz. Kılacağı namaza kalbi ile niyet eder.


Meselâ kılacağı sabah namazının sünneti ise,


"Niyet ettim Allah rızâsı için bugünkü sabah namazı­nın sünnetini kılmaya." diye kalben niyet eder.


Şayet farzını kılacaksa: "Niyet ettim Allah rızâsı için bu günkü sabah namazının farzını kılmaya" diye kalben niyet eder.


Eğer nafile namaz kılacaksa, "Niyet ettim Allah rızâsı için namaz klimaya." diye kalben niyet eder.


Sonra iki elini, parmaklarını açık tutarak ve kıble tara­fına döndürerek baş parmaklarını kulaklarının yumuşa­ğına değecek kadar kaldırıp iftitah tekbirini alır. Yâni "Allâhü ekber" der. Kadınlar tekbir alırken ellerini, par­mak uçları omuzları hizasına gelecek şekilde kaldırırlar.


Sonra erkekler sağ elinin içini sol elinin üzerine, (ser­çe parmak İle baş parmak sol elin bileğini kavrayacak şekildi) koyarak ellerini göbek altına bağlar.


Kadınlar, sağ eli sol elin üzerinde göğüslerinin üzeri­ne koyarlar. Sözler secde yerine bakar.


BİR BALIĞIN TAZELİĞİ NASIL ANLAŞILIR?


Taze balığın gözleri parlak, solungaçları oanlı ve kır­mızı, pulları derisine yapışık, eti sıkı ve sert olur. Başın­dan tutup kaldırılınca dimdik durur.


Pişirme esnasında di tazeliği anlaşılır. Balık pişirildiği sırada kuyruğu haviyi kalkar, gövdesinde kıvrılma v§ çatlamalar oluşuyorsa tizidir,


 


FIKRA


 


Hopa Orman İşletmesi’ne elektrikli testere gelince üretim artacağına düşer. Durumdan üretici firma haberdar edilir. Firma en iyi 2 oduncuya Amerika’da eğitim vermeyi önerir. Temel ile Dursun eğitime giderler. İlk gün hoca testereyi çalıştırınca Temel; ”N’oliy? Bu ses de ne?”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsan göründüğünden daha değerli olmalı, çok iş başarmalı fakat az ortaya çıkmalı ( Moltke )


YEMEK MENÜSÜ


·   ISPANAK BEŞAMEL


·   TARHANA ÇORBA


·   YOĞURT


·   BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHVELET: (f.a.i.) Er. - Hükümdar çocuğu.


Kız: ŞAHMELEK: (f.a.i.) Ka. - Melekler kadar güzel, güzellikte lider.


MANİ


 


Kul bela görmez
Allah yazmadıkça
Allah bela vermez
Kul azmadıkça


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi ayda 28 gün bulunur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Amma da boş adamsın


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler