1 Kasım 2010 Pazartesi

1 Kasım 2010




 






















 
























Bugün     1 Kasım 2010         24 Zilkade 1431 T.Evvel: 19 Hızır 180 Cezayir'de Bağımsızlık Savaşı (1954)-Osmanlı Resmi Gazetesi Takvim-i Vekayi ismiyle basıldı (1831)-Saltanatın kaldırılması ve Abdülmecid Efendi'nin TBMM'de Halife seçilmesi (1922)-Latin harlerinin kabulü (1928)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'u Teala'nın fazlından isteyin. Zira Hz. Allah, kendisinden istenmesini sever. İbadetin en efdali de (dua edip) kurtuluşu beklemektir. Ravi: Tirmizi, Da'avat 126


 


BAZI İNSANLAR HARAMDAN ZEVK ALIR


Hz. Ali (k.v.), bir adama katırını emânet edip mescide girdi. Adam katırın yularını alıp gitti.


Hz. Ali, o adama vermek üzere iki dirhem hazırlayıp mescitten çıkınca katırın başıboş dolaşmakta olduğunu gördü. Ona binip gitti. Kölesine çarşıdan yeni bir yular almak üzere iki dirhem verdi. Kölesi çarşıda o yuları hırsızdan iki dirheme satın aldı.


Bunun üzerine Hz. Ali (k.v.) şöyle buyurdular: "Muhak­kak kul, sabrı terk etmek suretiyle helâl rızkı kendisine haram kılar. Halbuki Allâhü Teâlâ tarafından onun için rızık olarak takdir olunandan fazlası da yoktur."


HANGİ HAYVANLAR KURBAN OLMAZ?


Bir veya iki gözü kör, zayıflıktan ilikleri erimiş, kesi­leceği yere gitmeye kudreti olmayan, yâni hiç yürüye­meyen, kulaklarından biri olmayan veya burnu kesik olan hayvanları kurban etmek caiz olmaz.


Sığır, koyun veya keçinin bir memesi gitmiş veya kurumuş ise kurban edilmesi caiz oîmaz. Lâkin yav­rusunu emzirebilirse caiz olur.


Dişsiz hayvanı kurban etmek caiz değildir. Eğer dişle­rinin çoğu var ise kerahetle caizdir. Lâkin dişsiz hayvan dişli hayvan gibi yayılıp karnını doyurur ise caiz olur.


Deli hayvan karnını doyuramazsa kurban etmek caiz olmaz.


Ölmek üzere olan hayvanı kurban etmek caiz olmaz.


Kulağının biri dibinden kesilen yahut doğduğunda bir kulağı olmayan hayvanı kurban etmek caiz olmaz. Ku­lak ve kuyruk çok kısa olur ve gözünün görmesi çok azalırsa kurban caiz olmaz.


Emânet hayvanı kendisi için kurban etmek, rehin hayvanı kurban etmek ve almaya vekil olduğu hayvanı kendisi için kesmek caiz olmaz.


Kocası, karısının veyahut karısı kocasının kurbanını izni olmayarak kendisi için kesse caiz olmaz. Kıymetini vererek razı etse de caiz olmaz.


 


FIKRA


 


Temel bilim adamı iken bir arkeoloji araştırmaları konferansına davet edilir. Amerikalılar anlatmaya başlar; “Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 25 metre aşağı indik ve telefon kabloları bulduk. Öyleyse bizim atalarımız asırlar önce telefon kullanmışlardır.” Sıra Türkiye'ye gelir ve Temel başlar anlatmaya: “Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 50 metre aşağı indik ama bir şey bulamadık. Öyleyse atalarımız telsiz telefon kullanmışlardır!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yiğitlik intikam almak değil, tahammül etmektir. Shaekespeare


YEMEK MENÜSÜ


·          DOMATES ÇORBA


·          YAPRAK SARMA


·          EV USULU MANTI


·          YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞANLIBAY: (Tür.) Er. - Tanınmış, ünlü kimse.


Kız: ŞANVERİ: (Fars.) Ka. 1. İri ve iyi cins inci. 2. Hükümdara yakışan, hükümdara uygun.


 


MANİ


 


Yunuslar dizi dizi
Aşar Karadenizi
Yalvarıyrum Mevlama da
Ayırma ikimizi


KARİKATÜR


Kısmet 


BİLMECE


Üstüne yazı yazılmayan satır hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yetim olur

 




 



 


 

 

 

Müzik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler