10 Ekim 2010 Pazar

9 Ekim 2010







































Bugün 9 Ekim 2010    1 Zilkade 1431 Eylül: 26 Hızır 157 Yanya Kalesinin Fethi (1431)-Yaprak Dökümü fırtınası-Dünya Posta Günü


HADİS-İ ŞERİF


Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: "Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır. Onda nelere helal denmişse onları helal biliriz. Nelere de haram denmişse onları haram addederiz" diyeceği zaman yakındır. Bilin ki, Resulullah (ASM)'ın haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri gibidir" Ravi: Ebu Davud, Sünne, 6


 


İSİMLERE DÂİR


Çocuğun ana babası üzerindeki haklarından birisi de ona güzel isim koymaktır. Zîrâ kıyamet gününde herkes ismi ile çağırılacaktır.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) güzel olmayan isimleri değiştirmiştir.


Erkeğe erkek, kıza kız ismi verilir.


Bir kimsenin ana babasına, hanımın kocasına ismi ile hitâb etmesi mekrûhdur. Birbirlerine saygılı ifâdelerle hitâb etmelidir. Zira ana baba ve koca hakkı pek büyüktür.


"ÂMÎN, MEKTUP ÜZERİNDEKİ MÜHÜR GİBİDİR"


Âmîn kelimesi "kabul et" demektir. Peygamber Efen­dimiz (sav): "Cebrâîl (as.) fatihayı okumayı bitirdi­ğimde bana âmîn demeyi telkîn etti." ve "âmîn, mek­tup üzerindeki mühür gibidir." buyurdular. Yani mü­hür mektubun gönderildiği zâttan başkasının içindekini bilmesine mani olduğu gibi âmîn de duayı, icabetten (kabul olunmaktan) mahrum edecek şeylerden korur, demektir. Mukâtil (r.h.) 'Âmin demek, duâ için bir kuv­vettir ve rahmetin inmesini istemektir.' buyurmuştur.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Hıristiyanlar, âmin de­menize hased ettikleri kadar hiçbir şeyde size hased et­mezler." buyurmuştur. Mü'min duasına icabet edildiğini anlayınca Allah'a hamd eder. İcabet gecikse de yine hamd eder.


"Âmîn" kelimesi namazda Fatiha okunduktan sonra gizli olarak söylenmesi sünnettir. Hanefî mezhebinde namazda âmîn'i sesli okumak mekrûhdur. Sesli kılınan namazda imâm "veleddâllîn" dedikten sonra imâm ve cemâat gizli olarak âmîn derler.


Hadîsi şerîfte "İmâm âmîn dediği vakit sizlerde âmîn deyiniz. Zira kimin âmîni meleklerin âmînine muvafık (denk) gelirse geçmiş günahları mağfiret olunur." buyurulmuştur.


 


FIKRA


 


Temel'le Dursun kamyona 6 metre yüksekliğinde eşya yüklemişler. İstanbul'a götürüyorlar. Giderken 100 metre ileride bir köprü gözlerine çarpmış. Köprünün yüksekliği 4.50 metre. Temel kamyonu köprüye 15 metre kala durdurmuş. Dursun aşağı inip etrafa bakmış ve Temel'e: "Gazla... Etrafta polis falan yok!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Öyle adamlar gördüm ki, üstünde elbise yok, öyle elbiseler gördüm ki, içinde adam yok. ( Mevlana )


YEMEK MENÜSÜ


·   BEŞAMEL SOSLU PİLİÇ


·   PİLAV


·   ÇORBA


·   KAZANDİBİ TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHBAZ: (Fars.) Er. 1. Beyaz ve iri doğan. 2. Yakışıklı. Yiğit, serdengeçti. 3. Kabadayı. 4. Cömert. 5. Büyük, gösterişli, güzel mükemmel.


Kız: ŞAHBANU: (Fars.) Ka. - Hükümdar eşi, şah hanımı.


MANİ


 


Karakoç ’dur köyümüz
Zemzem olur suyumuz
Sevip sevip ayrılmak
Dalga geçmek huyumuz


KARİKATÜR


 karma komik karikatürler


BİLMECE


Akılsız başın cezasını kimler çeker?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Eğer adam daha önce milyarder ise milyoner olur





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler