4 Ekim 2010 Pazartesi

5 Ekim 2010



















 

 



























Bugün 5 Ekim 2010    27 Şevval 1431 Eylül: 22 Hızır 153 Bosna-Hersek'in Osmanlı'dan Ayrılışı (1908)-Koç katımı fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


"Cennet ehlinin mertebece en düşük olanı o kimsedir ki: Bahçelerine, zevcelerine, nimetlerine, hizmetçilerine, koltuklarına bakar. Bunlar bin yıllık yürüme mesafesini doldururlar. Cennetliklerin Allah nezdinde en kıymetli olanları ise, vech-i ilahiye sabah ve akşam nazar ederler." Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm sonra şu ayeti okudu. (Meâlen): "Yüzler vardır, o gün ter ü tâzedir, Rablerini görecektir" (Kıyamet 22-23). Ravi: Tirmizi, Cennet 17


 


HAC


İslâm'ın beşinci şartı haccetmektir. Gücü yeten Müs­lümanların belirli vaktinde Kâbe-i Muazzama'yı ömürle­rinde bir defa ziyaret etmeleri farzdır. Bu ziyarete hac ismi verilir.


Kur'ân-ı Kerîm'de Âl-i İmrân Sûresi 97. âyetinde (meâ-len): "...yoluna gücü yeten her kimsenin o Beytullâh'ı haccetmesi de insanlar üzerine Allah'ın bir hakkıdır. Ve kim bu hakkı tanımazsa her halde Allah'ın ihtiyacı yok, o bütün âlemlerden ganîdir." buyurulmaktadır.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 'Hac farizasında acele ediniz; (ilk fırsatta gidip onu îfaya çalışınız.) Çünkü siz­den biri kendisine ne gibi şeylerin arız olacağını (ne gibi meşguliyetlerle karşılaşacağını) şüphe yok ki bilemez.' buyurmaktadır.


Bir Müslüman için en büyük gaye, dînî yazîfelerini bir an evvel yerine getirmek olmalıdır. Servetin, hayatın en kıymetlisi, bu yolda sarf edilenleridir. Binâenaleyh imkân varken hemen hac farizasını yerine getirmeye çalışma­lıdır. Sonra bu kudsî vazifeyi îfâya mâni olacak birtakım arızalar zuhur edebilir. Hayırlı bir şey te'hir olunamaz.


YÂ ÎSÂ, MUHAMMED'E İMÂN ET, ÜMMETİNDEN ONA YETİŞENLER DE ÎMÂN ETSİNLER


İmâm Hâkim'in Müstedrek'inde zikrettiği Abdullah İbn-i Abbâs'dan rivayet olunan sahîh hadîs-i şerifte bu-yuruldu ki:


Allâhü Teâlâ İsâ aleyhisselâma şöyle vahyetti:


"Yâ îsâ, Muhammed aleyhisselâma imân et ye senin ümmetinden ona yetişenlerin de ona îmân etmelerini emret.


Eğer Muhammed Mustafâ olmasa idi, Âdem'i yarat­mazdım.


Eğer Muhammed Mustafâ olmasa îdi, cennet ve cehennemi yaratmazdım.


Arşımı su üzerinde yarattım, sarsıldı, üzerine 'Lâ ilahe illallah Muhammedün Resûlullâh' yazdım da sükûnet buldu."


 


FIKRA


 


Temel çok zengin... Bir gün otelin birinin kral dairesinde ummadık bir şey oluyor. Temel altına kaçırıyor. En çok da çorap batıyor. Komiyi çağırsa rezil olacak. “En iyisi pencereden aşağı atayım." diyor. Çorabı pencereden sallarken elinden kaçıyor ve tavana çarpıp yere düşüyor. Tavan iyice kirleniyor. Çaresiz komiyi çağırıyor Temel;


- Şu tavandakini temizle sana bir maaşın kadar bahşiş vereyim.


- Sen onu oraya nasıl yaptığını söyle ben sana iki maaşımı vereyim.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Küçük insanlar küçük şeylere çok kırılırlar, büyük insanlar bunların hepsini görür, fakat kırılmazlar. ( La Rochefoucauld )


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ KROKET


·   ÇORBA


·   SPAGETTİ


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHAMET: (Ar.) Er. - Şişmanlık, topluluk.


Kız: SAFİYE: (Ar.) Ka. - 1. Suçlunun bağışlanması için araya girip yalvaran kimse. 2. İyileştiren, şifa veren. 3. İnandırıcı, inandıran.


MANİ


 


Yaza yaza yaz geldi
Mürekkebe zam geldi
Daha yazacaktım ama
Karakoç’a kiraz geldi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


En gürültülü maç hangi takımlar arasında oynanır? 


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Her ikisi de kocaman adam oldukları halde düdük çalarlar

 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler