28 Ekim 2010 Perşembe

27 Ekim 2010















 

 


  

    























Bugün     27 Ekim 2010         19 Zilkade 1431 T.Evvel: 14 Hızır 175 Halep'in İngilizlerce İşgali (1918)-Balkan Antlaşmasının Kabulü (1932)-Balık Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


Kıyamet günü bir adam getirilip ateşe atılır. Karnındaki barsakları dışarı çıkar. Onları, eşeğin değirmen taşını dönderdigi gibi dönderir. Derken, cehennem ahalisi etrafında toplanır ve: "Ey fülan, sen dünyada iken (bize) ma'rufu emderip, münkerden nehyetmiyor muydun?" derler. O: "Evet, ma'rufu emrederdim ama kendim yapmazdım, münkeri yasaklardım ama kendim yapardım" diye cevap verir. Ravi: Müslim, Zühd 61


 


AKÎKA KURBANI


Yeni doğan çocuğun başındaki tüylere 'akîka' ismi verilir. Çocuk için Cenâb-ı Hakk'a şükür olarak kesilen kurbana da 'akîka kurbanı' denir.


Akîka kurbanı kesmek müstehabdır. Akîka kurbanı çocuğun doğduğu günden itibaren kesilebilir. Yedinci günü kesmek efdaldir.


Kurban olmaya elverişli bir hayvan akîkaya da yeterli olur. Erkek ve kız çocuğu için birer kurban kesiJebilir. Erkek çocuk için iki kurban kesilmesi de uygundur.


Akîka kurbanı kesilirken anası yahut babası "Yâ Rab-be'l-âlemin, bu benim çocuğumun akîkasıdır. Onun ce­hennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun." diye duâ eder.


Vaktiyle akîka kurbanı kesilmemiş olan kimse kendi nâ­mına bir kurban kesebilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri, Allâhü Teâlâ'nın emri ile peygamberliğini ilân etmesinden sonra kendileri için ve iki torunlarının do­ğumlarında onlar için akîka kesmişlerdir.


Akîka kurbanının kemikleri, çocuğun sağlık ve selâ­metine bir hayır dileği olsun diye kırılmayıp ek yerle­rinden ayrılabilir veya çocuğun mütevazı olmasına ye kötü huylardan korunması bir temennîsi ile kırılabilir. İkisi de müstehap görülmüştür.


Akîka kurbanının etinden sahibi yiyebilir, başkalarına yedirebilir ve etin bir kısmını, tamamını veya kurbanın kendisini bağışlayabilir.


Çocuklar Allah'ın lütfudur. Bu kurbanlar da o lûtfa kar­şı birer şükran ifadesidir.


SAĞLIK:                                          BURUN KANAMASI


Burun kanamaları, hassas kan damarlarıyla kaplı olan ve burun deliklerini ayıran kıkırdakta görülür. Daha derin­de olan ve durdurulması zor olan kanamalarda, baş geri­ye eğilmeden dik olarak oturmak veya ayakta durmak gerekir. Dik olmak, kanın burun damarlarına akışını ya­vaşlatır. Burun, baş ve işaret parmağıyla sıkılır ve ağız­dan nefes alınır. Bu şekilde 5-10 dakika devam edilir. Kanama durdurulamazsa âcil tıbbî yardım istenir.


 


FIKRA


 


Temel Amerika'da hakimdir. Bir gün mafyanın bir davası olur. Mafya elemanları Temel'i tehdit etmektedirler. Temel'e "Bak bizim adamımızın cezası idam, ama sen ne yap ne et, bunu on yıla indir!.." demişler. "Ya yaparsın ya da seni vururuz!.." demişler. Dava günü gelmiş. Temel jüri üyeleriyle beraber karar vermek üzere içeri girer. Aradan 1 saat geçer, tık yok. 2, 3, 4, 5 saat geçer gene tık yok. 6. saatte nihayet odanın kapıları açılır. Temel ve jüri üyelerı çıkarlar. Mafya elemanları Temel'e sorarlar "Niye o kadar uzun kaldınız içeride? On yıla indirdin mi cezasını?" Temel sakin bir üslupla "Evet, biraz zor oldu ama on yıla indirdim. İçeridekiler beraat diye tutturdu!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsanların en kötüsü, iyiliği kötülükle karşılayan ve insanların en iyisi, kötülüğe karşı iyilik yapandır ( Hz Ali ra )


YEMEK MENÜSÜ


·          SEBZELİ KÖFTE


·          ERİŞTE


·          ÇOBAN SALATA


·          TARHANA ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAKRAK: (Ar.) Er. - San asma nevinden bülbül gibi öten bir kuş.


Kız: ŞAKİRE: (Ar.) Ka. - Şükreden, durumundan memnun olan. Allah'a şükreden. Kur'an'da çok sık geçen kelimelerden biridir.


MANİ


 


Ne uyursun ne uyursun
Bu uykuyla ne bulursun
Al abdesti, kıl namazı
Cenneti alayı bulursun


KARİKATÜR


Peynir 


BİLMECE


- Türkiye’nin en efendi ilçesi hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Köşede buluşalım

 



.. 


  


   

emel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler