12 Kasım 2010 Cuma

12 Kasım 2010
































Bugün     12 Kasım 2010       6 Zilhicce 1431 T.Evvel: 30 Kasım 5 Düzce Depremi (1999) - Plevne Müdafaası (1887)-Piri Mehmed Paşa'nın vefatı (1522)


HADİS-İ ŞERİF


Bir grup, Kitabullah'ı okuyup O'ndan ders almak üzere Allah'ın evlerinden birinde bir araya gelecek olsalar, mutlaka üzerlerine sekinet iner ve onları Allah'ın rahmeti bürür. Meleklerde kanatlarıyla sararlar. Allah, onları, yanında bulunan yüce cemaatte anar. Ravi: Ebu Davud, Salat 349


 


KURBANIN FAZİLETİ


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) büyük boynuzlu çok gü­zel iki koçun, birisini yere yatırıp besmele çekti ve tekbir getirerek "Allah'ım! Bu Muhammed'den ve Ehl-i Beyti'm-dendir." deyip kesti. Sonra ikincisini keserken "Allah'ım! Bu da Muhammed ve ümmetindendir." dedi.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: "Allah ka­tında günlerin en muazzamı Kurban Bayramı günüdür."


"Kurban kesiniz ve ona iyi muamele ediniz. Çünkü bir kimse kurbanını alır, onunla kıbleye dönerse, kıyamet gününde o kurbanın kanı ve tüyü onu koruyan iki kale olur. Muhakkak surette kurbanın kanı Hz. Allah'ın muhafaza­sında toprağa düşer. Azıcık bir infâk (Allah rızası için harcama) sebebiyle çok mükâfata nail olursunuz."


"Kim Kurban Bayramı gününde kesmek için kurba­nına yaklaşırsa Allâhü Teâlâ'nın rahmeti de cennette ona yaklaşır, kurbanını kestiği zaman kanından akan ilk dam­la ile birlikte onu mağfiret eder, Allâhü Teâlâ o kurbanı kıyamet gününde mahşere kadar onun için binek kılar, derisi ve her kılı adedince ona sevap ihsan eder."


"Gücü yeten kimsenin şefaate nail olmak niyetiyle Allah rızâsı için Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri'ne bir kurban kesmesi menduptur."


"Aliyyü'l-Murtezâ (k.v.) Hazretleri biri kendisi için, biri Resûl-i Ekrem Efendimiz için olmak üzere iki koç kurban ederler ye 'Resûlullah (s.a.v.), zât-ı şerîfleri için kurban kesmeyi bana vasiyet buyurdular.' derdi."


ORTAK KESİLEN KURBANIN TAKSİMİ


Kurban, ortak kesildiğinde etini tartarak taksîm etmek îcâbeder. Taksîm ederken ortakların hisselerinde et ile beraber deri, ayak, baş, ciğer veyahut yağından ve iş­kembesinden bir parça olursa, tahmînen taksim caiz olur. (Kâzîhân ve diğerleri)


Ortaklardan birine veya herhangi bir kimseye 'Etini istediğin gibi taksîm edebilirsin.' diye vekâlet verilirse tah­mînen taksim caiz olur.


Taksim etmeden hepsi birlikte etini pişirip yeseler, caizdir.


Bir kimse kendisi, ailesi ve büyük çocukları için kurban etmek niyetiyle bir sığır alsa etini taksim etmek şart olmaz.


 


FIKRA


 


Bir hayli yaşlı olan Fadime ve Temel'e basın mensupları sormuş:


- Kaç yaşındasınız?


- Seksen yedi... Yüz yaşıma kadar yaşayacağım...


- Ben de seksen yedi... Ben yüzbir yaşıma kadar yaşayacağım.


- Neden bir yıl fazla yaşamak istiyorsunuz?


- Hiç değilse bir yıl kafamı dinlerim.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Açlıktan ölmek üzere bulunan bir köpeği kurtarınız, sizi ısırmayacaktır. İnsan ile köpek arasındaki başlıca fark budur" Mark Twain


YEMEK MENÜSÜ


·          YAYLA ÇORBA


·          PİLİÇ IZGARA


·          SPAGETTİ


·          AYVA TATLISI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞECAADDİN: (a.b.i.) Er. - Dinin kahramanı, dinin yiğidi.


Kız: ŞEHRİYAR: (Fars.). - Padişah, hükümdar. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Elma attım nar geldi
Dar sokaktan yar geldi
Eğil biyol öpeyim
Al yanaktan kan geldi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Açtım okudum dalından


Yedim doydum balından


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Öğretmen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler