22 Ekim 2010 Cuma

22 Ekim 2010






































Bugün     22 Ekim 2010         14 Zilkade 1431 T.Evvel: 9 Hızır 170 I.Haçova Savaşı (1596)-Kanije Müdafaası (1601)-Padişah fermanı ile başlık parasının yasaklanması (1831)


HADİS-İ ŞERİF


 


Hasta ziyaretinde bulunan kimse, ziyaretten dönünceye kadar cennet meyveleri arasındadır. Ravi: Müslim


 


HACCIN FAZİLETİ


Allâhü Teâlâ buyurdu ki: "Şüphe yok ki, insanlar için ilk tesîs edilmiş olan mâbed, Mekke'deki o çok mübarek ve âlemler için hidâyet olan Beytullâh'tır.


Onda açık âyetler (alâmetler), İbrâhîm'in makamı vardır. Ve her kim ona girerse emîn olur. Ve onun yoluna gücü yeten kimseler üzerine de o Beytullâh'ı haccetmek Allâhü Teâlâ için bir haktır (Allâhü Teâlâ'nın hakkıdır). Ve her kim inkâr ederse şüphe yok ki, Allâhü Teâlâ bütün âlemlerden ganî(zengin)dir." (Al-i İmrân Sûresi'nin 96. ve 97. âyet-i celîleleri)


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: "Kim, Allâhü Teâlâ için haccederse, hac esnasında kötü söz ve davra­nışlardan sakınır ve günahlara sapmazsa, anasından doğ­duğu gün gibi temizlenmiş olarak döner."


"Mebrûr (makbul) hac için cennetten başka mükâfat yok­tur." buyurunca, "Onun mebrûr olması ne (ile) dir?" diye so­ruldu. Resûl-ü Ekrem "Yemek yedirmekle, hoş kelâm (ko­nuşmak) iledir." buyurdu.


"Hangi amel daha fazîletlidir?" diye sorulduğunda, "Allah ve Resûlü'ne îmân etmektir." buyurdular. "Sonra hangisi?" denildi. "Allah yolunda cihâddır." buyurdu. "Daha sonra hangi (amel) dir?" denildi. "Hacc-ı mebrûrdur." buyurdular.


"Hiç şüphe yok ki, şu beyt (Ka'be-i Şerîf), İslâm'ın direği (mesabesindeki rükünlerinden biridir. Kim hac ve umre ya­parsa, kefaletini Allah'ın üzerine havale etmiş (Aflah onun kefili olmuş) demektir. Eğer (bu yolculukta) vefat ederse Allah onu cennete koyar, şayet ailesinin yanına döndürürse" ganîmetle döndürür."


"Hacda harcanan para, Ailâhü Teâlâ yolunda sarf edilen nafaka gibi, yedi yüz kat fazlası ile verilecektir." (Hac Reh­beri, Fazilet Neşriyat)


KITA:


Kıblegâh-ı ehl-i hâcât-ı cihan bu Mekke'dir.


Yüz sürer toprağına hep ins ü cân bu Mekke'dir.


Sa'y ile her kuşesin eyle tavaf ey hacı kim,


Umduğun hâsıl olur bî-şekk hemân bu Mekke'dir.


Lügatçe: Kıblegâh-ı e/ı/-/ hâcât-ı çihân: Dünyadaki ihtiyaç sahiplerinin kıblesi. İns ü cân: İnsanlar ve cinler. Bî-şekk: Şüphesiz.


 


FIKRA


 


Temel ile İdris sinemaya gitmişler. Filmde bir at yarışı sahnesi varmış. Bizimkiler 5 milyon lirasına iddiaya girip at yarışı oynamaya karar vermişler. Sonunda İdris’in tuttuğu at birinci gelmiş ve iddiayı kazanmış. İdris dayanamamış ve gerçeği söylemeye karar vermiş. "Temel al paranı... Ben bu filmi daha önce seyretmiştim, hangi atın birinci geleceğini pileydum da..." Temel "Önemli teğuldur İdris... Pen de seyretmiştim de, bu sefer sürpriz oynadım daa!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsan, “Ne iSe, O OLmayı” rededen tek mahluktur ( Albert Camus )


YEMEK MENÜSÜ


·          SUCUKLU KU. FASULYE


·          PİLAV


·          ÇORBA


·          TURŞU


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAKİR: (Ar.) Er. - Şükreden, durumundan memnun olan. Allah'a şükreden. Kur'an'da çok sık geçen kelimelerden biridir.


Kız: ŞAHSINUR: (Ar.) Ka. - Nurlu kişi, aydınlık kimse.


MANİ


 


Mani maniyi açar
Maniden kaldım naçar
Kör olası çöpçüler
Yarsız yorganım açar


KARİKATÜR


 Karikatürler 5


BİLMECE


Karanlıkta neyimizi göremeyiz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Eşeğin dikiz aynaları olmadığı için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler