30 Kasım 2010 Salı

1 Aralık 2010














 


















 




























Bugün     1 Aralık 2010          25 Zilhicce 1431 T.Sani: 18 Kasım 24 Mevlana Haftası (1-7)-Türkiye'de Vasati Saatin kabulü (1925)-Kore'de Kunuri Zaferimiz (1950)


HADİS-İ ŞERİF


 


Büyük cürümlerin en büyüğü, dünya sevgisidir. Ravi: Deylemi


 


KÖTÜLÜĞÜN ANASI: KİBİR, HIRS VE HASED


Tabiînden Hasan-ı Basrî buyurdular: "Kötülüğün esâsı üç şeydir: Hırs, hased ve kibir. İblisi, Hz. Adem'e^secde etmekten kibir alıkoydu. Ebedî kalma hırsı Hz. Âdem'i cennetten çıkardı. Adem aleyhisselamın oğlu Kabil'in kardeşi Habil'i öldürmesine de hased sebep oldu."


Hırs bir hastalıktır ki azı dahi zarar verir. Nice azîz kimseler vardır ki hırsı onu zelîl kılmıştır. Şehvetlerine mağlûp olup onlar yüzünden helak olmaktan sakın. Nice bir anlık şehvetler vardır ki uzun hüzünlere sebep olur.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), doymak bilmeyen ta-ma'dan (aç gözlülükten) ve aç gözlülüğe götüren şey­lerden Allah'a sığınırdı.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:


"Allah'ın takdîr ettiğine rızâ göster; halkın en zengini olursun, Allah'ın sana farz kıldıklarını işle; halkın en âbidi (ibâdet edeni) olursun. Allah'ın haram kıldıkların­dan sakın; halkın en^vera'lısı (harama düşmemek için şüphelilerden sakınanı) olursun."


Ashâb-ı Kirâm'dan Zübeyr bin Avvâm (r.a.) bir hutbe­sinde buyurdu ki: "Ey insanlar, muhakkak Resûlullâh buyurmuştu: "Ey Zübeyr! Allâhü Teâlâ şöyle buyurur: İnfâk et (Allah yolunda malını ver) ki, sana infâk olun­sun. Cimrilik etme, sana da cimrilik edilir. Genişlik gös­ter ki Allâhü Teâlâ da sana bolluk gösterir. Sıkıştırma ki seni de sıkıştırırlar.


İyi bil ki Ey Zübeyr! Muhakkak Allâhü Teâlâ ihsan et­meyi sever, cimriliği sevmez; bir hurma ile de olsa cö­mertliği sever. Rızâsı için bir yılanı yahut akrebi öldür­mekle de olsa şecaati sever.


İyi bil ki Ey Zübeyr! Muhakkak Allâhü Teâlâ'nm kulları arasında taksîm eylediği rızıklardan başka, tuttuğu bir kısım fazla mallar vardır. Onu ancak faz­lından ihsan isteyenlere verir. Sizler Allah'ın fazlını talep ediniz."


"Eğer üç şey; doymak bilmeyen hırs, kendisine uyulan heyâ, kişinin kendini beğenmesi olmasaydı insanların işleri mükemmel olurdu:"


 


FIKRA


 


İri yarı bir adam kahveye girmiş: “Hasan çimdur?” Temel: “Penum!” deyince adam onu bir güzel pataklamış, sonra da çekmiş gitmiş. Kahvedekiler Temel’e ne yaptığını sorduklarında Temel sakin, “Kandirdum oni!..” demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bütün acılara dayanılır, yeterki ekmeğin olsun. CERVANTES


YEMEK MENÜSÜ


·          ŞEFİN ÇORBA


·          FIRIN PATATES


·          MEYHANE PİLAVI


·          CACIK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEYH: (Ar.) Er. 1. Yaşlı adam, ihtiyar. 2. Kabile ve aşiret reisi. 3. Bir sahada üst seviyeye gelmiş, otorite. 4. Tekke ve zaviye reisi.


Kız: ŞEYDA: (Fars.) Ka. - Aşk çılgını, çok tutkun, aşık.


MANİ


 


Dağdan kestim kereste
Kuş besledim kafeste
Yârin hasta dediler
Yetiştim son nefeste


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir yarışmada, ikinciyi geçen yarışçı kaçıncı olur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Soğukta büzüştüğü için)



 



 



 


 


 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler