22 Kasım 2010 Pazartesi

13 Kasım 2010

































Bugün     13 Kasım 2010       7 Zilhicce 1431 T.Evvel: 31 Kasım 6 M.Zahit Kotku'nun Vefatı (1980) - İslahiye (1920) ve Tekirdağ'ın Kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ın ahdini ve yeminlerini az bir değere değişenler var ya, işte onların ahirette bir payları yoktur. Allah, kıyamet günü onlara hitab etmeyecek, onlara bakmayacak, onları temize çıkarmıyacaktır. Elem verici azab onlar içindir. Ravi: Buhari, Büyü 27, Tefsir 3


 


HACCA GİDEMEYEN MÜSLÜMAN NE YAPMALI?


Hacca gidemeyen müslüman, Arefe günü öğle ile ikindi arası, kendini Arafat'ta kabul ederek Allah rızâsı için 2 rek'at namaz kılar. Her rek'atte; 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 Kul yâ eyyühel-kâfirûn, 10 İhlâs-ı şerîf okur.


Namaza şu niyetle başlanır: "Yâ Rabbî, bugün şu saatlerde Arafat'ta milyonlarca müslümanm 'Lebbeyk' diye iltica ettiği zamanda, âciz kulun orada bulunamadı. Bu kulunun ruhunu onlarla beraber kılıp, benim ilticamı da onların ilticasına ilhak buyur. Orada afv-ı umûmîye maz-har kıldığın kullarına beni de ilhak eyle!.." Allâhü Ekber.


Namazdan sonra:


*         70 İstiğfâr-ı şerîf,


*         11 veya 70 adet, "Lâ ilahe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihi'l-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr" tevhidini okur.


*         3 veya 11 yahut 70 kerre "Allâhü ekber, Allâhü ekber, Lâ ilahe illallâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber ve lil lâhi'l-hamd" diyerek tekbir getirir.


*         100 defa aşağıdaki tesbîhi okur:


"Sübhânellezî fi's-semâi arşuhû,


Sübhânellezî fil-ardı sültânühû,


Sübhânellezî fil-ardı hukmühû,


Sübhânellezî fi'l-cenneti rahmetühû,


Sübhânellezî fi'l-kabri kazâühû,


Sübhânellezî fi'l-kıyâmeti adlühû,


Sübhânellezî fil-bahri sebîlühû,


Sübhânellezî rafea 's-semâe,


Sübhânellezî beseta'l-arda,


Sübhânellezî lâ melce'e ve lâ mence'e minhü illâ ileyh."


Arefe günü öğleden sonra Hızır aleyhisselâm ile llyâs aleyhisselâmın Arafat'ta buluştuklarında okudukları şu duayı da -mümkünse- 100 defa okumalıdır:


"Bismillâhi mâşâallâhü lâ yasrifü's-sûe illallah. Bismil-lâhi mâşâailâhü lâ yesûku'l-hayra illallah. Bismillâhi mâşâallâhü lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil-aliyyil-azim."


Bundan sonra duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


 


 


FIKRA


 


Savcı, morgtaki üç cesedi incelemek üzere gelmişti. Birinci ceset sırıtıyordu. Savcı nedenini sordu. “Milli piyangoda büyük ikramiyeyi kazandı, sevincine dayanamadı, kalp krizi geçirdi ve öldü!” dediler. İkinci ceset de sırıtıyordu. “Bu neden sırıtıyor?” diye sordu savcı. “Bunun da oğlu doğmuştu. Sevinçten kalbine yenik düştü!” diye açıkladılar. Üçüncüsü Temel’in kömür halindeki cesediydi. O da sırıtıyordu. “Bu neden öldü?” diye sordu savcı. “Efendim, buna yıldırım çarptı!” dediler. “Peki neden sırıtıyordu?” diye sordu savcı. “Fotoğrafını çekiyorlar sanmış.”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bilgi insanı kuşkudan,iyilik acı çekmekten,kararlı olmak da korkudan kurtarır. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·          T.ŞEHRİYE ÇORBA


·          KADINBUDU KÖFTE


·          ÇOBAN SALATA


·          REVANİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEFAADDİN: (Ar.) Er. - Dinin, Allah ile kul arasınadaki aracılığı, dinin şefaati. - Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır.


Kız: ŞECİ: (Ar.) Er. - Cesur, yürekli, yiğit.


MANİ


 


Dere boyu kavakları
Dökülür yaprakları
Yârim orada ben burada
Çınlasın kulakları


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İstanbul'da bir tane


İzmir'de iki tane


Sivrihisar'da pek çok


Dünyada hiç yok


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kitap



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler